A legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámok, amiket otthon is használhatsz

Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámok, amiket otthon is használhatunk, ha szükségessé válna bizonyos téren.
A legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámok, amiket otthon is használhatsz

Otthonunkban számos feladatot elvégezhetünk a különböző szerszámokkal és szerszámgépekkel. Ezek közül az egyik főbb kategória a hegesztési feladatok, amikhez persze megfelelő gépek is szükségesek. Éppen ezért az alábbi cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámokat, amiket otthon is használhatunk.

Mi az, amire szükségünk lehet otthoni hegesztéshez?

Alapjában véve a hegesztéshez szükséges pár alapvető kellék, amik egy része a hatékony munkát, míg másik része a biztonságos munkavégzést szolgálja. Ezen a téren így szükségünk lehet az alábbiakra:

· hegesztő berendezés

· hegesztő anyag

· hegesztő pajzs

· munkavédelmi felszerelések.

Sokan úgy vannak vele, hogy az utóbbi két kategória teljesen felesleges egy-egy gyors hegesztéshez, de ne feledjük, hogy a biztonságos munkavégzés mindenek előtt jár.

Hegesztőgép

A hegesztéshez a legalapvetőbb hegesztő felszerelés mindenképpen az alap hegesztőgép lehet. Ezen a téren is persze számos típust megkülönböztethetünk, mint például a bevont elektródás, wolfram elektródás, vagy fogyóelektródás verziókat. Emiatt mindenképp érdemes alaposabban utánajárni a dolgoknak, hiszen az adott gép felhasználhatósága attól is függ, milyen célra alkalmaznánk.

Hegesztőpisztoly

A hegesztőgépek mellé mindenképp szükség lesz hegesztőpisztolyra is, hiszen ezek nélkül kivitelezhetetlen bármely forrasztási, hegesztési feladat. Természetesen ahogy a hegesztőgépeknél, úgy a hegesztő pisztolyoknál is több variáció és típus közül válogathatunk.

Hegesztő pajzs

A hegesztőpajzs egy alapvető kellék a hegesztés során, amely komoly védelmi funkciót láthat el. Ezen a téren ma már igen modern megoldások közül válogathatunk. A kényelmes használatot ugyanis a felnyitható típusok szolgáltatják, míg az úgynevezett frisslevegős verziók a könnyebb légzéshez is hozzájárulhatnak.

Hegesztő anyagok

Természetesen a megfelelő hegesztőgéphez megfelelő hegesztőanyag is szükséges. Nem meglepő tehát hogy legalább annyi fajtahegesztő elektróda létezik, ahány hegesztőgép típus. Így megtalálhatunk az áruházak kínálatában bevont elektródákat, wolfram elektródákat, alumínium forrasztókat, de CO huzalok, AWI hozaganyagok és más segédanyagok is megtalálhatók.

Lángvágó gép

Sokan nem is gondolnák, de a lángvágók is igen jó szolgálatot tehetnek. Természetesen ezen a téren a hegesztéstechnikai szerszámok ára alacsonyabb, mint a hegesztőgépeké, de ez érthető, hiszen olyan komoly gépekkel is találkozhatunk, amik már víz alatti lángvágásra is alkalmasak lehetnek.

Magától értetődően egy lángvágó gép önmagában nem sokat ér, így érdemes lehet beszerezni a képek működtetéséhez szükséges készleteket és tartozékokat.

Plazmavágó gép

A lángvágók mellett a plazmavágók is jó szolgálatot tehetnek, de érdemes felmérni valóban szükségünk van-e ilyen gépre. Az ilyen masinák ára ugyanis széles skálán mozog, hiszen pár százezrestől, a milliós árcéduláig terjedhet a skála.

Munkavédelmi felszerelések

Mivel a hegesztés során hő keletkezik, így érthető, hogy munkavédelmi szempontból is komoly előkészületekre van szükség. Szerencsére ma már ezen a téren is minden rendelkezésünkre állhat, hiszen válogathatunk a:

· kámzsák,

· kabátok

· kesztyűk

· kötények

· lábszárvédők

· nadrágok,

· overálok

· szemüvegek között.

Illetve ide vehetjük a korábban már említett hegesztő pajzsot is, ami nélkül nem is szabad nekiállni a munkavégzésnek.

Összegezve

A hegestés terén tehát jó néhány eszköz rendelkezésünkre állhat, már az alapvető gépek terén is és akkor még szót sem ejtettünk a különböző kiegészítőkről, munkavédelmi felszerelésekről, amik szintén kvázi elengedhetetlenek, még otthonra is.

Kapcsolódó cikkek

Védőruha választási segédlet kezdőknek

Védőruha választási segédlet kezdőknek

Az alábbi cikkben összeállítottunk egy védőruha választási segédletet kezdőknek, amivel könnyebben megtalálhatjuk az ideális munkaruhát az adott feladathoz.

A legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámok, amiket otthon is használhatsz

A legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámok, amiket otthon is használhatsz

Ezek a legfontosabb hegesztőtechnikai szerszámok, amiket otthon is használhatunk, ha szükségessé válna bizonyos téren.

4 tipp az otthona eladásának lépéseihez

4 tipp az otthona eladásának lépéseihez

Magántulajdonának értékesítése olyan magánügy, amikor idegenek, azaz a potenciális vásárlók előtt kell helytállnia. Bátorságot és bizalmat igényel. Íme, néhány lépés, amely segít Önnek otthona eladásában,