Edzés előtti lépések

Az elhatározás az egyik legfontosabb a rendszeres testedzés előtt, de ugyanolyan fontos az is, hogy a megfelelő sportruházatban mozogjunk. Ha nem a megfelelő méretű cipőt viseljük, vagy túl bő, illetve túl szoros ruházatot választunk, nagyon gyorsan elmegy a kedvünk az edzéstől. A megfelelő, kényelmes sportruházat emellett a biztonságunkat is szolgálja, ezért nagyon lényeges, hogy mielőtt fejest ugranál az életmódváltásba, gondoskodj a megfelelő ruházatról is. Mutatjuk, hogy mire ügyelj, amikor sportöltözetet vásárolsz!
Néhány edzés előtti lépés - Edzés előtti lépések – megkönnyítheti az edzést.

Kényelmi szempontok figyelembe vétele

Nagyon nehéz úgy az edzésre koncentrálni, ha szorít a cipő, ha a nadrág folyton lecsúszik rólunk, ha a fejpánttól semmit sem látunk. A sportruházat legyen kényelmes, hiszen így sok sérüléstől óvhatjuk meg magunkat.

Védjen is a sportruházat

A védelem is egy fontos kritérium, amikor sportöltözetet mégy vásárolni. Miért olyan lényeges ez? Szabadtéri sportolás esetén, mindig az időjáráshoz alkalmazkodva szükséges felöltözni. Az sem jó, ha állandóan leizzadsz, de akkor is rosszul érezheted magad, ha folyamatosan fázol. A jó sportöltözet kellő védelmet ad az viszontagságos időjárással szemben, de jól vezeti a verejtéket is.

Jól nézzen ki

A sportos viselet nem elég, ha kényelmes, az is elsődleges, hogy a stílusunknak megfelelő edzőruhát viseljük. Ki akar másnak látszani, mint amilyen? Miért vennél fel olyan ruhát, amiben nem érzed jól magad? A divat, a legújabb trend kedvéért, ne vegyél meg olyasmit, ami színvilágban, vagy fazonban távol áll tőled, inkább hallgass az ösztöneidre és azt a sportcuccot vedd meg, ami elsőre elnyerte a tetszésedet, amely a te stílusodat tükrözi.

Fókusz a teljesítményen

Ma már olyan sporteszközök és sportruházat is kapható a piacon, amelyek hatékonyan növelik meg a teljesítményünket. Miért ne válasszunk olyan ruházatot, amelyben ilyen extra lehetőségek rejlenek? Amennyiben szeretnél minél jobb teljesítményt nyújtani edzés közben, úgy ne sajnáld a pénzt a megfelelő sportruházatra, hiszen mindez csakis a hasznodra válik.

Biztonsági feladatokat is ellásson

A kényelem mellett az is elsődleges szempont, hogy a választott edzőruha biztonságos legyen. A túl hosszú nadrág mindenbe beleakad, a szoros cipőben fájhatnak az ujjaink és még a körmünk is tönkremehet, egy csúszós talpú cipő pedig balesetet okozhat. Inkább áldozz rá kicsit többet, de így biztos, hogy edzés alatt csakis a mozgásra fogsz összpontosítani és nem arra, hogy mikor szakad szét rajtad a póló, vagy mikor esel hasra.

Kapcsolódó cikkek

A férfiaknak kell néhány tipp -, A férfiak mumusa: vásárlás- hogy hatékonyabban tudjanak vásárolni.

A férfiak mumusa: vásárlás

A férfiak nem szeretnek vásárolni, legalábbis a többségük már akkor is rosszul van, ha csak ül és várja, hogy a barátnője minden fontos dolgot beszerezzen. Mutatjuk, milyen hibákat követhetsz el, ha csak úgy céltalan vásárolsz.

Gazdasági tábor gyerekeknek

Gazdálkodj okosan mindennap!

Tanuld meg a játékszabályokat!

Ha nem szereted az edzőteremet, válassz más sportokat.

Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem minden férfi szeret edzőterembe járni. Számos más sport közül is válogathatsz, ha nem szeretsz közösségben edzeni és még a barátaid társaságára sem vágysz, amikor sportolsz, csakis a magányra, az egyedüllétre.