Edzés előtti lépések

Az elhatározás az egyik legfontosabb a rendszeres testedzés előtt, de ugyanolyan fontos az is, hogy a megfelelő sportruházatban mozogjunk. Ha nem a megfelelő méretű cipőt viseljük, vagy túl bő, illetve túl szoros ruházatot választunk, nagyon gyorsan elmegy a kedvünk az edzéstől. A megfelelő, kényelmes sportruházat emellett a biztonságunkat is szolgálja, ezért nagyon lényeges, hogy mielőtt fejest ugranál az életmódváltásba, gondoskodj a megfelelő ruházatról is. Mutatjuk, hogy mire ügyelj, amikor sportöltözetet vásárolsz!
Edzés előtti lépések

Kényelmi szempontok figyelembe vétele

Nagyon nehéz úgy az edzésre koncentrálni, ha szorít a cipő, ha a nadrág folyton lecsúszik rólunk, ha a fejpánttól semmit sem látunk. A sportruházat legyen kényelmes, hiszen így sok sérüléstől óvhatjuk meg magunkat.

Védjen is a sportruházat

A védelem is egy fontos kritérium, amikor sportöltözetet mégy vásárolni. Miért olyan lényeges ez? Szabadtéri sportolás esetén, mindig az időjáráshoz alkalmazkodva szükséges felöltözni. Az sem jó, ha állandóan leizzadsz, de akkor is rosszul érezheted magad, ha folyamatosan fázol. A jó sportöltözet kellő védelmet ad az viszontagságos időjárással szemben, de jól vezeti a verejtéket is.

Jól nézzen ki

A sportos viselet nem elég, ha kényelmes, az is elsődleges, hogy a stílusunknak megfelelő edzőruhát viseljük. Ki akar másnak látszani, mint amilyen? Miért vennél fel olyan ruhát, amiben nem érzed jól magad? A divat, a legújabb trend kedvéért, ne vegyél meg olyasmit, ami színvilágban, vagy fazonban távol áll tőled, inkább hallgass az ösztöneidre és azt a sportcuccot vedd meg, ami elsőre elnyerte a tetszésedet, amely a te stílusodat tükrözi.

Fókusz a teljesítményen

Ma már olyan sporteszközök és sportruházat is kapható a piacon, amelyek hatékonyan növelik meg a teljesítményünket. Miért ne válasszunk olyan ruházatot, amelyben ilyen extra lehetőségek rejlenek? Amennyiben szeretnél minél jobb teljesítményt nyújtani edzés közben, úgy ne sajnáld a pénzt a megfelelő sportruházatra, hiszen mindez csakis a hasznodra válik.

Biztonsági feladatokat is ellásson

A kényelem mellett az is elsődleges szempont, hogy a választott edzőruha biztonságos legyen. A túl hosszú nadrág mindenbe beleakad, a szoros cipőben fájhatnak az ujjaink és még a körmünk is tönkremehet, egy csúszós talpú cipő pedig balesetet okozhat. Inkább áldozz rá kicsit többet, de így biztos, hogy edzés alatt csakis a mozgásra fogsz összpontosítani és nem arra, hogy mikor szakad szét rajtad a póló, vagy mikor esel hasra.

Kapcsolódó cikkek

A magabiztosság és a megjelenés

A magabiztosság és a megjelenés

Önmagunk megismerése már csak azért is nagyon lényeges, mert így sokkal magabiztosabbak leszünk. A magabiztosság pedig számos sikert garantál az életben.

4 hasznos tipp életmódváltáshoz

4 hasznos tipp életmódváltáshoz

A szilveszter nem csak a szórakozás, ünneplés időszaka, hanem az újévi fogadalmaké is. Ilyenkor gyakori, hogy valamilyen életmódváltással, egészséggel kapcsolatos fogalmat teszünk.

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

Az otthoni munka nem arról szól, hogy akkor most már lazíthatunk. Sőt, aki otthon dolgozik, nagyon is tisztában van vele, hogy néha mennyire nehéz betartani azokat a bizonyos szabályokat. Adunk néhány tanácsot, hogy könnyebben menjen az otthoni munka.