Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Ha mindig is arról álmodtál, hogy átrendezed az otthonodat, nem vagy egyedül.
Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Ha azt tervezi, hogy saját maga csinálja meg, talán azon tűnődik, hogy mire kell felkészülnie. Van néhány alapvető lépés, amelyet be kell tartania ahhoz, hogy gond nélkül befejezze ezt a projektet. Győződjön meg róla, hogy a munkát logikus sorrendben tervezi meg. Kezdje a vízelvezetés javításával, a ház vízzáróvá tételével és a nagyobb építési munkálatok elvégzésével. Ezután térjen rá a második javításra: konyhák, fürdőszobák, szegélylécek, ajtók és konnektorok.

Először is határozza meg az ingatlan legjobb és legrosszabb tulajdonságait. A legjobb tulajdonságok közé tartozik például a régies építészet vagy a tágas kert. A legrosszabb tulajdonságok közé tartozik a szivárgó tető, a hibás vízelvezető rendszer és a törött ajtók. Ha nem tudja, hogyan kezelje ezeket a problémákat, kérje szakember segítségét, aki kijavítja Önnek. Ezek a szakemberek tapasztaltak, és pontos becslést tudnak adni a felmerülő költségekről.

Akár az egész házat, akár csak egy szobát szeretne átalakítani, válasszon egy stílust. A fő gyülekezőhelyek stílusának kiválasztása létfontosságú, de a kisebb helyiségekben is kifejezheti saját stílusát és személyes preferenciáit. Néhány népszerű stílus a modern, elegáns kialakítás, a viktoriánus stílusú házak és a parasztház stílusú házak. Miután kiválasztotta a stílusát, tervezzen meg egy ütemtervet, és tartsa magát hozzá. Ezután győződjön meg róla, hogy képzett szakembert bíz meg a munka elvégzésével.

Mielőtt belevágna a felújítási projektbe, határozza meg, hogy mennyi pénzt kell rá költenie. Állítson fel egy költségvetést, állítsa fel a projektek fontossági sorrendjét, és adjon hozzá egy tartalékalapot. Ha nincs elegendő pénze otthona teljes felújítására, bízzon meg egy vállalkozót. Gyakran a legtöbb ember nem engedheti meg magának, hogy mindent egyszerre csináljon meg, és inkább spórolni szeretne. Ezért mielőtt vállalkozót fogadna fel, győződjön meg róla, hogy elvégezte a kutatást, és tudja, mit szeretne.

Mielőtt vállalkozót bíz meg, határozza meg stílusát és költségvetését. Meg kell határoznia a vállalkozók, a festék, a padlóburkolat, a munkalapok és más anyagok költségvetését, valamint az egyes feladatokhoz szükséges időt. Győződjön meg róla, hogy a költségvetés keretein belül van, különben gondjai lesznek a munka elvégzésével. Alternatív megoldásként felbérelhet egy szakembert, hogy elvégezze Ön helyett a munkát, így több ezer dollárt takaríthat meg.

A régi falakat el kell távolítani. A régi házak azbesztet tartalmazhatnak, ezért mindenképpen alaposan vizsgálja meg őket. A csövek rozsdásodhattak vagy eltömődhettek. Győződjön meg róla, hogy a vízvezeték-szerelvényeket is kicseréli, mert ezek a jövőben problémákat okozhatnak. Miután eltávolította a falakat és a mennyezetet, a ház többi részével kell foglalkoznia.

Szerző: weldman.hu

Kapcsolódó cikkek

4 tipp az otthona eladásának lépéseihez

4 tipp az otthona eladásának lépéseihez

Magántulajdonának értékesítése olyan magánügy, amikor idegenek, azaz a potenciális vásárlók előtt kell helytállnia. Bátorságot és bizalmat igényel. Íme, néhány lépés, amely segít Önnek otthona eladásában,

Bojler szerelő fix áron

Bojler szerelő fix áron

Bojler szerelés Budapesten és vonzáskörzetében.

Költözési tippek férfiaknak

Költözési tippek férfiaknak

Költözéskor sok mindent figyelembe kell vennie.