A pezsgőfürdők leggyakoribb problémái

A pezsgőfürdőnek számos problémája lehet, de az egyik leggyakoribb az eltömődött szűrő.
A pezsgőfürdők leggyakoribb problémái

Ez okozhatja a víz szennyeződését és furcsa zajokat okozhat. Ha a szűrő eltömődött, egy egyszerű javítás elegendő lehet a probléma megoldásához. Ha a szűrő eltömődött, ellenőrizheti a mészlerakódást, eltávolíthatja a törmeléket a fúvókákból, és meghúzhatja a szivattyú felső szerelvényét.

A szivárgó vízszivattyúk egy másik gyakori probléma. Ez történhet a normál kopás, egy rosszul működő szivattyú vagy akár egy repedt kádburkolat miatt. Bár csábító, hogy maga végezze el a javítást, ne próbálkozzon a javítással, ha fél a víztől, vagy nem bízik a javítási készségeiben. Egy szakember felbérlése sokkal biztonságosabb, és felszabadítja az Ön idejét.

A fűtőelemet esetleg ki kell cserélni, ha sérült vagy korrodálódott. A szűrő is tisztítható vagy cserélhető, ha a vízáramlás lassú. A pezsgőfürdő vízáramlását légzárlat is befolyásolhatja. Ez akkor fordulhat elő, amikor feltölti vagy leereszti.

Az elektromos problémák szintén gyakori probléma a pezsgőfürdőknél. Ezek a problémák a víz leállását vagy akár veszélyessé válását is okozhatják. Létfontosságú, hogy ezeket a problémákat a lehető leggyorsabban orvosolja. Ha nem ellenőrzik őket, az veszélyes tűzhöz és akár a kád károsodásához is vezethet.

Az eltömődött szűrők egy másik gyakori probléma. Ez csökkent vízkeringést, fűtési problémákat és egyebeket okozhat. A piszkos szűrők bőrirritációt is okozhatnak, és csökkenthetik a pezsgőfürdő élettartamát. Ezért fontos, hogy gyakran tisztítsa a szűrőt. Ha nem tisztítja rendszeresen, kockáztatja a szivattyú károsodását vagy a kórokozók bejutását a vízbe.

A lefolyóban lévő ózonbuborékok rossz szelepet vagy a légvezeték eltömődését jelezhetik. Ha azt gyanítja, hogy valami baj van a légvezetékekkel, évente ellenőriztesse azokat. Egy jó pezsgőfürdő-tulajdonos kézikönyve felsorolja az összes hibakódot és hibaelhárítási lépést.

A pezsgőfürdő másik gyakori problémája a piszkos víz. A meleg hőmérséklet és a páratartalom tökéletes környezetet biztosít a baktériumok és más szennyeződések elszaporodásához. Ez légúti fertőzéseket és bőrirritációt, valamint a kád elszíneződését okozhatja. A legjobb módja e problémák elkerülésének, ha rendszeresen teszteli a kád vizét, és szükség szerint cseréli a szűrőt.

Gyakran előfordul, hogy a pezsgőfürdő szivattyúja nehezen keringeti a vizet. Ha ez történik, távolítsa el az akadályokat a keringtető rendszerből, és töltse fel a vizet. Győződjön meg arról is, hogy a szivattyú közelében lévő szelepek nyitva vannak-e. Ha legközelebb hallja a szivattyú nyikorgását, ellenőrizze a csapágyakat, és győződjön meg arról, hogy a szivattyú megfelelően működik.

Kapcsolódó cikkek

Bojler szerelő fix áron

Bojler szerelő fix áron

Bojler szerelés Budapesten és vonzáskörzetében.

Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Ha mindig is arról álmodtál, hogy átrendezed az otthonodat, nem vagy egyedül.

A legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámok, amiket otthon is használhatsz

A legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámok, amiket otthon is használhatsz

Ezek a legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámok, amiket otthon is használhatunk, ha szükségessé válna bizonyos téren.