Ezeket kell figyelembe vennie új szőnyeg vásárlásakor

Az alábbi szempontokat mindenképp érdemes észben tartania.
Ezeket kell figyelembe vennie új szőnyeg vásárlásakor

Egy szőnyeg vásárlása jelentős befektetés lehet, ezért fontos előre gondolkodni, hogy elégedett legyen a választásával. Íme, néhány, amit mindenképp figyelembe kell venni, mielőtt szőnyeget vásárol!

Gondolja át a szőnyeg méretét és alakját!

Az első és legkézenfekvőbb dolog, amit el kell döntenie, hogy milyen méretű és formájú szőnyeget válasszon. Nem lenne jó, ha az új szőnyeggel hazatérve tapasztalná, hogy az túl nagy vagy túl kicsi a szobájához!

Mérje meg szobát, és gondolja át, milyen bútorokat szeretne elhelyezni a szőnyegen. Például, ha étkezőszőnyeget vásárol, azt lenne optimális, ha az asztala és a székei elférnének rajta. Ha viszont hálószobai szőnyeget vásárol, amihez a szőnyeg outlet megfelelő hely, akkor a cél, hogy az ágy kétharmada alá kerüljön.

A szőnyegek sokféle anyagból készülnek, például gyapjúból, szintetikus anyagból vagy organikus növényi anyagokból. Ezek az anyagok mind különböző célokra alkalmasak. A természetes szálak durvák és nehezen tisztíthatók, és nem feltétlenül gyerekbarátok. Az állatbőrből készült szőnyegek tartósak, de nem túl puhák, míg a selyemszőnyegek szépek és puhák, de nagyon drágák.

Szőnyeghalom

A szőnyeghalom az azt alkotó szálak sűrűsége. A vastag halom nagyon sűrű, a vékony halom kevésbé. Lehet hosszú vagy rövid halom is, ami a szőnyeget alkotó szálak hosszát jelenti.

Általános szabály, hogy a rövid, vastag bolyhos szőnyegek tartósabbak és könnyebben tisztíthatók, mint a hosszú, vékony szálú szőnyegek. A rövid, vastag szálú szőnyeg jobb választás lehet nagy forgalmú helyekre, például folyosóra vagy kamrába. A hosszú szálú szőnyeg azonban puhább és fényűzőbb lesz, mint egy rövid szálú szőnyeg.

A szőnyeg tisztítása és karbantartása

Vásárlás előtt gondolja át, mennyi karbantartást igényel egy szőnyeg. A hosszú halmú, bozontos szőnyeget nehezebb karbantartani és tisztítani, mint egy rövidebb halmú szőnyeget. Az igazán bozontos szőnyegek időnként beakadhatnak a seprőgépbe, és hajlamosabbak mattá válni. Ezenkívül egyes anyagokat nehezebb tisztítani, mint másokat. A selyem professzionális tisztítást igényel, és a természetes szálak tisztítása is nehézkes lehet.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszuk ki a tökéletes ágyneműt a hálószobába?

Hogyan válasszuk ki a tökéletes ágyneműt a hálószobába?

A tökéletes ágynemű kiválasztásakor számos tényezőt kell figyelembe vennie.

Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Kezdők útmutatója a házfelújításhoz

Ha mindig is arról álmodtál, hogy átrendezed az otthonodat, nem vagy egyedül.

Költözési tippek férfiaknak

Költözési tippek férfiaknak

Költözéskor sok mindent figyelembe kell vennie.