Fotókészítési ötletek üzletembereknek

A férfi modellek világában mindennaposnak számít a fényképezés. Nekik is meg kell tanulniuk, hogyan viselkedjenek, pózoljanak és milyen beállásra, beállításra van szükség egy műtermi vagy egy szabadtéri fotózáson. Egy férfinek és egy nőnek teljesen más pózok állnak jól. Nem mindegy, hogy áll a fej, mennyire van nyitva a szem, milyen a testtartás, és az sem lényegtelen, hol van a kéz és hova fókuszál az illető. A profi fotón látszik, hogy a fotózás minden pillanatát élvezte a modell és nem csupán a valóság, hanem a személyisége is átüt a fényképen.
Fotókészítési ötletek üzletembereknek

A klasszikus karba tett kéz

Férfi modelleknél ez az egyik legáltalánosabb póz. Soha ne a könyöködet fogd, amikor karba tett kézzel pózolsz, hanem a felkarodat. Ezzel a mozdulattal az izmaidra irányíthatod a figyelmet. A fotó háttere lehet a fal, amelynek háttal is dőlhetsz, de modell fotózásnál gyakori a féloldalas falnak támaszkodás. Ilyenkor a vállal támaszkodsz a falnak és a fej nem előre, hanem oldalra néz. Azért ne ilyen képet válassz önarcképnek.

Üzletember feeling - kéz a nyakkendőn

Az öltönyös képeket szeretik a nők és sok férfi modell kifejezetten kéri is az ilyen képeket műtermi fotózás alkalmával, de a szelfik készítésénél sem ritka, hogy valaki ilyen beállítást választ magának. A fénykép központi eleme a nyakkendő, amelyre lazán kell a mutató és hüvelykujjat ráhelyezni, de a két ujjat semmiképpen sem szabad mozgatni fotózás közben.

Üzletember műtermi fotózása széken ülve

Remek férfi portré készülhet öltönyben és nyakkendőben. Ilyenkor nem csak a kelléken, jelen esetben a széken van a hangsúly, hanem a fotó hátterén. Amennyiben a cél az, hogy a modell a fényképpel tiszteletet és presztízst váltson ki másokból, úgy érdemes egy sötétebb hátteret választani, a lábaknál viszont kötelező a világos padló.

A sötét – akár kék, sötétszürke, fekete – díszlethez is fel lehet venni egy sötétebb öltönyt, de a világos ing kötelező, hogy némileg egyensúlyba kerüljenek a színek.

Mivel ülő pózról van szó, értelemszerűen mindkét láb be van hajlítva, az egyik csusszanhat a padlón előrébb.

A kezek is kiemelt fontossággal bírnak. A férfi modell egyik keze nyugodhat a combon, megvillantva a karóráját, a másik kéz kinyújtott ujjai csünghetnek a semmibe, a padló irányába nézve.

Profilképek a munka és a hobbi oltárán

Természetesen olyan fényképek is készülhetnek, amelyek nem a modellt, hanem a hobbit és a hivatást helyezik előtérbe. A fényképezés aranyszabályait ekkor is be kell tartani, de a kamera ilyenkor elsősorban arra fókuszál, amit az illető a fotón ki akar emelni. Mi lehet ez? Egy tetovált kar, egy bőr karosszék, egy hangszer, egy elkapott pillanatkép telefonálás közben, egy kézben tartott tárgy, ami az illető munkájára utal.

Az ilyen fényképek nem az adott modellre koncentrálnak, hanem marketing –és hirdetési eszközként is funkcionálhatnak.

A fentieken kívül természetesen vannak még jó pózok. Viszont olyanok is, amelyeket minden férfi modellnek kerülnie kell, ha profilképet készít. Önéletrajzi fotónál pedig egyenesen kerülni szükséges az ilyen fényképeket.

Kapcsolódó cikkek

Japán italautomaták fotókon

Italautomata fotók hódították meg az Instagramot

Víz, kóla, dobozos kávé a kivilágított kirakatokban... ez az italautomata. Hinnéd, hogy van, akinek ők (nem "ezek"!) a modelljei?!

Szakáll vagy borosta?

Szakáll vagy borosta?

A férfiak egy része rendszeresen borotválkozik, mások a borostára esküsznek, megint csak mások a szakállt kedvelik. Érveket és ellenérveket sorakoztatunk fel a cikkben a szakáll és a borosta mellett, illetve azok ellen.

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

A kínai állami vezetés félti a fiatalokat a „férfiatlan férfi”-trend miatt. Mégis a tinifiúk nem gondolnak arra, hogy a hagyományos gender-normáknak kellene megfelelniük.