Próbáltad már az asztalifoci - csocsó bajnokságot?

De kipróbálta már az asztali focibajnokságot? Ha nem, akkor mindenképpen itt az ideje! Rengeteg klub szervez ilyen bajnokságokat, ráadásul akár otthon vagy a barátokkal is játszható ezt a viszonylag olcsó időtöltés.
Próbáltad már az asztalifoci - csocsó bajnokságot?

Hogyan kell kinéznie a versenyrendszernek?

Az asztalifoci-tornákat más tornák ihlették, ezért ne keressen semmilyen összetettséget vagy eredetiséget a torna formátumában. A torna formája lehet csoportos vagy kieséses rendszerű.

A csoportoknál a résztvevőket kisorsolják és különböző méretű csoportokba osztják, ahol aztán egy-egy asztali játékot játszanak. Ez rengeteg szórakozást és rengeteg mérkőzést jelent, amelyeken nem csak játszani, hanem szurkolni is lehet. A csoportos "előjátékot" ezután általában egy kieséses szakasz követi. A játékosok rangsorolás vagy sorsolás alapján kerülnek be egy versenypókba, és minden a játékról szól - aki kiesik, az szurkolhat tovább a többi résztvevőnek.

Mik az asztali foci szabályai?

A csocsó szabályai nagyon egyszerűek. Induláskor a játékosok sorsolnak, vagy más módon döntik el, hogy ki kezd. Az asztal közepén vagy a pálya mindkét felén van egy-egy lyuk, amelybe a labdát be lehet dobni. Többé-kevésbé bármi megengedett játék közben. Kipróbálhatók forgásokat, a labda egyenesen az ellenfél térfelére irányítható, de természetesen ezt a játékot is gólra játsszák, így a legfontosabb, minél több gólt rúgni az ellenfél kapujába.

Mindig az a játékos kezd, aki utoljára kapot gólt. A fogantyúkkal irányítjuk a figurákat, elfordítva és mozgatva vagy előrefelé tolva, hátra húzva. Kézzel semmilyen módon nem lehet beavatkozni a játékba, és nem szabad a labdát lökdöséssel vagy az asztalba rúgással eltéríteni.

Hány játékosnak játszhat egy ilyen játékok?

Az csocsóasztalok másik nagy előnye a nagyszámú játékos a játékban. Egy normál méretű asztali fociban mindkét oldalon két pár védő és két pár támadó található. Plusz természetesen egy-egy kapus. Nyolc ember is könnyedén játszhat egy asztalnál, és higgye el, minél nagyobb a csoport, annál érdekesebb és mindenekelőtt szórakoztatóbb a játék.

A klubok és kocsmák által szervezett asztalifoci bajnokságokon több tucatnyi rajongóval találkozhat, akik nap mint nap csiszolják minifoci-tudásukat. Ha pedig úgy dönt, hogy beszerez egy asztali csocsót otthonába is, ne féljen attól, hogy ez az ötlet rossz befektetés lenne!

Kapcsolódó cikkek

SUP tippek – öt hiba, amit mindenképp kerüljük el első evezéskor

SUP tippek – öt hiba, amit mindenképp kerüljük el első evezéskor

Ha már eldöntöttük, hogy mindenképp ki szeretnénk próbálni a SUP deszkázást, akkor az alábbi tippeket nem árt megfogadnunk. Köztük akadnak olyanok is, amelyeket nem csak ajánlott, de életmentő lehet megtartani.

Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

A pálya királyai sem lyukas cipőben lépnek a gyepre.

A TOP ligák meccsnyerő játékosai

A TOP ligák legjobb meccsnyerő játékosai

Nézzük meg kik rúgták a legtöbb meccsnyerő gólt az idei szezonban az 5 top ligát figyelembe véve.