Ez a 4 legtutibb nyári tábor középiskolásoknak

Kamasz gyermeked mindent látványosan un? Nem tudod, hogyan tölthetné értelmesen az iskolai szünidő hosszú heteit? Egy jó nyári tábor felér egy intenzív tanfolyammal, a tanulás vagy az egymást követő, kötött programok után pedig édes a pihenés, sőt egyes táborok szuper bulikat is kínálnak a résztvevőknek. Léteznek kisebbeknek és középiskolásoknak szóló tematikus táborok – lássunk néhányat az utóbbiak közül.
Ez a 4 legtutibb nyári tábor középiskolásoknak

1. Dróntábor

A PEOPLE TEAM (PT) kecskeméti nyári táborainak sorában minden iskolás megtalálja a neki tetszőt. A 30 éves táboroztatói múlttal rendelkező alapítvány 17 szekcióval várja a gyerekeket. A dróntáborba jelentkezők például megépíthetik a saját drónjukat, de a szerelésen kívül a programozás is a diákok feladata lesz, akik azt is megtanulják, hogyan kell végigmenni a PT-s tesztpályán, hogyan kell a drónnak felszállni, landolni, sőt akár szaltózni is. Az egyhetes új generációs tábor végén nemcsak a szerkezetet vihetik haza a srácok, hanem rengeteg élményt, valamint számos új kontaktot is: a PT-ben ugyanis nem csupán a reggeltől ebédidőig tartó foglalkozások közben, az 5-10 fős csoportokban lehet barátkozni, mivel a délutáni szabad foglalkozások és az esti bulik alatt szintén módjuk lesz kapcsolatot építeni a többi tematikus tábor résztvevőivel.

Korosztály: 10–17 év közöttiek

Tábortípus: napközis vagy ottalvós

Helyszín: Kecskemét

Bővebb infó: https://peopleteam.hu/taborok/drontabor-nyari-tabor/

2. Gitártábor a Bakonyban

A 10 éjszakás táborba nem kizárólag gyerekeket várnak, hanem bárkit, aki jobban szeretne gitározni, függetlenül attól, hogy kezdő vagy haladó szinten pengeti a húrokat. A három évtizedes múlttal rendelkező táborban legalább 35 irányított foglalkozáson vesznek részt a fiatalok, akik lehetőséget kapnak kisebb koncertekre, fellépésekre is. A zenélésen kívül a sport is nagy szerepet kap, de a kézműveskedésnek és a kirándulásoknak is helye lesz itt. A várható létszám az eddigi tapasztalatok alapján 20 és 45 fő között fog alakulni.

Korosztály: 9–35 év közöttiek

Tábortípus: ottalvós

Helyszín: Vadaspuszta

Bővebb infó: http://ister.extra.hu/cms/front_content.php

3. Juniorcamp – az Alpokalja expedíciós tábora

A Holdfény Liget egyhetes nyári expedíciós tábora nem túlélőtábor, habár – ahogy a honlapjukon fogalmaznak – magas a kihívás szintje. A kütyühasználatot minimálisra szorítják, de a mozgalmas programoknak köszönhetően nem is fog hiányozni a túlzott mobilhasználat, főleg, hogy a fiatal nevelőknek hála garantált az oldott hangulat. Hálózsákot hozni kötelező, az elszállásolás ugyanis bivak- vagy TIPI-sátrakban történik. Kalandvágyó tizenéveseknek kötelező tábor.

Korosztály: 15–18 év közöttiek

Tábortípus: ottalvós

Helyszín: Gyöngyösfalu (Vas megye)

Bővebb infó: https://holdfenyliget.hu/hu/szolgaltatasaink/taborok/juniorcamp-az-alpokalja-expedicios-tabora/

4. Színházi tábor

Azoknak a kamaszoknak, akik a színházban képzelik el a jövőjüket, és ezért hajlandóak két hét intenzív színházi táborban részt venni, kihagyhatatlan a PEOPLE TEAM kecskeméti tábora. A fentebb említett dróntáborhoz képest itt megállás nélkül gyakorolnak a résztvevők, hogy a kéthetes turnus végére egy komplett színdarabot mutassanak be a többi táborlakónak. A siker és a taps nem marad el, de ezért meg is kell dolgozni. A táborban fiatal színészek tanítanak, azonban híres magyar rendezők és színművészek látogatására is számítani lehet – hogy az eddigiek közül csak kettőt említsünk, Pogány Judit színművésznő és Gigor Attila rendező is tiszteletét tette már a PT-ben. A legelhivatottabbaknak érdemes gyorsan jelentkezni, ugyanis korlátozott a létszám.

Korosztály: 13–17 év közöttiek

Tábortípus: ottalvós

Helyszín: Kecskemét

Bővebb infó: https://peopleteam.hu/taborok/szinhazi-tabor-nyari-tabor/

Kapcsolódó cikkek

Fogyni nem könnyű, de nem is lehetetlen

Fogyni nem könnyű, de nem is lehetetlen

Fogyni nem olyan egyszerű feladat, főleg egy bizonyos kor betöltése után, de nem is lehetetlen. Ebben segítünk, ehhez adunk tippeket.

4 hasznos tipp életmódváltáshoz

4 hasznos tipp életmódváltáshoz

A szilveszter nem csak a szórakozás, ünneplés időszaka, hanem az újévi fogadalmaké is. Ilyenkor gyakori, hogy valamilyen életmódváltással, egészséggel kapcsolatos fogalmat teszünk.

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

Az otthoni munka nem arról szól, hogy akkor most már lazíthatunk. Sőt, aki otthon dolgozik, nagyon is tisztában van vele, hogy néha mennyire nehéz betartani azokat a bizonyos szabályokat. Adunk néhány tanácsot, hogy könnyebben menjen az otthoni munka.