A férfiak is rettegnek a hajhullástól. Hogyan előzd meg?

Nem csak a nők rémálma a hajhullás. Persze a férfiaknak egyszerűbb a dolga, hiszen esetükben nem szégyen kopasznak lenni, míg egy nő nem jelenhet meg kopaszon, hiszen mindenki azt hinné a környezetében, hogy súlyos beteg, és lássuk be egy nő esetében nem is annyira elfogadott egy ilyen „frizura”, mint egy férfinál.
Sok tápanyag segíthet - A férfiak is rettegnek a hajhullástól. Hogyan előzd meg? – a hajhullás megelőzésében.

Mit tehetsz a kopaszság, a hajhullás, a hajvesztés ellen? Ha genetikailag örökölted, akkor semmit. Legalábbis, nem sokat. Viszont sok olyan módszer létezik, amellyel megállíthatja a hajhullást és megakadályozhatja a drasztikus hajvesztést. Mutatjuk is, hogyan!

Igyál vizet

Naponta 2-2,5 liter vízre van a szervezetünknek szüksége. Kinek több, kinek kevesebb. Ez függ az életmódunktól is, hiszen ha valaki fizikai munkát végez, és sportol, nagyobb lehet a folyadékigénye. A víz is táplálja a hajhagymákat, így soha ne várj addig, míg szomjas leszel. Negyedóránként – félóránként, igyál egy pohár vizet.

A táplálkozás kulcsfontosságú

A szervezetünknek megfelelő tápanyagokra van szüksége, hogy megfelelően működjön. A hajszálainkat is táplálnunk kell, pontosabban a hajhagymáknak van szüksége esszenciális tápanyagokra és táplálékokra. Ilyen a sovány fehérje, a diófélék és a magvak. Ez utóbbiak gazdag forrásai az E-vitaminnak, amelyet szépségvitaminnak is neveznek. Ha E-vitaminhiányban szenvedünk, nem csak a hajhullás fenyegethet bennünket, de még bőrproblémáink is lehetnek.

A vitaminok is segítenek

Fentebb már volt szó a táplálkozás fontosságáról. A sovány fehérje és az E-vitaminban gazdag étrend mellett az is lényeges, hogy más vitaminokkal és ásványi anyagokkal lássuk el a szervezetünket. A hajunk növekedéséhez és a hajhullás megelőzése érdekében elsősorban az antioxidánsokra, antioxidáns vitaminokra van szükségünk. Vagyis A -, C - és E-vitaminokra. De a biotion is lényeges, amelyet hajvitaminnak is szoktak nevezni.

Stresszmentesítés

A hajhullás egyik oka lehet a túl sok stressz is. Ha nem tudod csökkenteni a stresszt, akkor a stresszkezelő technikák elsajátítását javaslom, merthogy a napi feszültség, szintén oka lehet az idő előtti kopaszodásnak.

Számolj le a káros szokásokkal

A dohányzás és az alkohol napi szintű, rendszeres fogyasztása szintén oka lehet a hajvesztésnek. A cigarettafüstben ezernyi káros anyag található meg, amelyek csökkentik a fejbőr véráramlását. Az alkohol pedig fontos tápanyagokat von el a szervezetből. Olyan tápanyagokat is, amelyekre a hajhagymáknak nagy szüksége van.

Kapcsolódó cikkek

Szakáll vagy borosta?

Szakáll vagy borosta?

A férfiak egy része rendszeresen borotválkozik, mások a borostára esküsznek, megint csak mások a szakállt kedvelik. Érveket és ellenérveket sorakoztatunk fel a cikkben a szakáll és a borosta mellett, illetve azok ellen.

Fotókészítési ötletek üzletembereknek

Fotókészítési ötletek üzletembereknek

A férfiak többsége nem szereti, ha fényképet készítenek róluk, azt sem szeretik, ha más fotózza őket, de még szelfit sem nagyon szeretnek készíteni. A cikkben fotókészítési tippeket adunk, csakis férfiaknak.

Japán italautomaták fotókon

Italautomata fotók hódították meg az Instagramot

Víz, kóla, dobozos kávé a kivilágított kirakatokban... ez az italautomata. Hinnéd, hogy van, akinek ők (nem "ezek"!) a modelljei?!