A divatos férfi ingek – mi alapján válasszunk?

A rétegezés – ami a férfi ingek esetében is fontos – a stílusos őszi-téli öltözködés egyik alapeleme.
A divatos férfi ingek – mi alapján válasszunk?

Amikor új ruhákat vásárol, vagy csak új ruhákat állít össze meglévő ruhatárából, gondolja át, hogy a ruhadarabok hogyan illeszkednek egymáshoz. Amennyiben az a cél, hogy a felsőruházat elég bő legyen, hogy felvehesse kapucnis pulóverre vagy ingre, úgy fontos, hogy az alaprétegek jól illeszkedjenek.

A sokoldalú férfi ingek

Az ősz nemcsak a természetben hoz változást, hanem az öltözködési stílusunkban is. Az átmeneti időjárás miatt az ing kiválasztása különös odafigyelést igényel annak érdekében, hogy öltözékünk stílusos és egyben kényelmes legyen. Olvasson tovább néhány tippért arról, hogyan választhatja ki a tökéletes őszi férfi inget!

Anyag: Ősszel változékony az időjárás, így jó választás lehet egy közepes vastagságú, természetes anyagból készült ing. A pamut, a flanel vagy a vékony gyapjú remek választás ebben az időszakban, mivel lélegző és kellően meleg anyagok.

Szín és minta: Az őszi színek – mint a földszínek, a barna, az olajzöld, a sötétkék és a bordó – kiválóan passzolnak az évszak hangulatához. A kockás és csíkos minták is nagyon népszerűek ebben az időszakban.

Illeszkedés: Ügyeljünk arra, hogy az ing jól illeszkedjen a testünkhöz, tehát se túl bő, se túl szűk ne legyen. Ha pulóvert vagy kardigánt viselünk az ing felett, fontos, hogy a férfi ing kényelmesen elférjen alatta.

Stílus: Az egyszerűbb, klasszikus férfi ingek, például a button-down vagy az Oxford ing, tökéletesek a hétköznapokhoz. Ha egy kicsit elegánsabb megjelenésre törekszünk, válasszunk egy simább, selymes anyagú inget.

Részletek: A dupla mandzsetta, a mellzseb, az inggombok vagy a varrások minősége és stílusa sokat mondhat az ing minőségéről és jellegéről.

A férfi ingeket gyakran moshatjuk, ezért érdemes olyan darabokat választani, amelyek nem igényelnek különleges tisztítást. Ha mégis kényes az anyag, figyeljünk a mosási utasításokra, hogy minél tovább megőrizzük a ruhadarab szépségét.

A férfi ingek típusai

A flaneling: a kényelem ikonja

A flaneling eredetileg a munkásemberek körében volt népszerű, mivel nem drága, és jól melegít. Az idő múlásával először a grunge stílus rajongói, majd a hipsztergeneráció is megszerette. Ennek a lágy, vastag anyagnak a kényelme az őszi-téli időszakban kiváló. A kockás változat a legtöbbek kedvence, de akik a visszafogottabb megjelenést részesítik előnyben, azok az egyszínűek közül is válogathatnak. Mivel ez egy feltűnő férfi ing, leginkább casual ruházattal illik kombinálni, a többi ruhadarab pedig legyen letisztult. Például egy fekete vagy kék farmerral, illetve sportcipővel vagy bakanccsal hűen idézhetjük meg a grunge-hatást.

Farmering: a laza stílus képviselője

A farmering is a munkásemberek öltözködése alapján vált népszerűvé a városi ifjúság körében. Két fő változatát említhetjük meg. A lazább, vastagabb anyagú változat egyértelműen a lezser viseletek közé tartozik, míg a finomabb szövésű, testhezálló modellek akár egy kifinomultabb, smart casual megjelenés részévé is válhatnak. Fontos, hogy a férfi ing és a mellé választott nadrág ne legyenek azonos árnyalatúak.

A klasszikus ing, nem csak munkához

Nem számít, milyen területen dolgozunk, vagy milyen a munkahelyi öltözködési szabályzat, bizonyos alkalmakra mindenkinek rendelkeznie kell egy kifinomult inggel. Az ideális férfi ing jellemzője a finom anyag, a testhezálló kialakítás, és az egyszerű, elegáns megjelenés. Ha nem szeretünk vasalni, akkor a vasalásmentes változatok nagy segítséget nyújtanak. Választhatunk különböző fazonok közül. A slim fit stílus hangsúlyozza az alkatot, így öltöny nélkül a legelőnyösebb. A melegebb napokon keressünk olyan anyagokat, mint a len, a pamut vagy a selyem. A fehér és a világoskék a klasszikusok közé tartoznak, így bármilyen környezetben megállják a helyüket. Amennyiben mintás ingre vágyunk, úgy részesítsük előnyben a finom csíkozást.

A fentieket összefoglalva azt mondhatjuk, a férfi ing kiválasztása közben fontos, hogy az anyag, a szín, a minta és az illeszkedés is összhangban legyen az évszak hangulatával és személyes stílusunkkal.

Kapcsolódó cikkek

A férfiak több ok miatt - 7 ok, amiért egy férfi karórát visel – viselnek karórát.

7 ok, amiért egy férfi karórát visel

A férfiak is viselnek kiegészítőket. A legtöbben, a karóra mellett teszik le a voksukat. Milyen okból viselnek a férfiak karórát? A cikkből kiderülnek a válaszok.

Sok tápanyag segíthet - A férfiak is rettegnek a hajhullástól. Hogyan előzd meg? – a hajhullás megelőzésében.

A férfiak is rettegnek a hajhullástól. Hogyan előzd meg?

A férfiak is félhetnek az idő előtti kopaszodástól. A jó hír az, hogyha nem genetikai okai vannak a hajhullásnak, akkor akár még megelőzhetővé is válhat.

Hogyan legyél őrjítően vonzó?

Hogyan legyél őrjítően vonzó?

A cikkben olyan tippekről olvashatsz, amelyek segítenek a vonzó külső megteremtésében.