Hogyan öltözködik egy focista? Ezeket érdemes beszerezni

Amit sportolás közben viselsz, az hatással lehet a teljesítményedre, a biztonságodra és a kényelmedre is. Focizni egész évben, számtalan formában szokás, ezért fontos, hogy minden eshetőségre felkészülj. Hogy mit viselsz a pályán, az részben mégis múlik az ízléseden is.
Hogyan öltözködik egy profi focista? Ezeket érdemes beszerezni

A futballedzés alapjai

Az olyan sportokhoz képest, mint a krikett és a tenisz, a futball viszonylag megfizethető – hiszen elméletileg csak egy labda kell hozzá. Ha azonban komolyan veszed, elkerülhetetlenné válik a megfelelő ruhatár beszerzése.

Íme, az ellenőrző lista arról, miket kell feltétlenül megvenned:

  • Futballing (vagy normál, könnyű póló)

  • Futballnadrág (vagy általános sportnadrág/nadrág)

  • Futballzokni (a sípcsontvédők takarására)

  • Sípcsontvédők

A szezon előtti/utáni edzések általában kemény füves pályákon vagy szilárd műfüves felületeken zajlanak, gyakran a langyos nyári estéken. Párosítsd az alaprétegeket könnyű külső ruházattal, hogy csökkentsd az izzadás okozta hőveszteséget!

Ami a cipőket illeti, az öntött csapok könnyebbek, rövidebbek és jobban illeszkednek a szilárd talajhoz, mint a normál szöges futballcipők. Ezenkívül fontold meg egy pár futócipő beszerzését is.

A napkrémet gyakran figyelmen kívül hagyják, de mindig jó, ha kéznél van. A nap nyáron később nyugszik le, és bár ilyenkor már hűvösebb van, még mindig égethetnek a sugarai. Legjobb tipp a kapusoknak: este mindig viselj sapkát, hogy ne vakítson el az esti nap!

Megbirkózni a hideggel

Focizás közben nem tart sokáig a bemelegítés, mégis egy örökkévalóságnak tűnhet, ha nem vagy megfelelően felöltözve. Mivel védheted magad a hűvösebb esték, zsibbadt lábujjak és fagyos pályák ellen?

Az alaprétegek ugyanolyan jól jönnek télen, mint nyáron, mivel segítik a testhőmérséklet szabályozását azáltal, hogy légréteget képeznek a test és a felsőruházat közt. Ami a lábbelit illeti, az öntött futballcipők hihetetlenül sokoldalúak; csak ne felejtsd el alaposan kiszárítani őket két használat között.

A futballedzés szépsége abban rejlik, hogy nincs játékvezető, aki megmondaná, mit kell viselned és mit nem. Ha fázol, vigyél magaddal egy könnyű, vízálló kabátot, hogy megvédjen az időjárás viszontagságaitól, és párosítsd melegítőalsóval.

Bár néha rossz szemmel nézik a kesztyűt a mérkőzések alatt, az edzés közbeni viselése javasolt. Meg fogsz lepődni, milyen különbséget tapasztalsz. Emellett mindig viseljen lábszárvédőt! A labdarúgás kontaktsport, amely súlyos sérüléseket okozhat, ha figyelmen kívül hagyják a megfelelő óvintézkedéseket.

Kapcsolódó cikkek

SUP tippek – öt hiba, amit mindenképp kerüljük el első evezéskor

SUP tippek – öt hiba, amit mindenképp kerüljük el első evezéskor

Ha már eldöntöttük, hogy mindenképp ki szeretnénk próbálni a SUP deszkázást, akkor az alábbi tippeket nem árt megfogadnunk. Köztük akadnak olyanok is, amelyeket nem csak ajánlott, de életmentő lehet megtartani.