5 étel, amiket egy szakács sosem rendelne étteremben

Étterembe járni jó dolog. De nem mindegy, hogy az étlapot pásztázva milyen fogásra esik a választásod. Vannak olyan ételek, amikkel jobb nem szerencsét próbálni.
Egy szakács sosem rendelne étteremben ezt az öt ételt

Amikor új helyet próbálsz ki az egyetlen, amire hagyatkozhatsz, a bizalom. Szeretnénk azt gondolni, hogy a legtöbb étteremben fel sem merül, hogy ne friss hozzávalókkal dolgozzanak, de mivel a történelemben már előfordult ilyesmi párszor, adunk inkább néhány tanácsot, hogy megkíméld magad a csalódástól.

Mielőtt a tárgyra térnénk, érdemes azon is elgondolkodni, hogy a kenyeres kosár mióta lehet megtöltve, hány ember asztalát járta meg előttünk ugyanazokkal a szeletekkel, és hányan fogták meg őket? Biztos olyan jó ötlet befalni pár falatot, mielőtt megjönne az étel? Ez érvényes az asztalon lévő szószokra is. Vajon mióta állnak ott?

 1. Csirke

  Sok helyen rosszul és unalmasan készítik, és többségében túlárazott. Otthon valószínűleg izgalmasabb lesz az eredmény, ráadásul azon sem kell aggódni, hogy kellően át van-e sütve.

 2. Leves, a nap levese

  Ez elsőre meglepő lehet, de jót teszünk magunknak, ha inkább olyan helyen rendelünk levest, ahol speciálisan ezzel foglalkoznak, mondjuk egy levesezőben. Sokszor nem kellő odafigyeléssel készül, hiszen az éttermeknek jó választásnak tűnik: olcsó és gyors, már persze, ha nem kellő gondossággal főzik. Arról nem is szólva, hogy a nap levese sok esetben a tegnapi maradék jó lesz az még” elven történő felhasználásával születik.

 3. Halat hétfőn ne!

  Ez nem valamiféle vallási előírás, pusztán arról van szó, hogy hétfőn az éttermek többségében a múlt héten beszerzett halat szolgálják fel. Ahogy az előbbiek, ez sem igaz minden egyes étteremre, de előfordul, hogy a hétvégi tömegre felkészülve beszerzett, akkor még friss hal a következő héten érkező vendég tányérján landol.

 4. Eggs Benedict avagy Benedek tojás

  Manapság nagyon népszerű, a brunch egyik legismertebb képviselője. Ennek ellenére sem ajánlják a séfek, mivel a buggyantott tojás hollandi mártással az esetek többségében nem friss. Na nem a tojássalvan a gond, de vajjal készülő öntet a legtöbbször előre elkészítve várakozik, akár a kelleténél hosszabban is, hogy a tojásra kerülhessen.

 5. Étlapon kívüli fogás

  Sokan nem szeretik, ha a vendég nem tud dönteni az étlapon felsorakoztatott választékból, ezért nem a lehetőséget, hanem a bosszantó feladatot látják a rendelésben. Ez is általánosítás, hiszen rengeteg szakács kísérletezik örömmel, de egy zsúfolt, ismeretlen helyen jobb nem próbálkozni ezzel.

Kapcsolódó cikkek

Fogyni nem könnyű, de nem is lehetetlen

Fogyni nem könnyű, de nem is lehetetlen

Fogyni nem olyan egyszerű feladat, főleg egy bizonyos kor betöltése után, de nem is lehetetlen. Ebben segítünk, ehhez adunk tippeket.

Az agyunkat is edzeni kell - Ne csak a testedet tartsd edzésben, az agyadat is élesítsd! 4 tipp az agy trenírozására – nem csak a testünknek van szüksége erre.

Ne csak a testedet tartsd edzésben, az agyadat is élesítsd! 4 tipp az agy trenírozására

Nem csak a testünket, az agyunkat is trenírozni szükséges, hiszen az agyunk is öregszik és tennünk kell ellene.

Egyszerű módszerekkel is - 3 egyszerű módszerrel elkerülheted a depressziót – leküzdhető a depresszió.

3 egyszerű módszerrel elkerülheted a depressziót

A depresszió egy súlyos betegség is lehet, amennyiben elhatalmasodik rajtunk. Többek között a mozgás is enyhíthet a panaszokon. Mit tehetsz még ellene? A cikkből, kiderülnek a válaszok.