5 szabály az otthoni munkavégzéshez

Az emberek egy része otthonról dolgozik. A home office kifejezés nem ismeretlen ma már számunkra. Vannak, akik szeretnek otthonról dolgozni, mások vágynak az emberek társaságára. Aki otthonról dolgozik, tudja, hogy bizonyos feltételek szükségesek ahhoz, hogy a munka gördülékenyen menjen. Milyen körülmények szükségesek az otthoni munkavégzéshez? Mit tegyél, és mit ne tegyél, hogy hatékonyan tudj dolgozni? Mutatunk néhány ötletet!
5 szabály az otthoni munkavégzéshez

1. Határozd meg a napi limitet

Akár órában, akár munkamennyiségben, de mindképpen meg kell határoznod saját magadnak, hogy egy – egy nap, mennyit akarsz dolgozni. Ha összevissza dolgozol, azaz nincs fix munkaidőd, nem csak a teljesítményeden látszik meg, de a munkához való hozzáállásod sem lesz megfelelő. Mint mindenben, a munkában is jó, ha célokat tűzünk ki magunknak, így este nyugodtan és kényelmesen dőlhetünk hátra.

2. Tarts szüneteket

Mivel minden munkahelyen vannak szünetek, így neked sem kell órákat egyhuzamban az irodádban töltened. Nem is ajánlatos megállás nélkül hosszú ideig ülni, hiszen ennek az egészséged látja kárát. Szerezz be egy futópadot, és amikor úgy érzed, hogy eleged van a munkából, lazíts egy kicsit. A testmozgás nem csak testileg hat rád majd jótékonyan, de szellemileg is felfrissülsz tőle.

3. Soha ne hagyj ki étkezést

A home office ne csak a munkáról szóljon. A táplálkozás, méghozzá az egészséges étkezés is legyen része a napi rutinodnak, hiszen hosszútávon csak így lehetsz sikeres a munkádban. Nem lehet egész nap csak kávézni, ezért akár házhozszállítással is rendelhetsz magadnak ételt, te magad is főzhetsz, és akár minden nap adhatsz magadnak egy – két órás ebédszünetet.

4. Teremts inspiráló környezetet a munkához

Aki otthonról dolgozik, hajlamos órákat úgy eltölteni, hogy semmit sem dolgozott. Ennek oka lehet, hogy nem teremtette meg magának az otthoni munkakörnyezetet. Márpedig ez mindképpen szükséges ahhoz, hogy hatékony legyen a nap folyamán és jól teljesítsen. Ha otthonról dolgozol, mindenképpen szükséged lesz egy irodára, ahová elvonulhatsz, ahol senki sem zavarhat. Ha szem előtt vagy, ha egyik nap a konyhában, a másik napon a nappaliban dolgozol, akkor te magad sem tudod komolyan venni a munkádat, de a veled egy háztartásban élők is úgy gondolják, hogy mivel otthon vagy, bármikor és bármilyen apró problémával zavarhatnak.

5. Legyen meg a reggeli rutinod

Kelj fel minden reggel korán és indítsd a napodat olyan rutindolgokkal, amelyek lendületet adnak az otthoni munkavégzéshez. Zuhanyozz le, sportolj valamit, igyál egy finom kávét és aztán legyél szigorú magadhoz. Ülj le és dolgozz. Ne hagyd, hogy bármi, vagy bárki elterelje a gondolataidat, hiszen így mindennap történhet valami, ami dugába dönti a terveidet. Légy határozott és tartsd magad a terveidhez.

Kapcsolódó cikkek

4 hasznos tipp életmódváltáshoz

4 hasznos tipp életmódváltáshoz

A szilveszter nem csak a szórakozás, ünneplés időszaka, hanem az újévi fogadalmaké is. Ilyenkor gyakori, hogy valamilyen életmódváltással, egészséggel kapcsolatos fogalmat teszünk.

Fogyni nem könnyű, de nem is lehetetlen

Fogyni nem könnyű, de nem is lehetetlen

Fogyni nem olyan egyszerű feladat, főleg egy bizonyos kor betöltése után, de nem is lehetetlen. Ebben segítünk, ehhez adunk tippeket.

Bemutatunk egy gyönyörű firenzei szállodát - 25 Hours Hotel

Bemutatunk egy gyönyörű firenzei szállodát - 25 Hours Hotel

A festői Firenzében található a 25 Hours Hotel.