Milyen vásárló vagy?

A férfiak többsége nem szeret vásárolni, de azért gyakran járnak boltba, hiszen nekik is szükségük van mindenféle holmira. A cikkben felsoroltunk néhány vásárlótípust, lehet, hogy az egyikben magadra ismersz.
Milyen vásárló vagy?

A megvásárolt ruha nem a te stílusodnak, alkatodnak megfelelő

Mindenkinek vannak ideáljai. Még a férfiaknak. Ez lehet egy híres színész, egy tehetséges sportoló, vagy egy jól öltözött modell. Az nem baj, ha hasonlítani szeretnél az adott személyre, de tisztában kell lenned vele, hogy ami egy embernek jól áll, nem biztos, hogy más is jól néz ki benne. Kb. 30 éves korra már mindenkinek lennie kell egyéni stílusának és ki kell alakulnia az ízlésének. Nyilván, a testalkat is nagyban meghatározza, hogy mi az, amiben szívdöglesztően jól nézünk ki és mi az, amiben nem szabad kilépni az utcára.

Nem a korodnak megfelelően öltözködsz

Nincs is annál nevetségesebb, amikor valaki jóval fiatalabb szeretne lenni a koránál. A kisfiús báj egy idő után elmúlik. Amiben egy húszéves dögösen néz ki, egy negyvenévesen furán hat. És akkor még finoman is fogalmaztam.

Természetesen, felnőttkorban sem kell konzervatívan öltözködni, de a gördeszkás cucc nem biztos, hogy egy harmincöt évesen is ugyanolyan jól mutat, mint egy kamaszon.

Mindenki másra hallgatsz, csak önmagadra nem

Milyen hátulütője lehet annak, ha mindenben, így a ruhavásárlásban is mindig másokra hallgatsz? Soha nem alakul ki a saját stílusod, ha hagyod, hogy mások rád erőltessenek valamit, ami nem te vagy. Ha egy ruhavásárlásnál sem tudsz határozni, mi lesz a komolyabb döntésekkel? Honnan tudod, hogy aki segít, valóban őszinte hozzád? Mi tudsz tenni, ha nem akarod megbántani az illetőt, de neked mégsem tetszik az, amit javasol?

Hangulat - érzelmi vásárló vagy

Ez általában a nőkre jellemző, de azért pasik között is akad szép számmal, akiket az aktuális lelkiállapotuk sodor egy – egy bevásárlóközpontba, ruhaüzletbe. Néha jól jön a léleknek egy vásárlási terápia, de hogy állandóan a hangulatod rabja legyél, az nem megoldás semmire sem. Ha valahányszor rossz a kedved és csakis egy szép ruha, vagy egy kiegészítő képes kirángatni a mély gödörből, akkor az hosszútávon nagyon nem fog kedvezni a pénztárcádnak. Ha érzelmi vásárlónak tartod magad, akkor próbálj leszokni erről. Először csak kéthetente, majd havonta, majd félévente engedj a csábításnak. Előbb-utóbb megtanulod, hogyan kerüld ki az érzelmeid állította csapdákat.

Megőrülsz a divatos cuccokért

Az jó dolog, ha valaki ízlésesen öltözködik, de ahhoz, hogy mindig az aktuális trendet kövessük, igen csak vastag pénztárca szükségeltetik. Hiszen a divat hónapról-hónapra, évről-évre változik, és így rendszeresen fel kell élénkíteni a ruhatáradat. Biztos, hogy nem lenne hasznosabb helye a pénznek, mint mindig csak ruhákra költeni?

Kényszeres vásárló vagy

Ez majdnem olyan, mint a hangulatvásárlás, kicsit mégis más. Aki kényszeresen csinál valamit, nem azért csinálja, mert akarja, hanem mert késztetést érez arra. Ez egy betegség, ami pszichoterápiás kezelést igényel. A kényszeres vásárló a legtöbb esetben megbánja, hogy annyi kacatot vásárolt össze, de mivel a felismerés általában otthon éri, így már nincs mit tenni. A baj ott kezdődik, hogy a betegsége egy ördögi körbe hajtja, amiből csakis szakorvosi segítséggel lehet kikerülni.

Kapcsolódó cikkek

Oroszország

Oroszország

A matrjoska baba, Oroszország szerves része, de nem csak ez. Érdekességek Oroszországról.

Wu-Tang-Clan - Amerikai történet - film készült az egyik legtehetségesebb hip-hop banda történetéről

Wu-Tang-Clan - Amerikai történet - film készült az egyik legtehetségesebb hip-hop bandáról

“Wu-Tang: Egy amerikai történet” — az egyik legtehetségesebb amerikai hip-hop banda megalakulásának története.

A megromló kapcsolatnak - 7 jel, hogy itt az ideje a szakításnak – vannak szembetűnő jelei.

7 jel, hogy itt az ideje a szakításnak

Minden kapcsolatban vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalnak, hogy valami már nagyon nincs rendben. Ha nem értesz a kapcsolathoz, de érzed, hogy valami megváltozott, akkor ez a cikk épp aktuális számodra.