Trükkök, hogy a lakásod tisztábbnak és rendezettebbnek tűnjön

A hátad közepére sem kívánod a takarítást már megint, mert úgy érzed, mintha éppen csak most tetted volna le a porszívót, mintha egy perce fejezted volna be a portörlést? A legjobbakkal is megesik.
Ezekkel a trükkökkel két takarításközött is tisztának tűnik a lakás

Néha egy kicsit szeretnél lazítani vagy csak egyszerűen közbejött valami és nem tudtad elintézni a takarítást, mielőtt a barátod és a menyasszonya telefonált, hogy 20 perc múlva nálad vannak? Ahogy mondtuk, a legjobbakkal is megesik.

Nem kell pánikolni, szerencsére vannak módszerek, amik segítenek uralkodni a káoszon. Legalábbis rövidebb időre biztosan. Arról persze senkit nem akarunk lebeszélni, hogy takarítson, de alkalmi megoldásnak mindenképpen javasoljuk az alábbiakat.

Növények

Ha tényleg csak 20 perced van, akkor jó, ha van a közeledben egy virágárus, de akár ezt a pontot ugorhatod is. Ha netán van annyi időd, hogy ilyesmire figyelj, nem árt tudnod, a növények a tisztaság benyomását keltik, ráadásul mindeközben még tisztítják is a levegőt.

Dobozolj!

Szanaszét hevernek a számláid, a heti bevásárláskor szerzett blokkok, de van ott még néhány levél és magazin is. Ha megfordulsz, egyből szembe találod magad a kulcsokkal, napszemüvegekkel és ott egy öngyújtó, na meg egy csomag rágó is. Ha rendezed a kupacaidat, fogsz egy tálat vagy egy dobozt és ezeket elegánsan beleejted, máris sokkal jobban fest a helyzet.

Kábelek

Eddig nem is tűnt fel, mennyi kütyüd van otthon, de most szinte megszámlálhatatlanul soknak tűnik az előtted kígyózó kábelrengetegtől. Ne ess kétségbe, ha van otthon vastagabb csöved, könnyedén felszámolhatod a segítségével a kuszaságot, de akár egy vécépapírguriga is hasznodra válhat ebben a helyzetben.

Ágyazz be!

Ez egy viszonylag gyors művelet, és bár igaz, hogy ez a valódi rendrakás része, de mivel hamar túl lehet rajta esni, ráadásul tényleg sokat dob az összképen, ezt a lépést nem érdemes kihagyni.

A láthatóság szabálya

A lusták kulcsfogalma. Amit nem látunk, az nincs, igaz? Nem, ezt még pelenkát hordva kinövi az emberek többsége, ilyenkor mégis hasznos lehet. Senki nem fogja kipakolni a könyvespolcot, hogy megnézze, mindenhol alaposan letörölted-e, ahogy a fiókodat sem fogja senki átkutatni. De legalábbis bízunk ebben.

Kanapé

Ha a vendégeidet a kanapéra ülteted, gondoskodj róla, hogy legalább az tiszta legyen. Rendezd el a párnákat, hogy ne a sarokba begyűrve emlékeztessék az érkezőket arra, hogy tegnap este ezeken feküdve nézted a meccset.

Kapcsolódó cikkek

Egyszerű módszerekkel is - 3 egyszerű módszerrel elkerülheted a depressziót – leküzdhető a depresszió.

3 egyszerű módszerrel elkerülheted a depressziót

A depresszió egy súlyos betegség is lehet, amennyiben elhatalmasodik rajtunk. Többek között a mozgás is enyhíthet a panaszokon. Mit tehetsz még ellene? A cikkből, kiderülnek a válaszok.

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

Az otthoni munka nem arról szól, hogy akkor most már lazíthatunk. Sőt, aki otthon dolgozik, nagyon is tisztában van vele, hogy néha mennyire nehéz betartani azokat a bizonyos szabályokat. Adunk néhány tanácsot, hogy könnyebben menjen az otthoni munka.

Fogyni nem könnyű, de nem is lehetetlen

Fogyni nem könnyű, de nem is lehetetlen

Fogyni nem olyan egyszerű feladat, főleg egy bizonyos kor betöltése után, de nem is lehetetlen. Ebben segítünk, ehhez adunk tippeket.