Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Ha mindig is arról álmodtál, hogy átrendezed az otthonodat, nem vagy egyedül.
Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Ha azt tervezi, hogy saját maga csinálja meg, talán azon tűnődik, hogy mire kell felkészülnie. Van néhány alapvető lépés, amelyet be kell tartania ahhoz, hogy gond nélkül befejezze ezt a projektet. Győződjön meg róla, hogy a munkát logikus sorrendben tervezi meg. Kezdje a vízelvezetés javításával, a ház vízzáróvá tételével és a nagyobb építési munkálatok elvégzésével. Ezután térjen rá a második javításra: konyhák, fürdőszobák, szegélylécek, ajtók és konnektorok.

Először is határozza meg az ingatlan legjobb és legrosszabb tulajdonságait. A legjobb tulajdonságok közé tartozik például a régies építészet vagy a tágas kert. A legrosszabb tulajdonságok közé tartozik a szivárgó tető, a hibás vízelvezető rendszer és a törött ajtók. Ha nem tudja, hogyan kezelje ezeket a problémákat, kérje szakember segítségét, aki kijavítja Önnek. Ezek a szakemberek tapasztaltak, és pontos becslést tudnak adni a felmerülő költségekről.

Akár az egész házat, akár csak egy szobát szeretne átalakítani, válasszon egy stílust. A fő gyülekezőhelyek stílusának kiválasztása létfontosságú, de a kisebb helyiségekben is kifejezheti saját stílusát és személyes preferenciáit. Néhány népszerű stílus a modern, elegáns kialakítás, a viktoriánus stílusú házak és a parasztház stílusú házak. Miután kiválasztotta a stílusát, tervezzen meg egy ütemtervet, és tartsa magát hozzá. Ezután győződjön meg róla, hogy képzett szakembert bíz meg a munka elvégzésével.

Mielőtt belevágna a felújítási projektbe, határozza meg, hogy mennyi pénzt kell rá költenie. Állítson fel egy költségvetést, állítsa fel a projektek fontossági sorrendjét, és adjon hozzá egy tartalékalapot. Ha nincs elegendő pénze otthona teljes felújítására, bízzon meg egy vállalkozót. Gyakran a legtöbb ember nem engedheti meg magának, hogy mindent egyszerre csináljon meg, és inkább spórolni szeretne. Ezért mielőtt vállalkozót fogadna fel, győződjön meg róla, hogy elvégezte a kutatást, és tudja, mit szeretne.

Mielőtt vállalkozót bíz meg, határozza meg stílusát és költségvetését. Meg kell határoznia a vállalkozók, a festék, a padlóburkolat, a munkalapok és más anyagok költségvetését, valamint az egyes feladatokhoz szükséges időt. Győződjön meg róla, hogy a költségvetés keretein belül van, különben gondjai lesznek a munka elvégzésével. Alternatív megoldásként felbérelhet egy szakembert, hogy elvégezze Ön helyett a munkát, így több ezer dollárt takaríthat meg.

A régi falakat el kell távolítani. A régi házak azbesztet tartalmazhatnak, ezért mindenképpen alaposan vizsgálja meg őket. A csövek rozsdásodhattak vagy eltömődhettek. Győződjön meg róla, hogy a vízvezeték-szerelvényeket is kicseréli, mert ezek a jövőben problémákat okozhatnak. Miután eltávolította a falakat és a mennyezetet, a ház többi részével kell foglalkoznia.

Szerző: weldman.hu

Kapcsolódó cikkek

Tavaszi teendők a konyhakertben és a díszkertben

Tavaszi teendők a konyhakertben és a díszkertben

Az április igencsak mozgalmas időszak egy kertész életében. Cikkünkben összegyűjtöttük a fontosabb tennivalókat.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes ágyneműt a hálószobába?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes ágyneműt a hálószobába?

A tökéletes ágynemű kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe vennie.

Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Ha mindig is arról álmodtál, hogy átrendezed az otthonodat, nem vagy egyedül.