Ezeket biztosan nem akarják látni a követőid a közösségi médiában

Mondanunk sem kell, hogy olyan korban élünk, ahol a fél életünk az online térben zajlik, ami eközben hatással van a valódi világunkra is. Azzal viszont érdemes foglalkozni, mit kell elkerülnünk akkor, ha szeretnénk megtartani online barátaink figyelmét.
A követőid ezeket biztosan nem akarják látni

Szeretsz posztolni, bejelentkezni, értékelni, aktív vagy és örülsz, ha ezt mások is tudják rólad? Nincs ezzel semmi gond, viszont van néhány hiba, amiket jobb elkerülni, mielőtt a barátaid teszik meg veled ugyanezt. Az íratlan szabályok betartása fontos, máskülönben hamar tiltólistára kerülhetsz.

Minden nap egy szelfi

...Az orvost is távol tartja.
Kíméld meg követőidet és ne posztolj magadról minden nap. Végre ledobtad a sörhasad, amit az egész világna tudnia kell? Na de minden nap? Hidd el, lehet bármilyen tökéletes a szakállad, tökéletes a bicepszed, nincs az a megszállott, aki ezt a hét minden napján látni akarja. Várjunk csak?! Na ugye.
Limitáld az Instán megosztott szelfik számát maximum havi néhány darabra, ezzel nem veszítesz követőt, és a magabiztosságod sem kelt nemtetszést.

Gyűlöletbeszéd

Ne uszíts, ne kritizálj másokat ezeken a felületeken. Úgy gondolod, hogy egy illető teljesen vállalhatatlanul néz ki? Tartsd meg magadnak, ez nem az ilyen beszéd helye.
Ha nem tetszik egy hozzászólás, amit te kaptál, akkor is légy profi: ne menj bele a játékba! Amellett, hogy szigorú szabályok vonatkoznak az internetes zaklatásra, és nem mellesleg nem vezet semmi jóra, ha érdekel a követőid száma, ezt bizony messziről kerüld el. Maradj nyugodt, és próbáld meg elválasztani az építő kritikát az egyszerű fröcsögéstől.

Munkahelyi problémák

Kívülről fújod a Hivatal összes epizódját, és a zajszűrő fülhallgatók legújabb típusait? Ha az agyadra megy a főnököd elégedett csettintése, a kollégád csámcsogása, akkor sem kell ezt nagy dobra verned. Beszéld meg a barátaiddal, de hidd el, mindenkinek jut éppen egy főre elegendő munkahelyi szennyes, senki nem kíváncsi erre. Ha nem szeretnéd még nehezebbé tenni a helyzetet, ne nyilvánosan borulj ki, jobb a békesség.

Fontos információk másokkal kapcsolatban

A húgod most hívott, hogy elmondja: állapotos. Gratulálunk! Ez az a hír valóban remek, de ettől még tartsd tiszteletben a testvéred privát szféráját, ne kürtöld világgá online, hogy nagybácsi leszel.
Most érkezett az üzenet, hogy házasságra adja a fejét egy barátod? Csodás! Lehetőség szerint akkor se gratulálj neki egy neonszínű bejegyzésben, bármennyire izgatott is vagy, az ilyesmivel illik megvárni, amíg az érintett jön elő.

Párkapcsolati problémák, szakítás

Az igaz, hogy a követőid szívesen látják a valódi arcodat, de vannak részletek, amiket nem velük kellene megosztanod. Ha éppen egy rosszabb fázisban tart a kapcsolatod, még nem jelenti azt, hogy vége is van. Gondolj a társadra, a közös múltra és jövőre, ne menj bele kicsinyes játékokba, arról nem is beszélve, hogy az általános iskolai padtársad nem biztos, hogy tud mit kezdeni a hírrel, hogy ma rád vágták az ajtót.
Ha netán egy fájdalmas szakításon vagytok túl, akkor sem ez az a platform, ahol ezt részletezned kell. Senki nem akarja a gyötrődő, vagdalkozó exét nézegetni, de igazából senki mást sem, aki itt vezeti le a feszültséget. A követőid nem szivacsból vannak, kíméld meg őket.
Közös volt a profil? Tisztelettel rendezd a dolgot, röviden tájékoztasd a követőidet, de a szívügyeidet ne online taglald.

Csak azért posztolnál, mert már órák óta nem raktál ki semmit?

Hidd el, a minőségi tartalommal többre mész, mint egy gyér sörfotóval. Muszájból ne ossz meg semmit. A követőid megszoktak egy minőséget, igaz? Ne vond meg ezt tőlük.

Kapcsolódó cikkek

Ha eddig nem volt rá indokod, most már lesz. A sör, mértékkel fogyasztva, egészséges

Ha eddig nem volt rá indokod, most már lesz. A sör, mértékkel fogyasztva, egészséges.

A sör nagyon is egészséges, de csakis mértékkel fogyasztva. Tedd félre a lelkiismeret-furdalást és néha fogyassz el egy-egy üveg sört, hiszen számtalan pozitív hatása van az egészségre.

A megromló kapcsolatnak - 7 jel, hogy itt az ideje a szakításnak – vannak szembetűnő jelei.

7 jel, hogy itt az ideje a szakításnak

Minden kapcsolatban vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalnak, hogy valami már nagyon nincs rendben. Ha nem értesz a kapcsolathoz, de érzed, hogy valami megváltozott, akkor ez a cikk épp aktuális számodra.

A férfiaknak is szüksége van a testpozitív szemléletre

A férfiaknak is szüksége van a testpozitív szemléletre

Nem az egészségtelen életmód dicsőitéséről van szó, hanem az irreális és torz elvárások káros hatásairól.