Szépségápolási rutin és a férfiak

Napjainkban a férfiak is egyre több időt szentelnek a szépségápolásnak. A mackónadrágos, sörhasú, tévét néző férfiak ideje lejárt, legalábbis egyre több férfi fordul kozmetikushoz, ha bőrproblémáik vannak, sok férfi jár edzőterembe és szép számmal élnek azok a férfiak is, akiknek fontos az ápoltság és a külső megjelenés. Most néhány bőrápolási tanácsot olvashatsz. Nem kell mindent megfogadnod, ki is egészítheted, csak ötleteket adunk, ha bizonytalan vagy.
A férfiaknak is lehet - Szépségápolási rutin és a férfiak - szépségápolási rutinja.

A bőrtípusodnak megfelelő termékek kiválasztása

Nem elég egy márkához ragaszkodni, az is lényeges, hogy olyan termékeket használj az arcodra, amelyek a bőrtípusodnak megfelelnek. Többféle bőrtípus létezik, ilyen például a száraz, a normál, a kombinált, vagy a zsíros. Az, hogy te melyik típusba tartozol, neked kell tudnod, de ha tanácstalan vagy, kérdezz meg egy kozmetikust.

3 egyszerű lépés, azaz az alapok

Az arctisztítást sok férfi elintézi egy kis vízzel és szappannal, pedig nem ez a megoldás, hiszen a szappan szárítja a bőrt, így érdemes az arcbőrödnek megfelelő arctisztítót beszerezni és naponta legalább egy alkalommal, ezzel megtisztítani az arcodat, hiszen az arc mélyebb pórusaiban sok szennyeződés ül meg, amelyet nem árt naponta legalább egyszer eltávolítani.

Arcradírt is használhatsz. Ez a termék eltávolítja az elhalt hámsejteket az arcbőrödről. Majd zárd a szépségápolási, bőrápolási rutinodat egy hidratáló krémmel, amely tápláló hatással rendelkezik. Szerencsére, egyre több termék kapható az üzletekben, amelyek férfiaknak készülnek, így biztos, hogy nem lesz könnyű a választás.

Mit tehetsz még annak érdekében, hogy ápolt maradjon a bőröd?

Heti egy alkalommal használj arcpakolást. Akár kozmetikust is felkereshetsz, aki szívesen kényeztet egy arcpakolással, és ha márt ott vagy, egy alapos arctisztítást is kérhetsz tőle. Sőt, ma már többféle kezelés közül is válogathatsz. Kérhetsz arcmasszázst, és akár olyan pakolásokat is, amelyek akár éveket fiatalítanak rajtad, hiszen szinte kisimítják az arc bőrét. Egy kozmetikus csodákat képes művelni, főleg, ha stresszes a munkád és emiatt gyakran tűnsz fáradtnak és nyúzottnak.

Attól, amiért férfinak születtél, nyugodtan használhatsz ránctalanító krémet is, de még szemkörnyékápolót is. A szemkörnyékápoló krémek lehúzzák a szem alatti duzzanatot, ami frissességet kölcsönöz az arcnak és ragyogóvá varázsolja a tekintetet.

Kapcsolódó cikkek

Ruha vásárlás férfi módra

Ruha vásárlás férfi módra

Tegyük fel, hogy a hazánkban élő férfiak átlagos testalkatával rendelkezel - azaz a hazai és a külföldi gyártók átlagos méretű férfiak számára tervezett ruhadarabjai vagy nem mennek rád.

Az órát sok funkció miatt - Az óra 5 funkciója a férfiak szerint –viselhetik a férfiak.

Az óra 5 funkciója a férfiak szerint

Miért is visel sok férfi karórát? Miért is olyan fontos számukra? A cikkben, a karóra 5 funkcióját soroljuk fel.

Férfi divat, férfi ruhák - a Tchibo webáruház kínálatából válogattunk

Férfi divat, férfi ruhák - a Tchibo webáruház kínálatából válogattunk

Az őszi időszak a férfiakat is kihívás elé állítja öltözködés szempontjából, de szerencsére a Tchibo webáruház heti ajánlata számukra is rengeteg megoldást kínál, amelyekkel kifejezetten a változékony időjárású napokra készülhetnek fel.