Home office - home bar

Ha már home office lehet, akkor akár otthon is rendelkezésedre egy saját bár. Hogy mit is kell hozzá beszerezned, most megmutatjuk!
Home office - home bar

Először is az italok, kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe:


Bacardi – az igazi fehér rum:

A Bacardi cukornádmelaszból készül, amit fermentálnak, majd desztillálnak. Hogy rozsdamentes acélhordókban tárolt vagy fahordókban raktározott változatot választasz, az ízlés kérdése.

Felhasználása: Mojito, Daiquiri, Pina Colada

Egy pici édesség - barnarum:

A barnarum kicsit aromásabb, mint a fehér változat. Barnás színét a 3-7 éven át fahordóban tárolásakor nyeri. Azonban arra vigyázni kell, hogy gyakran ételszínezővel helyettesítik a hosszas tárolás.

Felhasználása: Mai Tai, Dark&Stormy

Vodka – az orosz „vizecske”

A tiszta, viszonylag semleges ízű, kb. 40 tömegszázalékos alkohol búzából, rozsból és egy kevés burgonyából készül. Koktélok, long-drinkek összetevője. A prémium vodkák egyáltalán nem túl drágák, minden házi bár alapanyaga.

Felhasználása: Moscow Mule, Vodka Martini, Screwdriver.

Gin – a holland genever a gin elődje

A gin már évek óta az égetett szeszek favoritja. Klasszikus variánst érdemes beszerezni, amely a borókabogyót helyezi előtérbe. A legjobb minőségű a London Dry Gin.

Felhasználása: Gin Tonic, Gimlet, Gin Basil Samsh

Whiskey – a „schotch”, ami legalább 51%-ban kukoricából készül

A legjobb whiskey-k Skóciából származnak, viszont a legjobb whiskey-alapú koktélok Amerikából. Ezért vagy amerikai rozs alapú whiskey-t vagy bourbon-t szerezz be.

Felhasználása: Whiskey Sour, Old Fashioned

Vermut – 14,5-21,9% alkoholtartalommal

Keserű ízű, likőrbor, de ezért felnyitva nem sokáig áll el. A legjobb, ha egy kis üveggel francia vagy olasz vermutot tartasz a bárodban.

Felhasználása: Negroni, Americano

Konyak – a leghíresebb brandy a spanyol Jerez városkából származik

Azt a konyakot, amelyik nem a franciaországi Cognac-tartományból származik, brandy-nek hívják. Ha tisztán szereted fogyasztani, akkor legalább 4 éven át érlelt legyen.

Felhasználása: Side Car, Vieux Carrré

Tequila – a legismertebb a mexikói Spirituoze Mezcal

Csak maró shot-ként ismered a tequilát? Akkor bizonyára csak olcsóbb fajtát ittál...Aki jobban a zsebébe nyúl, annak a sóval, citrommal való leplezés – ami egyébként európai találmány – egyáltalán nem lesz szükséges. Ha 100% agavé-tequilát veszel, megihatod önmagában, vagy koktélhoz is adhatod.

Felhasználása: Tequlia Sunrise, Margarita

Egyéb alapanyagok:

gyümölcsök, zöldfűszerek, zöldségek, egyéb alkoholmentes üdítők (citromlé, kóla, narancslé, stb.), ásványvíz, cukorszirup, jég

Eszközök:

shaker, bárkanál, keverőpohár, jigger (mérce), szűrő, törőbot, citrusprés, hámozó

Poharak:

tumbler (whiskey-s pohár), highball (long drinkekhez), coupette (jeges italokhoz, amelyhez nem szervíroznak külön jeget), Martini-pohár (lásd: James Bond – filmek), nosing (égetett szeszekhez), fehér- és vörösboros pohár

Kapcsolódó cikkek

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

A kínai állami vezetés félti a fiatalokat a „férfiatlan férfi”-trend miatt. Mégis a tinifiúk nem gondolnak arra, hogy a hagyományos gender-normáknak kellene megfelelniük.

Japán italautomaták fotókon

Italautomata fotók hódították meg az Instagramot

Víz, kóla, dobozos kávé a kivilágított kirakatokban... ez az italautomata. Hinnéd, hogy van, akinek ők (nem "ezek"!) a modelljei?!

Kandalló burkolatok és dizájn

Kandalló burkolatok és dizájn

Ezek a megfelelő anyagok és stílusok kiválasztásának szempontjai.