SUP tippek – öt hiba, amit mindenképp kerüljük el első evezéskor

Ha már eldöntöttük, hogy mindenképp ki szeretnénk próbálni a SUP deszkázást, akkor az alábbi tippeket nem árt megfogadnunk. Köztük akadnak olyanok is, amelyeket nem csak ajánlott, de életmentő lehet megtartani.
SUP tippek – öt hiba, amit mindenképp kerüljük el első evezéskor

1. Soha ne szállj vízre felhevült testtel nyáron!

Talán ez az első és legfontosabb tanács, amit nagyon meg kell fogadni. Ha órákig napoztunk kánikulában, akkor soha, de soha ne menjünk ilyen felhevült testtel SUP-ozni! Először mindig mártózzunk meg kánikulában, és a SUP deszkázás közben is szakítsuk meg az evezést egy kis fürdéssel. Ha ugyanis véletlenül a SUP-ról a vízbe esünk ilyen felhevült testtel, az életveszélyes lehet. Tehát ezt nagyon véssük kezdőként a gondolatainkba, mert rendkívül fontos.

2. Ne kapkodj

A SUP deszkázás nem a kapkodásról szól. Ahhoz, hogy megtartsuk az egyensúlyunkat, és kényelmesen tudjuk élvezni az álló evezést, lazán és nyugodtan kell viselkednünk. A kapkodással könnyedén elveszthetjük az egyensúlyunkat, és a vízbe eshetünk.

3. Ne ijedj meg

Ha jön egy kicsi hullám, nem kell megijedni. Ezek a deszkák direkt úgy kerültek megtervezésre, hogy stabilan állják a kisebb hullámzást is. Ne essünk pánikba, mert az kapkodással jár, a kapkodás meg vízbe eséssel.

4. Határozottan fogd az evezőt

Ebben a sportban állva közlekedünk főleg, és a SUP evező segítségével hajtjuk magunkat. Mivel nincs konkrétan evezőtartó, ezért nekünk kell fogni. Ne feledkezzünk el erről, és még a nézelődés közben is fogjuk határozottan az evezőnket. Ez azért is fontos, mert egy hullám, vagy akár egy felbukkanó nádcsomó könnyedén kiverheti azt a kezünkből.

5. A kijelölt útvonalakon közlekedj

Ha kezdő vagy, akkor semmiképp se akard felfedezni az ismeretlen részeket – főleg ne egyedül. Remek kijelölt SUP útvonalak léteznek, amelyek biztonságosak, és amelyeken nem nagyon érhet baj. Gyakorolj ott, és ne csinálj egyéni akciókat. Ha egyelőre még a SUP bérlés segítségével szerezzük meg az első SUP-élményünket, akkor a bérlőpontokon remek tippeket kaphatunk az útvonalakat illetően. Ezekről mindenképp érdeklődjünk.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

A pálya királyai sem lyukas cipőben lépnek a gyepre.

A TOP ligák meccsnyerő játékosai

A TOP ligák legjobb meccsnyerő játékosai

Nézzük meg kik rúgták a legtöbb meccsnyerő gólt az idei szezonban az 5 top ligát figyelembe véve.