Olaszország legnépszerűbb szőlőültetvényei

Toszkána Olaszország egyik leghíresebb bortermelő vidéke.
Olaszország legnépszerűbb szőlőültetvényei

Ez a terület reneszánsz városokkal és falvakkal tarkított. Ezen a vidéken évszázadok óta folyik szőlőművelés, így ez a világ egyik legrégebbi bortermelő vidéke. A Chianti a Sangiovese szőlőből készül, és az ország legnépszerűbb borfajtái közé tartozik. A Chiantit az egész Toszkánában termesztett szőlőből állítják elő, de a fő termőterület Firenze és Siena között található.

A közép-olaszországi Abruzzo régió az ország legszebb szőlőültetvényeinek ad otthont. Ezt a régiót már az i. e. 6. században is használták bortermelésre. A borkészítéshez használt szőlőt vulkanikus talajon termesztik, amely ideális az olasz szőlőtermesztéshez, mivel éppen megfelelő savtartalommal rendelkezik. A régió éghajlata mérsékelt, így az itteni szőlőültetvények tökéletes mennyiségű napsütésben részesülnek. A látogatók borkóstolókat és pincetúrákat is szerveznek.

Toszkána egyik legismertebb pincészete a Fontodi, amely a Chianti Classico régióban található, tanúsított ökológiai birtok. A pincészet csak előzetes bejelentkezés alapján kínál vezetett túrákat. A túrák a pincészet, a pince és a palackozás folyamatát, valamint a borkóstolást foglalják magukban. A vendégek megszállhatnak a pincészet három villájának egyikében. Ezek közül kettő saját medencével rendelkezik. A látogatás során bejárhatják a szőlőültetvényeket, és többet megtudhatnak a gazdálkodási gyakorlatról.

Umbria régió Olaszország közepén található, Lazio, Marche és Toszkána veszi körül. Bár nem annyira ismert, mint a szomszédos régiók, ez a régió kiváló minőségű fehérborairól ismert, és a borbarátok számára kötelező úti cél. Apulia a leghíresebb olasz borvidékekkel, például Toscanával, Lazióval és Marche-val is osztozik a területén.

A legnépszerűbb olasz borok a régió leghíresebb szőlőfajtáiból készülnek. A sangiovese szőlő több mint 71 500 hektáron terem, és az ország leghíresebb borai közül néhányat ez a fajta ad. A Montepulciano, egy abruzzói őshonos szőlőfajta, 86 000 hektárnyi szőlőterületet tesz ki. A borok mellett a Catarratto Biancóból készült fehérborok a legnépszerűbbek.

A hagyományos borok mellett Liguria a tenger gyümölcseiről is ismert. Ez a régió nagy múltra tekint vissza a híres bortermelés terén. A régió híres Pinot Grigióját mindenképpen meg kell kóstolni, a Franciacorta nevű pezsgőt pedig ugyanabból a szőlőből készítik, mint a pezsgőt. A Pinot Nero, a Pinot Bianco és a Pinot Blanc is figyelemre méltó. Az ízlésétől függően valószínűleg talál olyan fajtát, amelyik tetszik.

Az Arna birtok egy gyönyörű borászat, amely több mint kétszáz hektár szőlővel rendelkezik. Az Orcia-völgyben található, egy domb és a folyó között fekszik. A környező táj festői kilátással és virág- és növényillatokkal rendelkezik. A birtok jellegzetes parasztházainak romjai lenyűgöző hátteret nyújtanak. A birtok a nagyközönség számára is nyitva áll vezetett túrákra. A borkóstolók mellett akár főzőtanfolyamokra is beiratkozhat.

Kapcsolódó cikkek

A magabiztosság és a megjelenés

A magabiztosság és a megjelenés

Önmagunk megismerése már csak azért is nagyon lényeges, mert így sokkal magabiztosabbak leszünk. A magabiztosság pedig számos sikert garantál az életben.

Ezekkel a trükkökkel két takarításközött is tisztának tűnik a lakás

Trükkök, hogy a lakásod tisztábbnak és rendezettebbnek tűnjön

Ha a takarítás nem a kedvenc elfoglaltságod, ezekkel a tippekkel nyerhetsz némi időt anélkül, hogy a káosz elhatalmasodna körülötted.

Egy szakács sosem rendelne étteremben ezt az öt ételt

5 étel, amiket egy szakács sosem rendelne étteremben

Akadnak olyan fogások, amiket jobb messziről elkerülni, ha jót akarunk magunknak.