Trükkök, hogy a lakásod tisztábbnak és rendezettebbnek tűnjön

A hátad közepére sem kívánod a takarítást már megint, mert úgy érzed, mintha éppen csak most tetted volna le a porszívót, mintha egy perce fejezted volna be a portörlést? A legjobbakkal is megesik.
Ezekkel a trükkökkel két takarításközött is tisztának tűnik a lakás

Néha egy kicsit szeretnél lazítani vagy csak egyszerűen közbejött valami és nem tudtad elintézni a takarítást, mielőtt a barátod és a menyasszonya telefonált, hogy 20 perc múlva nálad vannak? Ahogy mondtuk, a legjobbakkal is megesik.

Nem kell pánikolni, szerencsére vannak módszerek, amik segítenek uralkodni a káoszon. Legalábbis rövidebb időre biztosan. Arról persze senkit nem akarunk lebeszélni, hogy takarítson, de alkalmi megoldásnak mindenképpen javasoljuk az alábbiakat.

Növények

Ha tényleg csak 20 perced van, akkor jó, ha van a közeledben egy virágárus, de akár ezt a pontot ugorhatod is. Ha netán van annyi időd, hogy ilyesmire figyelj, nem árt tudnod, a növények a tisztaság benyomását keltik, ráadásul mindeközben még tisztítják is a levegőt.

Dobozolj!

Szanaszét hevernek a számláid, a heti bevásárláskor szerzett blokkok, de van ott még néhány levél és magazin is. Ha megfordulsz, egyből szembe találod magad a kulcsokkal, napszemüvegekkel és ott egy öngyújtó, na meg egy csomag rágó is. Ha rendezed a kupacaidat, fogsz egy tálat vagy egy dobozt és ezeket elegánsan beleejted, máris sokkal jobban fest a helyzet.

Kábelek

Eddig nem is tűnt fel, mennyi kütyüd van otthon, de most szinte megszámlálhatatlanul soknak tűnik az előtted kígyózó kábelrengetegtől. Ne ess kétségbe, ha van otthon vastagabb csöved, könnyedén felszámolhatod a segítségével a kuszaságot, de akár egy vécépapírguriga is hasznodra válhat ebben a helyzetben.

Ágyazz be!

Ez egy viszonylag gyors művelet, és bár igaz, hogy ez a valódi rendrakás része, de mivel hamar túl lehet rajta esni, ráadásul tényleg sokat dob az összképen, ezt a lépést nem érdemes kihagyni.

A láthatóság szabálya

A lusták kulcsfogalma. Amit nem látunk, az nincs, igaz? Nem, ezt még pelenkát hordva kinövi az emberek többsége, ilyenkor mégis hasznos lehet. Senki nem fogja kipakolni a könyvespolcot, hogy megnézze, mindenhol alaposan letörölted-e, ahogy a fiókodat sem fogja senki átkutatni. De legalábbis bízunk ebben.

Kanapé

Ha a vendégeidet a kanapéra ülteted, gondoskodj róla, hogy legalább az tiszta legyen. Rendezd el a párnákat, hogy ne a sarokba begyűrve emlékeztessék az érkezőket arra, hogy tegnap este ezeken feküdve nézted a meccset.

Kapcsolódó cikkek

A férfiaknak kell néhány tipp -, A férfiak mumusa: vásárlás- hogy hatékonyabban tudjanak vásárolni.

A férfiak mumusa: vásárlás

A férfiak nem szeretnek vásárolni, legalábbis a többségük már akkor is rosszul van, ha csak ül és várja, hogy a barátnője minden fontos dolgot beszerezzen. Mutatjuk, milyen hibákat követhetsz el, ha csak úgy céltalan vásárolsz.

A legénylakás - A legénylakás ismérvei: egyszerű, szexi, kényelmes, ízléses – is nézhet ki jól.

A legénylakás ismérvei: egyszerű, szexi, kényelmes, ízléses

A lakberendezésnek köszönhetően ma már nagyon hangulatosan és dizájnosan is be lehet rendezni egy legénylakást is. A cikkben hasznos tippeket adunk a legénylakás megfelelő berendezéséhez.

Egy szakács sosem rendelne étteremben ezt az öt ételt

5 étel, amiket egy szakács sosem rendelne étteremben

Akadnak olyan fogások, amiket jobb messziről elkerülni, ha jót akarunk magunknak.