Az 5 legjobb kerékpár férfiak számára

Rendkívül népszerű sportnak, valamint hobbinak mondható a kerékpározás mindkét nem esetében, ám leginkább a férfiakéban a legelterjedtebb. Ehhez a sorthoz viszont nagyon fontos az, hogy rendelkezzünk a megfelelő kerékpárral is, amivel kényelmesen tehetjük meg utunkat. A mostaniakban ehhez nyújtunk egy kis segítséget azzal, hogy bemutatjuk az 5 legjobb kerékpárt férfiak számára.
Az 5 legjobb kerékpár férfiak számára

1, Kerékpár a városban

Abban az esetben, ha csakis városi közlekedésre használnánk fel a kerékpárunkat nyugodtan nézzünk körbe azok közt a kerékpárok között, amik kifejezetten erre valók. Megemlíthetjük itt az összecsukható, városi, valamint pedelec kerékpárokat is. A megfelelő típus kiválasztása minden esetben a saját ízlésünktől, valamint szükségleteinktől függ. Egy pedelecről elmondhatjuk, hogy olyan kerékpár, ami elektromos segítséget ad a meghajtáshoz, ennek köszönhetően sokban megkönnyíthet a tekerést. Az összecsukható kerékpárok a metróval és busszal való vegyes közlekedést könnyíthetik meg.

2, Terepre és városba való kerékpár

Egy trekking kerékpár esetében elmondhatjuk, hogy felhasználásuk rendkívül sokrétű. Használhatjuk őket kiránduláshoz, ingázáshoz vagy éppen hosszabb túrákhoz is. Ennek a sokszínűségnek köszönhetően szuper választás lehet bárki számára. Ezen a téren találkozhatunk felszereltebb darabokkal is, amikhez kapunk lánc és sárvédőt is valamint gyakran csomagtartót is.

Ezen a téren megemlíthetjük még a Cross Trekking darabokat is, amik sokkal inkább a sportos embereknek szántak. Küslőre ezeket onnan ismerhetjük fel, hogy nincs sárvédő, illetve láncvédő rajtuk.

3, Terepre való kerékpár

A terepre alkalmas kerékpárok esetében az egyik legismertebb típus a mountain bike, amik a legvadabb tereppel is elbírnak. Ezek a kerékpárok nm a tipikus városi használatra lettek kitalálva, így ne is próbálkozzunk ott menni velük, hiszen aszfalton túl nagy lenne az ellenállás velük. Viszont legyen szó sárról, hóról vagy éppen bármilyen terepről, megállhatatlanná válnak ezek a kerékpárok. Abban az esetben, ha mi is szeretnénk egy ilyen darabbal rendelkezni, mindenképp nézzünk körbe online is, hiszen számos férfi mountain bike webáruházzal találkozhatunk.

4, Cyclocross és gravel

Az úgynevezett cyclocross, valamint gravel típusok kifejezetten alkalmasak a terep valamint aszfalt használatra is egyaránt, így ha mindkettő része kerékpározásainknak, akkor érdemes körbenéznünk ezen a téren. Külsőleg az országút fajtákhoz hasonlítható, a legszembetűnőbb különbség valószínűleg a gumi valamint a kerék. A gravelek leginkább vastag abroncsokkal rendelkeznek a cyclocrossal ellentétben, ami vékonyabbal. Egyetlen hátrányuk közt megemlíthetjük azt, hogy leginkább csak hobbi vagy sport célra használhatjuk őket, a mindennapokban nem a legalkalmasabbak.

5, Kerékpár aszfaltra

Az országúti kerékpárokról elmondhatjuk, hogy egyaránt alkalmasak hobbi és verseny használatra is. A kialakításának köszönhetően kifejezetten gyorsan tekerhetünk velük az aszfaltokon, valamint az országutakon is. Viszont egyáltalán nem ajánlottak a murvára, valamint terep használatra, hiszen azt nem bírná, így ne is próbálkozzunk ezen a terepen menni vele.

Összegezve:

A kerékpárok esetében tehát számos lehetőségünk van a választásra attól függően, hogy milyen úton használnánk azt a leginkább. Ráadásul még akkor szót sem ejtettünk a felszereltségről sem, ami még inkább árnyalhatja a képet.

Kapcsolódó cikkek

Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem minden férfi szeret edzőterembe járni. Számos más sport közül is válogathatsz, ha nem szeretsz közösségben edzeni és még a barátaid társaságára sem vágysz, amikor sportolsz, csakis a magányra, az egyedüllétre.

Egyszerű módszerekkel is - 3 egyszerű módszerrel elkerülheted a depressziót – leküzdhető a depresszió.

3 egyszerű módszerrel elkerülheted a depressziót

A depresszió egy súlyos betegség is lehet, amennyiben elhatalmasodik rajtunk. Többek között a mozgás is enyhíthet a panaszokon. Mit tehetsz még ellene? A cikkből, kiderülnek a válaszok.

Egy szakács sosem rendelne étteremben ezt az öt ételt

5 étel, amiket egy szakács sosem rendelne étteremben

Akadnak olyan fogások, amiket jobb messziről elkerülni, ha jót akarunk magunknak.