A magabiztosság és a megjelenés

Azok az emberek, akiknek van stílusa, vagyis ismerik önmagukat, sokkal magabiztosabbak, mint azok a férfiak, akik vagy nem foglalkoznak azzal, hogy mit vesznek fel, vagy egész egyszerűen még csak nem találták meg a stílusukat, nem tudják mi áll jól nekik. A külső megjelenésünk, a beszédünk, a hanghordozásunk, a gesztusaink, a viselkedésünk, sok mindent meghatároz az életünkben. Többek között, az üzleti sikereinket is.
A magabiztosság és a megjelenés

Mit gondolsz magadról

A magabiztos fellépés nagyon lényeges, ha valaki az üzlet világában mozog. A fellépésünk, a habitusunk, potenciális ügyfeleket is hozhat számunkra, de komoly üzleti befektetésektől is eleshetünk, amennyiben nem megfelelő a stílusunk, a fellépésünk. A stílus alatt nem feltétlenül a modell alkatot és a vonzó külsőt kell érteni. Hiszen lehet valakinek kevés önbizalma akkor is, ha jóképű és egy kevésbé sármos férfi is lehet határozott.

Az első benyomás

Emberek vagyunk és egész egyszerűen nem tudjuk magunkból kiradírozni az első benyomás élményét. Ha egy ismeretlen személlyel találkozunk, szinte az első pillanatban kialakul róla egy képünk. Az illata, a hanghordozása, a megjelenése, a testtartása, pozitív érzéseket is kelthet bennünk, de az első benyomás lesújtó is lehet. Ez változhat, de az agyunk nagyon nehezen dönt másként, mint ahogyan az első alkalommal. Ha az üzlet világában mozogsz, mindképpen döntő fontosságú, hogy odafigyelj az öltözködésedre, a beszédstílusodra, az ápoltságra. Az intelligencia, a tájékozottság és a rátermettség is lényeges és persze az önbizalom. Ha te sem hiszel magadban, hogy várod el, hogy a leendő üzletfeleid megbízzanak benned?

A ruházat is önbizalmat ad

Nem a ruha teszi az embert. Valóban így van. A ruhát tudni kell viselni, tudni kell jól viselni. Hiába feszít valaki a legdrágább öltönyben, ha nem tudja, hogyan kell azt jól viselni, ha képtelen megfelelően viselkedni. A megfelelő öltözet magabiztossá tesz, ami javítja a testtartást és ezek mind-mind számítanak az üzleti életben. A férfiak nagy hányada nem követi a divatot, viszont, aki sokat tárgyal, találkozókra, üzleti megbeszélésekre jár, egész egyszerűen nem hagyhatja figyelmen kívül az öltözködést, mint egy fontos szeletét a biznisz világának.

Ha bizonytalan vagy

Előfordulhat, hogy teljesen tanácstalan vagy, mert fogalmad sincs, hogy mit, mivel és hogyan érdemes viselni. Az öltözködés útvesztőjéből talán egy könyv – Schiffer Miklós: Stílusról férfiaknak – segíthet kitalálni. A könyv, a helyes öltözködéshez ad hathatós segítséget férfiaknak.

Kapcsolódó cikkek

Ezekkel a trükkökkel két takarításközött is tisztának tűnik a lakás

Trükkök, hogy a lakásod tisztábbnak és rendezettebbnek tűnjön

Ha a takarítás nem a kedvenc elfoglaltságod, ezekkel a tippekkel nyerhetsz némi időt anélkül, hogy a káosz elhatalmasodna körülötted.

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

Az otthoni munka nem arról szól, hogy akkor most már lazíthatunk. Sőt, aki otthon dolgozik, nagyon is tisztában van vele, hogy néha mennyire nehéz betartani azokat a bizonyos szabályokat. Adunk néhány tanácsot, hogy könnyebben menjen az otthoni munka.

Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem minden férfi szeret edzőterembe járni. Számos más sport közül is válogathatsz, ha nem szeretsz közösségben edzeni és még a barátaid társaságára sem vágysz, amikor sportolsz, csakis a magányra, az egyedüllétre.