Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem minden férfi szeret egy edzőteremben izzadni és nyögdécselni a súlyok alatt. Miért ne választhatnál valami egészen más sportot, mint a nehéz súlyok emelgetését? Hiába határozza el valaki a barátaival, hogy rendszeresen eljár velük focizni, ha ő alapvetően egy introvertált személyiség, aki nem bírja a csapatsportot. Csak nézni. De azt nagyon. Milyen lehetőségek vannak számodra az edzőtermen kívül? Mutatunk most ötöt.
Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

1. Falmászás erősítésre

Férfiak körében egy kedvelt sport a falmászás. Nem csak azért, mert remekül izmosítja a végtagokat, de talán az egyik olyan sport, amelyik eredményesen tereli el a gondolatokat a napi gondokról, hiszen nagy koncentrációt és odafigyelést igényel. Ez a sport a teljes testet edzi, hiszen nem csak a fizikai, hanem a mentális egészségre is pozitívan hat. És nem utolsó sorban remekül oldja a stresszt is. A falmászás helyett, a sziklamászást is választhatod.

2. Görkorizás egyedül, vagy barátokkal

A görkorizás lehet magányos, de közösségi sport is. Ez a sport hihetetlenül izmosítja a lábakat és nagyon jót tesz a szív - és érrendszer egészségének. Ez a sport a tüdő kapacitását is növeli. A karedzésről se feledkezz meg, ha ezt a sportot választod. Erre az otthoni súlyzós edzést is választhatod.

3. Evezőpad otthonra

Az evezőpad elsősorban a férfiak körében örvend nagy népszerűségnek. Ezzel a sporttal nem csak fogyni lehet, de erősíti a kar, a hát és a has izmait is, illetve alaposan megdolgoztatja a combfeszítő izmokat.

4. Fuss a természetben egyedül

A magányos farkasok imádnak egyedül edzeni. A természetben történő futás éppen az ilyen típusú férfiakhoz passzol. Az erdő nyugalma, a csend, a friss illatok, mind-mind lehetővé teszik, hogy a saját tempódban és olyan környezetben sportolj, ahol feltöltődhetsz, ahol elmerülhetsz a gondolataidban, és ami még izmosít is.

5. Ha szeretsz csapatban játszani, focizz vagy kosarazz

Ha szeretsz a barátaiddal lógni és velük együtt mozogni, de nem edzőtermi edzésre vágysz, akkor focizzatok, vagy kosárlabdázzatok. A csapatsportok sok mindenre megtanítanak, többek között arra is, hogy ne mindig saját magadat helyezd előtérbe és azt is, hogy milyen a csapat tagjaira odafigyelni, egy csapattal együttműködni és olyan lépéseket megtenni, ami nem csak a saját érdekeidet szolgálja, hanem az egész csapat érdekeit. Nem mellesleg, így a barátaiddal is lehetsz, sportolsz is, azaz izmosodsz, a szociális kapcsolataid is erődnek, azaz két legyet üthetsz egy csapásra.

Kapcsolódó cikkek

Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem minden férfi szeret edzőterembe járni. Számos más sport közül is válogathatsz, ha nem szeretsz közösségben edzeni és még a barátaid társaságára sem vágysz, amikor sportolsz, csakis a magányra, az egyedüllétre.

Egyszerű módszerekkel is - 3 egyszerű módszerrel elkerülheted a depressziót – leküzdhető a depresszió.

3 egyszerű módszerrel elkerülheted a depressziót

A depresszió egy súlyos betegség is lehet, amennyiben elhatalmasodik rajtunk. Többek között a mozgás is enyhíthet a panaszokon. Mit tehetsz még ellene? A cikkből, kiderülnek a válaszok.

A magabiztosság és a megjelenés

A magabiztosság és a megjelenés

Önmagunk megismerése már csak azért is nagyon lényeges, mert így sokkal magabiztosabbak leszünk. A magabiztosság pedig számos sikert garantál az életben.