A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel

A krónikus fáradtság egy valós és komoly betegség. Akkor beszélhetünk erről a betegségről, ha a betegség már több mint fél éven át tart, megszakítások nélkül, illetve egyéb tüneteknek is jelen kell lennie, hogy a diagnózisban ez, vagyis a krónikus fáradtság szerepeljen.
A tünetek enyhíthetők - A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel – mégpedig természetes módszerekkel.

Mi is az a krónikus fáradtság?

A krónikus fáradtság tehát egy valós betegség. Aki ebben a betegségben szenved, folyton álmosnak, fáradtnak és kimerültnek érzi magát. Azért nevezik krónikus fáradtság szindrómának, mert sok oka lehet a kialakulásának, illetve nagyon sokféle és változatos tünetet produkálhat az, aki ebben a betegségben szenved.

A betegséget okozhatja valamilyen vírusfertőzés is. Az egyik ilyen az Epstein-Barr vírus, míg a másik, a Lyme- kórt okozó vírus.

A betegség kialakulásában kiemelkedő szerepe van a szervezetben jelen levő méreganyagoknak is. Ilyen lehet a nehézfémek szervezetben történő felhalmozódása, de ez a betegség akkor is kialakulhat, ha valaki penészes környezetben él, azaz a lakás falai penészesek.

A krónikus fáradtság létrejöhet akkor is, ha valakinek immunrendszeri problémái vannak. Illetve a hormonális egyensúlyhiány is felelőssé tehető a krónikus fáradtság szindróma kialakulásáért.

A krónikus fáradtság szerteágazó tünetei

A krónikus fáradtságban szenvedő embernek számtalan tünettel kell megküzdenie. Ezek a tünetek mindegyike, akár egyszerre is jelentkezhet, de előfordulhat, hogy csak egy-két szimptóma keseríti meg az illető életét. A tünetek skálája széles, így a betegséggel küzdő ember szenvedhet izom és ízületi fájdalomtól, lehetnek koncentráció és memória problémái is. A fejfájás, a megnagyobbodott nyirokcsomók, az izzadás, az IBS, a hangulatingadozások, a szorongás és a depresszió együttes, vagy külön-külön való megjelenése is jellemző lehet a betegségre.

Mi a megoldás?

A krónikus fáradtság szindrómát, pontosabban a tüneteit, természetes módszerekkel is lehet enyhíteni. Elsősorban az energiaszint növelésére kell törekedni. Lényeges, hogy az, aki ebben a betegségben szenved, fogyasszon sok természetes, nyers táplálékot. Fontos, hogy csökkentse az olyan táplálékok – glutén, cukor, tej – bevitelét, amelyek terhet rónak az emésztésre. Fontos a tápanyagok bevitele. A magnézium segít az energiatermelésben, a B-vitaminok a mellékveséket támogatják meg, a C-vitamin és a cink, az immunrendszer erősítésében vesz aktívan részt, a bíbor kasvirág pedig a fertőzések megelőzésében nyújt segítséget.

Kapcsolódó cikkek

Eszközök nélkül is lehet - 3 gyakorlat, amelyet eszköz nélkül is végezhetsz – edzeni.

3 gyakorlat, amelyet eszköz nélkül is végezhetsz

Vannak olyan helyzetek az életünkben, amikor nem tudunk elmenni az edzőterembe, azonban nem akarunk egyetlen edzést sem kihagyni. Most ahhoz adunk tippeket, hogyan lehet eszközök nélkül is karban tartani a testünket.

A tünetek enyhíthetők - A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel – mégpedig természetes módszerekkel.

A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel

A krónikus fáradtság számtalan tünettel jár együtt. Ez a betegség sok esetben nehezíti meg a betegségben szenvedő életét és sokan még csak nem is sejtik, hogy ez a betegség áll a tüneteik hátterében. Mutatjuk a tüneteket és néhány természetes módszert a t

A férfiasság növelése - A férfiasság hormonja: tesztoszteron. Milyen táplálékok növelhetik ennek a hormonnak a szintjét? – táplálékokkal.

A férfiasság hormonja: tesztoszteron. Milyen táplálékok növelhetik ennek a hormonnak a szintjét?

A férfiak sok olyan táplálékból válogathatnak, amelyek segíthetnek a tesztoszteron-szint növelésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!