Kihagyhatatlan úti cél: Las Vegas

Nem tévedésből szerepel a világ legnépszerűbb látnivalóinak listáján egy a sivatagban fekvő amerikai város.
Kihagyhatatlan úti cél, Las Vegas

Ugyan első blikkre a lehető legbarátságtalanabb környékének tűnik a Mojave-sivatag, ami olyan csábító helyszíneket kínál az erre utazóknak, mint az Ördög játszóterének dűnéi, a Halál-völgy nemzeti park vagy néhány elhagyott szellemváros, de ezek mellett viszont a legnépesebb nevadai Las Vegas is ott van a térképen, a bűn városa, ahogy azt mondani szokás. De még létezik sok egyéb ilyen mondás a kaszinó játékok városával kapcsolatban, illetve egyéb elnevezések is, amik nem csak titokzatossá, hanem egyszerre a turisták számára is kívánatossá teszik a nyüzsgő Vegast.

Miért olyan csábító?

Las Vegas a kaszinók fővárosa. Las Vegas a lehetőségek városa. Ami Las Vegasban történik, az ott is marad! – ahogy azt a helyi marketingesek egykoron profik módjára megfogalmazták, mintegy mottóként. Mintha ez önmagában nem volna elég: egy fényárban úszó város, aminek egyetlen célja a szórakoztatás, és ami a felnőttek varázslatos játszótereként működik. Egy város, ami az űrből nézve is a legfényesebb az egész világon, még Párizst is lepipálja. Egy ilyen helynek nincs párja, csak hírneve, amit csak öregbítenek az itt forgatott filmek, az itt fellépő sztárok.

Kihagyhatatlan látnivalók

Mivel az egész város működése a turizmusra épül, nem meglepő, hogy a legfőbb látványosságnak a különféle hotelek, valamint az ezekben megtalálható kaszinók számítanak. A Las Vegas Strip az a közel 7 kilométer hosszú sáv, ahol ezek a szállodák javarészt megtalálhatóak. Ez az a sugárút, ami a jellegzetes Vegas-i látképpel szolgál, ahol az égig érő hotelek sorakoznak. A leghíresebb szálloda a kínálatból a Belaggio Las Vegas, aminek táncoló szökőkútja legalább ekkora ismertségre tett szert. A luxus luxusa, az elit közönség igazi pihenőhelye ez a hotel, ami a legfényűzőbb, legelegánsabb szálláslehetőség a városban.

Ha már a hoteleknél tartunk, akad itt egy másik is, ami kevésbé elit ugyan, de még így is bőségesen elegáns és luxus, nem mellesleg a hollywoodi filmek kedvenc forgatási helyszíne. Nem más ez, mint a Másnaposok vagy éppen az Esőember jeleneteinek hátteréül szolgáló Ceasars Palace. Míg a Bellagio botanikus kerttel és művészeti galériával rendelkezik egyebek mellett, utóbbinak saját stadionja van, ahol a világsztárok adják egymásnak a mikrofont. De itt még nem ér véget ez a bizarr kavalkád. Van itt ugyanis még kicsinyített New York, máshol a daliás Eiffel torony mása, de talán ennél is valótlanabb a Velence mintájára épült The Venetian, ahol akár gondolázhatunk is az olasz város kicsinyített és amerikanizált másában. A sor viszont még itt sem ér véget, hiszen a polinéz mintára épült Mirage, de a világhírű egyiptomi Luxor nyomán készült hotel is megtalálható itt, ahol viszont nem aprózták el a dolgot, a piramis formájú szálloda mellett az óriás gipsz-szfinx az eredetinél 10 méterrel nagyobbra épült.

A Strip mellett nem érdemes kihagyni a korábbi leghíresebb utcát sem, a Fremont Street-et, ami ma már főként arról híres, hogy éjszakánkét a neonfények uralják. Fontos eleme ennek a szikrázó a látképnek a 12 méteres neoncowboy is, ami mintegy jelképe a városnak, Vegas Vic 1951 óta állja a sarat. Ha pedig jelképek, van még egy kihagyhatatlan állomás, ami egyetlen fotóalbumból sem hiányozhat: a Welcome to Fabulous Las Vegas tábla, amíg viszont nem sikerül eljutni a lehetőségek városába, addig a legtöbb nyerőgép online is tökéletesen biztosítja, hogy megtapasztaljuk a nagybetűs hangulatot.

Kapcsolódó cikkek

Az agyunkat is edzeni kell - Ne csak a testedet tartsd edzésben, az agyadat is élesítsd! 4 tipp az agy trenírozására – nem csak a testünknek van szüksége erre.

Ne csak a testedet tartsd edzésben, az agyadat is élesítsd! 4 tipp az agy trenírozására

Nem csak a testünket, az agyunkat is trenírozni szükséges, hiszen az agyunk is öregszik és tennünk kell ellene.

A magabiztosság és a megjelenés

A magabiztosság és a megjelenés

Önmagunk megismerése már csak azért is nagyon lényeges, mert így sokkal magabiztosabbak leszünk. A magabiztosság pedig számos sikert garantál az életben.

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

Az otthoni munka nem arról szól, hogy akkor most már lazíthatunk. Sőt, aki otthon dolgozik, nagyon is tisztában van vele, hogy néha mennyire nehéz betartani azokat a bizonyos szabályokat. Adunk néhány tanácsot, hogy könnyebben menjen az otthoni munka.