Könyvelő

Minden vállalkozásnak szüksége van könyvelőre. 4 okot is mondunk, hogy miért.
Könyvelő képzés - mutatjuk, hol indul könyvelő tanfolyam

Ma már nem működhetnek a vállalkozások könyvelő nélkül. A könyvelők nem csak az adott vállalkozás, cég könyvelését végzik el, de nagyon sok, más szolgáltatást is nyújtanak. A könyvelő és a kliens között egy olyan kapcsolat alakul ki, ami nem csak a titoktartást foglalja magába, de egy bizalmi kapcsolat is kialakul közöttük. Egy olyan kapcsolat, amely kapcsolaton az adott vállalkozás, cég jövője, pénzügyi helyzete és fejlődése is múlik. A cégek és a vállalkozások egész egyszerűen nem működhetnek kielégítően könyvelő nélkül.

A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. vállalkozási mérlegképes könyvelő képzést is indít. A vállalkozási mérlegképes könyvelő OKJ képzés a következő városokban indul: Budapest, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Tatabánya és Veszprém.

A vállalkozási mérlegképes könyvelő tanfolyam, szakképesítés/ráépülés munkaterületének rövid leírása: A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 150. §-ának (2) bekezdésében meghatározott könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó irányítását, vezetését végzi, számviteli beszámolót készít. Ellátja a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény hatálya alá tartozó gazdálkodónál mindazokat a feladatokat, amelyek a könyvviteli szolgáltatás körébe tartoznak.

Erre a képzésre bárki jelentkezhet, azonban a Minerva olyan pénzügyi -, számviteli területen dolgozó szakembereknek ajánlja a tanfolyamot, akik a tudásukat szeretnék fejleszteni. A vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítést szerzett szakemberek alkalmasak lesznek ellátni a számlarendhez, a könyvvezetéshez, valamint a beszámoló készítéshez szükséges szabályzatok elkészítésével, rendszeres karbantartásával kapcsolatos feladatokat. Kialakítják a számviteli politikát, a könyvviteli elszámolás, a beszámoló készítés rendszerét, módszerét, ideértve a belső információs rendszer kialakítását is.

A mérlegképes könyvelő tanfolyam elvégzése többféle munkakör betöltését teszi lehetővé: számviteli ügyintéző (számviteli ügyintéző, analitikus könyvelő, főkönyvi könyvelő, készlet - és anyagnyilvántartó), pénzügyi ügyintéző (pénzügyi ügyintéző, bérszámfejtő, pénztáros, számlaellenőr), adatrögzítő, kódoló (adatrögzítő), könyvelő (analitikus könyvelő). További munkakörök, amelyek betölthetők a megszerzett végzettséggel: bérelszámoló (bérelszámoló), készlet - és anyagnyilvántartó (készlet - és anyagnyilvántartó), számviteli - és pénzügyi tevékenységet folytató egység vezetője (számviteli egység vezetője), kontroller (kontroller, belső ellenőr), szervezetirányítási elemző, szervező (szervezetirányítási vezető). A kontrollerképzésre csak felsőfokú végzettség esetén lehetséges jelentkezni.

A könyvelő szakma tehát egy keresett szakma. A cikkben 4 okot is felsorolunk, hogy a vállalkozások miért is keresnek könyvelőt, miért van szükség könyvelőre, ami bizonyítja, hogy könyvelő nélkül egyetlen vállalkozás és cég sem működhet kielégítően.

1. Időt és pénzt takarítanak meg

Minden vállalkozónak az az elsődleges célja, hogy a cége virágozzon és profitot termeljen. Egy igazán jó könyvelő segítsége és szakmai tudása szükséges ehhez. Még, ha a cégtulajdonos ért is a könyveléshez, rengeteg ideje menne el a könyvelési feladatok elvégzésével. Ha viszont nem ért hozzá, akkor egyetlen számeltérés is súlyos büntetést von maga után. Egy profi könyvelő mellett azonban ilyenek miatt biztos, hogy nem kell izgulni.

2. A könyvelő által értik meg a pénzügyi terveket

A könyvelő több módon is segíti az adott vállalkozást. Többek között segíthet a cég pénzügyi tervének kidolgozásában. Nyilván, a cégvezető is ért a pénzügyekhez, de sok összefüggést csakis akkor lát át tisztán, ha a figyelme minden apró részletre kiterjed. Egy jó könyvelő ebben is tud segíteni.

3. A könyvelő profi tanácsokat is adhat

A vállalkozás indítása sok fejtörést okozhat, hiszen többféle céget is lehet alakítani. Ilyen a Bt., a Kft., vagy a Zrt., de lehet valaki egyéni vállalkozó is. Egy szakmájában profi könyvelő elmagyarázhatja, hogy az adott személy számára melyik vállalkozási forma lehet a legmegfelelőbb, és a megalapított vállalkozás pénzügyeiben is segítséget is tud nyújtani.

4. A cég apró ügyeiben is kérheti a cégvezető a könyvelő segítségét

A könyvelők nem csak adóbevallást készítenek, hanem ezer más feladatot is ellátnak. Ilyen a bérszámfejtés, a cégalapítás, de a hitelkérelmek beadásánál is számíthatunk a szakmai tudásukra, a felkészültségükre. A céget irányítók gyakran fordulnak a könyvelőjükhöz tanácsért és gyakorlati segítségért. Többek között, ezért is alakul ki bizalmi kapcsolat a könyvelő és ügyfele között.

Kapcsolódó cikkek

A követőid ezeket biztosan nem akarják látni

Ezeket biztosan nem akarják látni a követőid a közösségi médiában

Ha szereted magad online is megvalósítani, megosztani a jelentősebb momentumokat másokkal, van néhány szabály, amit érdemes betartanod.

Wu-Tang-Clan - Amerikai történet - film készült az egyik legtehetségesebb hip-hop banda történetéről

Wu-Tang-Clan - Amerikai történet - film készült az egyik legtehetségesebb hip-hop bandáról

“Wu-Tang: Egy amerikai történet” — az egyik legtehetségesebb amerikai hip-hop banda megalakulásának története.

A külső nem minden - A belső kisugárzás fontosabb a külsőnél is – az is számít, mi van belül.

A belső kisugárzás fontosabb a külsőnél is

A külső nem minden. Egy vonzó férfi is viselkedhet úgy, ami másokban ellenszenvet kelt és egy kevésbé sármos férfi is lehet szívdöglesztő. Mutatjuk, mi is kell ahhoz, hogy meglegyen benned az a bizonyos belső kisugárzás.