4 dolog, amiről ideje dönteni 30 éves korod után

Egyszer mindenkinek fel kell nőnie és felelősséget kell vállalnia önmagáért, a tetteiért és az életéért. Igaz, a férfiak kicsit később érnek, mint a nők, és ők tovább is húzhatják a családalapítást, mint a nők, de akkor sem maradhatsz mindig otthon a szüleidnél és 30 éves kor után ideje felelősségteljes döntéseket hoznod. Miben dönts, ha betöltötted a harmincadik életévedet? Mi nem várhat tovább? Mutatunk 4 dolgot, de ettől még több is van persze.
30 éves kor után - 4 dolog, amiről ideje dönteni 30 éves korod után – ideje sok mindenben határozni.

1. Ideje eldönteni, hogy mi is érdekel

Lehet, hogy jó buli volt az egyetem után a nyakadba venni a világot és utazgatni, de ha már a 29. szülinapodat ünnepled, ígérd meg magadnak, hogy jövőre már rendes állásod lesz és nem csak az a cél hajt, hogy mikor, melyik országba utazz el, hanem az is foglalkoztat majd, hogy melyik céghez és pontosan mikor is adod be az önéletrajzodat.

2. Ideje saját lakásba költözni

A szüleid soha nem fognak megkérni arra, hogy költözz el otthonról. A gyerekük maradsz, míg élsz, nem fogják azt mondani, hogy pakolj össze és nézz magadnak egy lakást, hiszen szeretnek. Ennek ellenére, a szívük mélyén, már nagyon várják, hogy megkomolyodj, hogy felnőtt módjára gondolkodj, hogy végre önálló életet élj. Hiszen bennük is ott a félsz, hogy ők sem élnek örökké és akkor mi lesz majd veled. Mutasd meg nekik, hogy nincs okuk a félelemre, mert egyedül is képes vagy boldogulni az életben.

3. Ideje befejezni a dolgokat

Lehet, hogy tíz éve még mindenki elfogadta a környezetedben, hogy mindenbe belevágsz, de igazából soha, semmit sem fejezel be. Harmincévesen minden más lesz. Ami húszévesen aranyos volt, az harmincéves korban már egyáltalán nem az. Ennyi idősen, már meg kell komolyodni, mert, ha nem teszed, téged sem vesznek majd komolyan.

4. Ideje az autódról is döntést hozni

Ez a kérdés akkor aktuális, ha komoly kapcsolatban élsz és nem csak autóról szól. Ezt te is tudod, a barátnőd is tudja, mindenki tudja. Ha a szíved mélyén te is sejted, hogy senki és semmi nem vehet rá, hogy eladd a sportkocsidat, akkor itt az ideje, hogy a kedvesednek is megmondd, nem akarsz családi autót venni, nem akarsz még gyereket és azt is meg kell fontolnod, hogy őt akarod - e egyáltalán. Dönts! Minél hamarabb, hiszen egy nőnek gyorsabban ketyeg a biológiai órája és tudnia kell a függőben lévő kérdésekre a válaszokat.

Kapcsolódó cikkek

Sok hibát el lehet követni - 4 hiba, amit az első randin ne kövess el – az első randin.

4 hiba, amit az első randin ne kövess el

Az első randevú nem csak izgalmas, de félő, hogy olyat teszünk, ami ellenszenvet vált ki a másikból. Mit ne tegyél az első randevún és mire figyelj oda? Ebben adunk most segítséget és tippeket.

Könyvelő képzés - mutatjuk, hol indul könyvelő tanfolyam

Könyvelő

Minden vállalkozásnak szüksége van könyvelőre. 4 okot is mondunk, hogy miért.

A megromló kapcsolatnak - 7 jel, hogy itt az ideje a szakításnak – vannak szembetűnő jelei.

7 jel, hogy itt az ideje a szakításnak

Minden kapcsolatban vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalnak, hogy valami már nagyon nincs rendben. Ha nem értesz a kapcsolathoz, de érzed, hogy valami megváltozott, akkor ez a cikk épp aktuális számodra.