A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel

A krónikus fáradtság egy valós és komoly betegség. Akkor beszélhetünk erről a betegségről, ha a betegség már több mint fél éven át tart, megszakítások nélkül, illetve egyéb tüneteknek is jelen kell lennie, hogy a diagnózisban ez, vagyis a krónikus fáradtság szerepeljen.
A tünetek enyhíthetők - A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel – mégpedig természetes módszerekkel.

Mi is az a krónikus fáradtság?

A krónikus fáradtság tehát egy valós betegség. Aki ebben a betegségben szenved, folyton álmosnak, fáradtnak és kimerültnek érzi magát. Azért nevezik krónikus fáradtság szindrómának, mert sok oka lehet a kialakulásának, illetve nagyon sokféle és változatos tünetet produkálhat az, aki ebben a betegségben szenved.

A betegséget okozhatja valamilyen vírusfertőzés is. Az egyik ilyen az Epstein-Barr vírus, míg a másik, a Lyme- kórt okozó vírus.

A betegség kialakulásában kiemelkedő szerepe van a szervezetben jelen levő méreganyagoknak is. Ilyen lehet a nehézfémek szervezetben történő felhalmozódása, de ez a betegség akkor is kialakulhat, ha valaki penészes környezetben él, azaz a lakás falai penészesek.

A krónikus fáradtság létrejöhet akkor is, ha valakinek immunrendszeri problémái vannak. Illetve a hormonális egyensúlyhiány is felelőssé tehető a krónikus fáradtság szindróma kialakulásáért.

A krónikus fáradtság szerteágazó tünetei

A krónikus fáradtságban szenvedő embernek számtalan tünettel kell megküzdenie. Ezek a tünetek mindegyike, akár egyszerre is jelentkezhet, de előfordulhat, hogy csak egy-két szimptóma keseríti meg az illető életét. A tünetek skálája széles, így a betegséggel küzdő ember szenvedhet izom és ízületi fájdalomtól, lehetnek koncentráció és memória problémái is. A fejfájás, a megnagyobbodott nyirokcsomók, az izzadás, az IBS, a hangulatingadozások, a szorongás és a depresszió együttes, vagy külön-külön való megjelenése is jellemző lehet a betegségre.

Mi a megoldás?

A krónikus fáradtság szindrómát, pontosabban a tüneteit, természetes módszerekkel is lehet enyhíteni. Elsősorban az energiaszint növelésére kell törekedni. Lényeges, hogy az, aki ebben a betegségben szenved, fogyasszon sok természetes, nyers táplálékot. Fontos, hogy csökkentse az olyan táplálékok – glutén, cukor, tej – bevitelét, amelyek terhet rónak az emésztésre. Fontos a tápanyagok bevitele. A magnézium segít az energiatermelésben, a B-vitaminok a mellékveséket támogatják meg, a C-vitamin és a cink, az immunrendszer erősítésében vesz aktívan részt, a bíbor kasvirág pedig a fertőzések megelőzésében nyújt segítséget.

Kapcsolódó cikkek

Természetes módszerekkel is - 5 természetes, vérnyomáscsökkentő módszer – csökkenthetjük a magas vérnyomást.

5 természetes vérnyomáscsökkentő módszer

A magas vérnyomás, évekig, szinte észrevétlenül támad. Éppen ezért jó, ha megelőzzük ezt az egészségügyi problémát. Mivel érhetjük el, hogy a vérnyomásunk a normális tartományban maradjon? A cikkből kiderülnek a válaszok.

A rendszeres edzés - A testmozgás pozitív hatásai az immunrendszerre – megvédhet a betegségektől.

A testmozgás pozitív hatásai az immunrendszerre

A testmozgásnak nagyon fontos szerepe van az immunvédelemben. Azok, akik rendszeresen edzenek, kisebb eséllyel lesznek betegek, mint az inaktív életmódot előnyben részesítő emberek. A cikkben bemutatjuk, a testmozgás, immunrendszer egészségére gyakorolt h

A férfiasság növelése - A férfiasság hormonja: tesztoszteron. Milyen táplálékok növelhetik ennek a hormonnak a szintjét? – táplálékokkal.

A férfiasság hormonja: tesztoszteron. Milyen táplálékok növelhetik ennek a hormonnak a szintjét?

A férfiak sok olyan táplálékból válogathatnak, amelyek segíthetnek a tesztoszteron-szint növelésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!