A TOP bajnokságok legsikeresebb debütálásai

Egy játékosnak az első mérkőzése egy csapatban mindig izgalmas és felemelő pillanat, van akiknek ez jobban sikerült és van akiknek nem annyira jött össze, most azokra koncentráltunk, akiknek nagyon is jól sikerült a bemutatkozásuk. A listába az 1990 utáni debütálásokat vettük figyelembe.
Legjobb bemutatkozások

A topligákat figyelembe véve 1990-től 3 gól volt a csúcs egy debütáló játékostól, ebben a Bundesliga a csúcstartó, ott 5-ször is megesett ez.

A legutóbbi esetig nem is kell sokáig visszamenni az időben, hiszen Haaland 2020 januárjában 3 góllal mutatkozott be a Dortmund csapatába egy Augsburg ellen 5-3-ra megnyert bajnokin. A norvég csodagyerek ezután se állt le a gólgyártással és elképesztő szezonon van túl, nagy kérdése, hogy tudja-e onnan folytatni, ahol abbahagyta. A dortmundi csatároknak úgy látszik jól megy az első meccsükön, hiszen Aubameyang is 3 góllal nyitott 2013-ban, ekkor is az Augsburg volt a szenvedő alany. Előtte 2008-ban Martin Fenin a Frankfurt csatárja mutatkozott be 3 góllal a Bundesligába, a csapata 3-0 arányban tudott nyerni akkor a Hertha ellen. A következő játékos az időben a brazil Adhemar volt, aki mesterhármassal nyitott, a Stuttgart 6-1-re ütötte ki azon a 2001-es bajnokin a Nürnberget. Végül pedig Olaf Marschall tudta véghez vinni ezt a bravúrt 1993-ban.

A Premier League-ben nem ilye hosszú a sor, itt mindössze az olasz Fabrizio Ravanelli tudott gólt szerezni a legelső bajnokiján. Ravanelli 1996-ban mutatkozhatott be a Middlesbrough csapatában, ahol a 3 találata egy döntetlenre volt elegendő.

A spanyol bajnokságban is akad egy friss nevünk, André Silva 2018-ban a Sevillában szerzett mesterhármas debütálásként, ezt a Rayo Vallecano csapata bánta akkor. DE még nincs vége a sornak, vissza kell repülnünk az időbe 1993-ig, amikor a brazil gólvágó Romárió bemutatkozhatott Barcelonában, emlékezetesre sikerült az a találkozó, Romárió 3 góljával nyertek 3-0-ra a katalánok akkor.

A Seria A-ban nem fordult elő még ilyen eset, hogy egy játékos 3 góllal nyisson egy csapatnál, a jövőben érdemes lesz erre figyelni, hátha megtörik a jég.

Utoljára pedig a francia bajnokság maradt, ahonnan egy esetet tudunk hozni 2000-ból, szintén a nem kis nevű portugál gólvágó Pauleta mutatkozott be ilyen szépen, a Bordeaux csapata egy ötöst rúgótt azon a meccsen a Nantes-nak. 2003-ban a PSG-hez került a portugál center, ahol szintén nem volt gond a rúgótt góljainak a mennyiségével.

Kapcsolódó cikkek

Mikor kezdjen el sportolni a gyerek?

Mikor kezdjen el sportolni a gyerek?

A válasz egyszerűbb nem is lehetne: minél előbb!

Legjobb bemutatkozások

A TOP bajnokságok legsikeresebb debütálásai

Egy játékosnak az első mérkőzése egy csapatban mindig izgalmas és felemelő pillanat, van akiknek ez jobban sikerült és van akiknek nem annyira jött össze, most azokra koncentráltunk, akiknek nagyon is jól sikerült a bemutatkozásuk. A listába az 1990 utáni

Fiatal csapatok a BL-ben

Legfiatalabb csapatok a Bajnokok Ligájában

Nemsokára újra útjának indul a labda a Bajnokok Ligájában, ennek apropóján érdekes BL statisztikákat próbálunk meg bemutatni. Ezúttal nézzük mely csapatok voltak a legfiatalabb átlagéletkorúak a Bajnokok Ligája küzdelmei során.