A férfiak mumusa: vásárlás

Köztudott, hogy a nők imádnak vásárolni. Legalábbis, a többségük valamilyen euforikus érzést él át, amikor belép egy ruhaüzletbe, vagy egy bevásárlóközpontba. A férfiak jelentős részét közel sem keríti hatalmába ilyen boldogságteljes érzés. És mivel unják a boltok polcai közötti sétát és a válogatást, így többnyire hibáznak is. Nem keveset, hanem sokat. Ennek egyrészt az ismeret hiánya az oka, másrészt pedig, mint majdnem mindent, a vásárlást is másként űzik a férfiak, mint a nők. Mutatjuk, milyen hibákat követhetsz el, ha vásárolni indulsz.
A férfiaknak kell néhány tipp -, A férfiak mumusa: vásárlás- hogy hatékonyabban tudjanak vásárolni.

Bevásárlólista nélkül indulsz vásárolni

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy bevásárlólista nélkül mégy vásárolni. A nők általában felkészülve mennek bevásárolni. A férfiak ezzel szemben nem szeretnek ilyen „aprósággal” bíbelődni, pedig nagyon fontos eszköze a vásárlásnak. Miért?

Miért fontos a bevásárlólista? Nem mindig csak a fontos dolgokat veszed meg az üzletben. Túlléped a vásárlásra szánt keretösszeget. Haszontalan dolgokat is megveszel. Több időt töltesz el a bevásárlóközpontban. Hasznosabb dolgokkal is foglalkozhattál volna, az órákig tartó vásárlás helyett.

Céltalanul vásárolsz

Manapság sajnos az emberek sok mindent felhalmoznak. Ruhát is. Mielőtt vásárlásra adod a fejed, pakolj ki a ruhásszekrényedből és szelektálj. Nézd át tüzetesen, hogy milyen ruhákra van szükséged. Ha vannak nyomós érveid a vásárlás mellett, akkor tényleg ne habozz, és vegyél magadnak néhány kényelmes ruhadarabot, de ha már alig férnek el a ruháid a szekrényben, nem biztos, hogy új ruhákra van szükséged. Az is egy jó megoldás, ha a megunt darabjaidat szépen kimosod, kivasalod, bezsákolod és felajánlod valamilyen karitatív szervezetnek. Így legalább a lelked is megnyugszik, hogyha már költekezel, legalább segítesz is.

Nem figyeled az árakat

A kutatások azt igazolják, hogy a nők mintegy negyven százalékkal több időt töltenek egy-egy termékkel, amikor a kezükbe veszik azt. A férfiak nem nézegetik meg az adott termék árát, nem szemrevételezik az összetevőlistát, csak többnyire mindent behajigálnak a kosárba. A pénztárban történő fizetés során azonban csodálkoznak, ha a kelleténél több pénzt hagytak ott néhány tételre.

Nem foglalkozol a kuponokkal

Nem véletlenül adnak egyes üzletekben kuponokat. Egyáltalán nem kell szégyellni ezeknek a kuponoknak a használatát, hiszen azért vannak, hogy felhasználjuk azokat. Ma már nagyon sok üzlet kínál ilyen lehetőségeket, az online webáruházakban pedig szinte mindig van lehetőség a kupon beváltására.

Akciók, kiárusítások, leértékelések – ezek neked semmit sem jelentenek

Ha nem vagy rosszul az enyhe tülekedéstől, akkor érdemes nyitott szemmel járni és a kiárusításokat figyelni. Ilyenkor ugyanis jóval olcsóbban juthatsz hozzá a kedvenc márkás ruhadarabjaidhoz is. Miért fizetnél dupla, vagy akár tripla annyit egy-egy ruháért, ha olcsóbban is hozzá juthatsz? Az ilyen kiárusításokban van valami mágikus is. Ez furán hangzik. De az ilyen leértékelések alkalmával nyitottabb szemmel mászkál az ember és olyan kincseket is észrevesz, amelyeket máskor nem.

Kapcsolódó cikkek

Néhány edzés előtti lépés - Edzés előtti lépések – megkönnyítheti az edzést.

Edzés előtti lépések

Az edzésre alaposan fel kell készülni. Nem csak lelkileg. A megfelelő ruházat is lényeges, hiszen nem csak a kényelmünket szolgálja, de kellő biztonságot is ad.

Gazdasági tábor gyerekeknek

Gazdálkodj okosan mindennap!

Tanuld meg a játékszabályokat!

Néhány szabály - 5 szabály az otthoni munkavégzéshez -, hogy könnyebben menjen a home office.

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

Az otthoni munka nem arról szól, hogy akkor most már lazíthatunk. Sőt, aki otthon dolgozik nagyon is tisztában van vele, hogy néha mennyire nehéz betartani azokat a bizonyos szabályokat. Adunk néhány tanácsot, hogy könnyebben menjen az otthoni munkavégzés