Ford Focus mild-hibrid - Nem véletlen a sikere

A Ford három legjobban fogyó modellje között természetesen ott a Focus.
Ford Focus mild-hibrid - Nem véletlen a sikere

A középkategória egyik éllovasa széles motor- és karosszéria választékkal rendelkezik.

A Focus első szériája 1998-ban jelent meg, a legfrissebb generáció két éve került a kereskedésekbe. A Ford emblémával járó alaptulajdonságok között ott az élvezetes vezethetőség, a gazdag alapfelszereltség és a bőséges vezető-segéd ellátottság. Ezek alapban is vásárlásra csábító elemek.

A Ford Focus sikere annak is köszönhető, hogy a rendkívül széles modellkínálatban, mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő változatot. Elsőnek nézzük a karosszériákat! Háromféle formában érhető el a Ford üdvöskéje. A legkonzervatívabb – és sokak szerint a legelegánsabb – a négyajtós változat, amelyet limuzin jelzővel is illetnek. Ennek 539 literes a csomagtere. A legsportosabb karosszéria verziót az ötajtós jelenti, ami 375 literes raktérrel rendelkezik. Aki a praktikusságra vágyik, annak csak a kombi jöhet szóba, ahol 658 literes tér várja a csomagokat.

Az autók méretei a következőképpen alakulnak. A kombi nyeri a hosszúsági versenyt (4668 mm), őt követi a négyajtós (4647 mm). A legrövidebb kivitel a 4347 milliméteres ötajtós. Mindhárom Focus szélessége 1848 mm, amihez 1471 mm magasság tartozik.

Ha sikerült kiválasztani a karosszéria formát a Ford Petrányinál, akkor kezd sínre kerülni a vétel. Utána már csak az igényeknek és a pénztárcának megfelelő felszereltség eldöntése következik.

Ezekből akad jócskán: a belépési pontot a Trend jelenti, e mellett ott a Connected, a Titanium, az Active és az ST-Line, a csúcsot pedig a Vignale képviseli. A legtöbb felszereltségi szintet fel lehet ismerni a hűtőrács egyedi kialakításáról. A legkarakteresebb természetesen a Vignale, a szabadidő-autós stílust, a szürkés-fekete műanyag sárvédő szélesítésekkel ellátott Active jelenti.

Ha a felszereltség kipipálva, akkor nincs más hátra, mint a szín kiválasztása. Három alapáras fényezés érhető el, amit a hat metálfény követ. A csúcsot a két különleges metálfényezés jelenti. Ezeket bizonyos felszereltségeknél és modelleknél, meg lehet bolondítani a fekete színű tetővel.

A motorok terén ma már természetes, hogy a hibrid technika is elérhető. A benzinesek között kétféle egyliteres EcoBoost közül lehet választani, a 155 lőerős verzióhoz mindenképpen jár a mild-hibrid rendszer is, a kisebbik, 125 lóerős verziót kérhetjük mild-hibridként vagy sima benzinesként is. A dízeleket az 1,5 literes TDCi és a kétliteres EcoBlue motorok képviselik.

Cikkünk a Ford alkatrész webáruház közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkek

Íme, a 2021-es év legjobb e-autói - első rész

Íme, a 2021-es év legjobb e-autói - első rész

Minden eddiginél színesebb a kínálat.

Így tuningold a Jeep Wrangler terepjáród

Így tuningold a Jeep Wrangler terepjáród

Egy Jeep Wrangler önmagában is tekintélyt parancsol az utakon, de egy kis törődéssel még egyedibb és sokkal praktikusabb autót kapunk, amiből biztosan nem jön szembe velünk másik.

A személyautók 11 leggyakoribb hibája

A személyautók 11 leggyakoribb hibája

Összegyűjtöttük a személyautók 11 leggyakoribb hibáját, hogy mi magunk is jobban képbe kerülhessünk ezen a téren, ha szükséges.