A pezsgőfürdők leggyakoribb problémái

A pezsgőfürdőnek számos problémája lehet, de az egyik leggyakoribb az eltömődött szűrő.
A pezsgőfürdők leggyakoribb problémái

Ez okozhatja a víz szennyeződését és furcsa zajokat okozhat. Ha a szűrő eltömődött, egy egyszerű javítás elegendő lehet a probléma megoldásához. Ha a szűrő eltömődött, ellenőrizheti a mészlerakódást, eltávolíthatja a törmeléket a fúvókákból, és meghúzhatja a szivattyú felső szerelvényét.

A szivárgó vízszivattyúk egy másik gyakori probléma. Ez történhet a normál kopás, egy rosszul működő szivattyú vagy akár egy repedt kádburkolat miatt. Bár csábító, hogy maga végezze el a javítást, ne próbálkozzon a javítással, ha fél a víztől, vagy nem bízik a javítási készségeiben. Egy szakember felbérlése sokkal biztonságosabb, és felszabadítja az Ön idejét.

A fűtőelemet esetleg ki kell cserélni, ha sérült vagy korrodálódott. A szűrő is tisztítható vagy cserélhető, ha a vízáramlás lassú. A pezsgőfürdő vízáramlását légzárlat is befolyásolhatja. Ez akkor fordulhat elő, amikor feltölti vagy leereszti.

Az elektromos problémák szintén gyakori probléma a pezsgőfürdőknél. Ezek a problémák a víz leállását vagy akár veszélyessé válását is okozhatják. Létfontosságú, hogy ezeket a problémákat a lehető leggyorsabban orvosolja. Ha nem ellenőrzik őket, az veszélyes tűzhöz és akár a kád károsodásához is vezethet.

Az eltömődött szűrők egy másik gyakori probléma. Ez csökkent vízkeringést, fűtési problémákat és egyebeket okozhat. A piszkos szűrők bőrirritációt is okozhatnak, és csökkenthetik a pezsgőfürdő élettartamát. Ezért fontos, hogy gyakran tisztítsa a szűrőt. Ha nem tisztítja rendszeresen, kockáztatja a szivattyú károsodását vagy a kórokozók bejutását a vízbe.

A lefolyóban lévő ózonbuborékok rossz szelepet vagy a légvezeték eltömődését jelezhetik. Ha azt gyanítja, hogy valami baj van a légvezetékekkel, évente ellenőriztesse azokat. Egy jó pezsgőfürdő-tulajdonos kézikönyve felsorolja az összes hibakódot és hibaelhárítási lépést.

A pezsgőfürdő másik gyakori problémája a piszkos víz. A meleg hőmérséklet és a páratartalom tökéletes környezetet biztosít a baktériumok és más szennyeződések elszaporodásához. Ez légúti fertőzéseket és bőrirritációt, valamint a kád elszíneződését okozhatja. A legjobb módja e problémák elkerülésének, ha rendszeresen teszteli a kád vizét, és szükség szerint cseréli a szűrőt.

Gyakran előfordul, hogy a pezsgőfürdő szivattyúja nehezen keringeti a vizet. Ha ez történik, távolítsa el az akadályokat a keringtető rendszerből, és töltse fel a vizet. Győződjön meg arról is, hogy a szivattyú közelében lévő szelepek nyitva vannak-e. Ha legközelebb hallja a szivattyú nyikorgását, ellenőrizze a csapágyakat, és győződjön meg arról, hogy a szivattyú megfelelően működik.

Kapcsolódó cikkek

Védőruha választási segédlet kezdőknek

Védőruha választási segédlet kezdőknek

Az alábbi cikkben összeállítottunk egy védőruha választási segédletet kezdőknek, amivel könnyebben megtalálhatjuk az ideális munkaruhát az adott feladathoz.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes ágyneműt a hálószobába?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes ágyneműt a hálószobába?

A tökéletes ágynemű kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe vennie.

Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Ha mindig is arról álmodtál, hogy átrendezed az otthonodat, nem vagy egyedül.