Minden, amit tudni akartál az öltönyről

Eljön minden férfi életében az a pillanat, amikor először kell öltönyt viselnie. Ezután természetesen egyre gyakrabban lesznek ilyen alkalmak, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit is nevezünk öltönynek és hogy kell viselni azt. Olvasd tovább cikkünket és tudj meg többet!
Minden, amit tudni akartál az öltönyről


Mi az az öltöny tulajdonképpen?

Az öltöny tulajdonképpen nem más, mint az a két- vagy háromrészes, általában sötétebb ruhadarab, amely az öltöny zakóból, az öltönynadrágból, valamint - amennyiben háromrészes öltönyről beszélünk - mellényből áll.

Fontos megemlíteni, hogy manapság sokan keverik az öltöny fogalmát a zakóval. Ez azért van, mert egy öltöny legmeghatározóbb és legfontosabb része a zakó, amelyet egy mindennapos esemény során nem igazán szokás viselni, így egyből szembetűnik az embernek. Épp ezért ne lepődjünk meg, hogy amikor egyes helyeken megkérdezzük az eladót az öltönyök hollétéről, gyakran a zakókhoz irányít minket.


Melyik a számodra megfelelő öltönynadrág?

A megfelelő öltönynadrág kiválasztása épp olyan fontos, mint egy jó szabású öltöny zakó kiválasztása, ugyanis csupán egy helytelen részlet tönkreteheti a teljes megjelenést. Gondoljunk csak arra, amikor remekül áll egy férfin az ing, a zakó, valamint bizonyos esetekben a mellény is, azonban a nadrág láthatóan nagy rá, az alja pedig a földet súrolja. A következő tippek segítségével az ehhez hasonló esetek elkerülésében igyekszünk segíteni.

Az első és legfontosabb, hogy a megfelelő méretet válaszd! Ekkor érdemes figyelembe venni, hogy az öltönynadrág szára ne érjen le a földre, tehát a nadrág ne legyen túl hosszú, valamint hogy a nadrág takarja a bokát állás közben, tehát figyeljünk rá, hogy túl rövid se legyen.

A második univerzális szabály az öltönyviselés szempontjából, hogy az öltönynadrág szabása jó legyen. Természetesen mindenkinek más és más alakja van, így más és más szabás áll neki jól, de néhány szempontot itt is érdemes figyelembe venni. Ilyen például az, hogy ne feszüljön vagy ne lógjon látványosan a nadrág a combon és a fenék résznél.

Így viseld az öltönyödet!

Mit csinálj, ha megvan a tökéletes öltöny? Természetesen az öltönyviselésre is léteznek olyan kimondatlan, általános szabályok, amelyeket érdemes figyelembe venni, ha megfelelően szeretnénk viselni elegáns ruhadarabunkat.

Az egyik ilyen szabály az, hogy az öltöny alsó gombját sose szabad begombolni. Hagyjuk, hogy az öltöny természetesen simuljon testünkhöz! Egy másik ilyen szabály, hogy a zakó ujját tilos felhajtva hordani! Egy ilyen malőr akár az egész megjelenésünket komolytalanná varázsolhatja.

Az megfelelő öltöny, öltöny zakó és öltönynadrág kiválasztása tehát kulcsfontosságú lehet elegáns megjelenést megkívánó események során, azonban nem csupán a választásban, de a viselésében is rejlik a helyes viselés titka. Reméljük, cikkünkkel segítettünk elindulni a megfelelő öltönyviselés útján!

Kapcsolódó cikkek

Japán italautomaták fotókon

Italautomata fotók hódították meg az Instagramot

Víz, kóla, dobozos kávé a kivilágított kirakatokban... ez az italautomata. Hinnéd, hogy van, akinek ők (nem "ezek"!) a modelljei?!

Férfi póló, ami sosem megy ki a divatból!

Férfi póló, ami sosem megy ki a divatból!

Stílus, kényelem, trend, ez a három szó tökéletesen jellemzi a klasszikus férfi pólókat. Minden évszak nélkülözhetetlen darabjai.

Minden, amit tudni akartál az öltönyről

Minden, amit tudni akartál az öltönyről

Eljön minden férfi életében az a pillanat, amikor először kell öltönyt viselnie. Ezután természetesen egyre gyakrabban lesznek ilyen alkalmak, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit is nevezünk öltönynek és hogy kell viselni azt. Olvasd tovább cikkün