Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

A pálya királyai sem lyukas cipőben lépnek a gyepre.
Hogyan válasszunk felszerelést a focihoz?

Amikor a labdarúgás nem több, mint csak lemenni párat rúgni a srácokkal, akkor sem árt, ha mindezt nem olyan szerelésben tesszük, aminek köszönhetően másnapra használhatatlanná válnak a talpaink. Nem kell rögtön a legdrágább profi felszerelést beszerezni, de a játék is élvezetesebb, az edzés is hatékonyabb, ha a megfelelő öltözetben gyakoroljuk.

Mire van szükségünk?

Nem lesz könnyű dolgunk, ha a focicipők lemaradnak a beszerzési listánkból Talán ezzel nem árultunk el túl nagy újdonságot, és azzal sem, hogy a másik legfontosabb dolog, ami nem igazán hiányozhat: a labda. Utóbbit persze nem kell kétszer tizenegy embernek egyenként vásárolni, de nem árt, ha legalább kettővel rendelkezünk, hogy akadjon tartalék is, ha úgy hozná a szükség. A ruházat szempontjából már kicsit könnyebb dolgunk van, a legfontosabb szempont, hogy kényelmesen tudjunk mozogni, ne gátoljon a futásban, rúgásban . Éppen ezért nem célszerű túl hosszú felsőben vagy túl szűk nadrágban focizni menni.

Milyen cipőt válasszunk?

A cipő a legfontosabb felszerelés, és közel sem mindegy, milyet választunk. Mert bár elmehetünk egy régi utcai cipőben is edzeni, de ezzel a sérülést kockáztatjuk, arról nem beszélve, hogy a játék sokkal élvezetesebb egy erre kifejlesztett darabban. Ahhoz, hogy az ideális darabot találjuk meg, számításba kell venni az edzések gyakoriságát, a játék szintjét és a terepet is. Lehet a lábunkon egy Nike Mercurial is, ha a terep és az edzettségi szintünk egészen mást kíván. Így tehát elsődlegesen ne az befolyásoljon, hogy a kedvenc játékosunk miben lép a pályára, hanem az, hogy nekünk mire van szükségünk.

Miért olyan fontos ez?

A megfelelő cipő talpa illeszkedik az adott talajhoz, erre kell legjobban ügyelnünk a döntéskor. De természetesen a gyártók szinte mindenben keresik a vevők kegyeit, így könnyű dolgunk lesz. Ahogy azt az Adidas Predator szériája is mutatja, sokszor egy típus is elérhető különféle posztokhoz, terepekhez igazítva, hogy biztosan mindenki megtalálja a számára tökéletes párt.

Kapcsolódó cikkek

Mikor kezdjen el sportolni a gyerek?

Mikor kezdjen el sportolni a gyerek?

A válasz egyszerűbb nem is lehetne: minél előbb!

A TOP ligák meccsnyerő játékosai

A TOP ligák legjobb meccsnyerő játékosai

Nézzük meg kik rúgták a legtöbb meccsnyerő gólt az idei szezonban az 5 top ligát figyelembe véve.