A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel

A krónikus fáradtság egy valós és komoly betegség. Akkor beszélhetünk erről a betegségről, ha a betegség már több mint fél éven át tart, megszakítások nélkül, illetve egyéb tüneteknek is jelen kell lennie, hogy a diagnózisban ez, vagyis a krónikus fáradtság szerepeljen.
A tünetek enyhíthetők - A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel – mégpedig természetes módszerekkel.

Mi is az a krónikus fáradtság?

A krónikus fáradtság tehát egy valós betegség. Aki ebben a betegségben szenved, folyton álmosnak, fáradtnak és kimerültnek érzi magát. Azért nevezik krónikus fáradtság szindrómának, mert sok oka lehet a kialakulásának, illetve nagyon sokféle és változatos tünetet produkálhat az, aki ebben a betegségben szenved.

A betegséget okozhatja valamilyen vírusfertőzés is. Az egyik ilyen az Epstein-Barr vírus, míg a másik, a Lyme- kórt okozó vírus.

A betegség kialakulásában kiemelkedő szerepe van a szervezetben jelen levő méreganyagoknak is. Ilyen lehet a nehézfémek szervezetben történő felhalmozódása, de ez a betegség akkor is kialakulhat, ha valaki penészes környezetben él, azaz a lakás falai penészesek.

A krónikus fáradtság létrejöhet akkor is, ha valakinek immunrendszeri problémái vannak. Illetve a hormonális egyensúlyhiány is felelőssé tehető a krónikus fáradtság szindróma kialakulásáért.

A krónikus fáradtság szerteágazó tünetei

A krónikus fáradtságban szenvedő embernek számtalan tünettel kell megküzdenie. Ezek a tünetek mindegyike, akár egyszerre is jelentkezhet, de előfordulhat, hogy csak egy-két szimptóma keseríti meg az illető életét. A tünetek skálája széles, így a betegséggel küzdő ember szenvedhet izom és ízületi fájdalomtól, lehetnek koncentráció és memória problémái is. A fejfájás, a megnagyobbodott nyirokcsomók, az izzadás, az IBS, a hangulatingadozások, a szorongás és a depresszió együttes, vagy külön-külön való megjelenése is jellemző lehet a betegségre.

Mi a megoldás?

A krónikus fáradtság szindrómát, pontosabban a tüneteit, természetes módszerekkel is lehet enyhíteni. Elsősorban az energiaszint növelésére kell törekedni. Lényeges, hogy az, aki ebben a betegségben szenved, fogyasszon sok természetes, nyers táplálékot. Fontos, hogy csökkentse az olyan táplálékok – glutén, cukor, tej – bevitelét, amelyek terhet rónak az emésztésre. Fontos a tápanyagok bevitele. A magnézium segít az energiatermelésben, a B-vitaminok a mellékveséket támogatják meg, a C-vitamin és a cink, az immunrendszer erősítésében vesz aktívan részt, a bíbor kasvirág pedig a fertőzések megelőzésében nyújt segítséget.

Kapcsolódó cikkek

A spenót - Spenótos turmix és a spenót pozitív hatásai – nagyon hasznos a szervezet számára.

Spenótos turmix és a spenót pozitív hatásai

A spenót az egyik legegészségesebb táplálék a világon. Illeszd rendszeresen az étrendedbe, mivel így számtalan előnyét kiélvezheted. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

Mi is sokat tehetünk - 5 tipp a jó egészséghez – az egészségünk megőrzése érdekében.

5 tipp a jó egészséghez

Ahhoz, hogy sokáig éljünk, az egészséges életvitelt szükséges szem előtt tartanunk. Mégis, milyen tényezők játszanak szerepet az egészség megőrzésében? Mit tehetünk, hogy szép, hosszú életkort éljünk meg? A cikkből kiderülnek a válaszok.

Az egészségünk megőrzéséhez - Miért hasznos a vízfogyasztás? – vízre van szükségünk.

Miért hasznos a vízfogyasztás?

Ahhoz, hogy a testünk és az agyunk megfelelően működjön, elegendő vizet szükséges fogyasztanunk. Mutatjuk is, hogy miért is van olyan nagy szüksége a szervezetünknek a vízre.