Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

A pálya királyai sem lyukas cipőben lépnek a gyepre.
Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

Amikor a labdarúgás nem több, mint csak lemenni párat rúgni a srácokkal, akkor sem árt, ha mindezt nem olyan szerelésben tesszük, aminek köszönhetően másnapra használhatatlanná válnak a talpaink. Nem kell rögtön a legdrágább profi felszerelést beszerezni, de a játék is élvezetesebb, az edzés is hatékonyabb, ha a megfelelő öltözetben gyakoroljuk.

Mire van szükségünk?

Nem lesz könnyű dolgunk, ha a focicipők lemaradnak a beszerzési listánkból Talán ezzel nem árultunk el túl nagy újdonságot, és azzal sem, hogy a másik legfontosabb dolog, ami nem igazán hiányozhat: a labda. Utóbbit persze nem kell kétszer tizenegy embernek egyenként vásárolni, de nem árt, ha legalább kettővel rendelkezünk, hogy akadjon tartalék is, ha úgy hozná a szükség. A ruházat szempontjából már kicsit könnyebb dolgunk van, a legfontosabb szempont, hogy kényelmesen tudjunk mozogni, ne gátoljon a futásban, rúgásban . Éppen ezért nem célszerű túl hosszú felsőben vagy túl szűk nadrágban focizni menni.

Milyen cipőt válasszunk?

A cipő a legfontosabb felszerelés, és közel sem mindegy, milyet választunk. Mert bár elmehetünk egy régi utcai cipőben is edzeni, de ezzel a sérülést kockáztatjuk, arról nem beszélve, hogy a játék sokkal élvezetesebb egy erre kifejlesztett darabban. Ahhoz, hogy az ideális darabot találjuk meg, számításba kell venni az edzések gyakoriságát, a játék szintjét és a terepet is. Lehet a lábunkon egy Nike Mercurial is, ha a terep és az edzettségi szintünk egészen mást kíván. Így tehát elsődlegesen ne az befolyásoljon, hogy a kedvenc játékosunk miben lép a pályára, hanem az, hogy nekünk mire van szükségünk.

Miért olyan fontos ez?

A megfelelő cipő talpa illeszkedik az adott talajhoz, erre kell legjobban ügyelnünk a döntéskor. De természetesen a gyártók szinte mindenben keresik a vevők kegyeit, így könnyű dolgunk lesz. Ahogy azt az Adidas Predator szériája is mutatja, sokszor egy típus is elérhető különféle posztokhoz, terepekhez igazítva, hogy biztosan mindenki megtalálja a számára tökéletes párt.

Kapcsolódó cikkek

Legjobb bemutatkozások fociban

A TOP bajnokságok legsikeresebb debütálásai

Egy játékosnak az első mérkőzése egy csapatban mindig izgalmas és felemelő pillanat, van akiknek ez jobban sikerült, és van akiknek nem annyira jött össze.

Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

A pálya királyai sem lyukas cipőben lépnek a gyepre.

Mikor kezdjen el sportolni a gyerek?

Mikor kezdjen el sportolni a gyerek?

A válasz egyszerűbb nem is lehetne: minél előbb!