Gyorsabb lesz a sör kiszolgálása idén a fesztiválokon

A csapolt sör mindig frissebb és ízletesebb mint a dobozos vagy üveges változat, így már csak ezért is jobban jár vele a fogyasztó. Emellett pedig környezettudatosabb döntés is csapról kérni a hűsítő italt. A minőségi sörcsapolásban most két innovatív berendezés is segíti a gyorsabb munkát!
Gyorsabb lesz a sör kiszolgálása idén a fesztiválokon

A sörfőzők megegyeznek abban, hogy a legfrissebb és legjobb minőségű, vagy ha úgy tetszik a sörgyárban elkészítetthez a legközelebb álló sör az, amely csapolva kerül a fogyasztó elé. A csapolt sör emellett lényegében csomagolásmentesen jut el a fogyasztókhoz, hiszen a söröshordókat újból és újból használják a gyártók – így az elfogyasztott sör ökológiai lábnyoma is eltörpül a különböző, csomagolt termékeké mellett.

Ám hiába friss a sör, ha nem jut el kellő gyorsasággal a fogyasztókhoz. Egy hagyományos sörcsappal, ha az tökéletesen van beállítva, és egy gyakorlott csapolómester működteti, kb. 12 másodperc alatt csapolható ki egy korsó sör. Ám a robottechnológia ennél sokkal gyorsabban végez pontos munkát!

A koncertek és sportesemények tapasztalatai azt mutatják: a korábbi sörmennyiség többszöröse értékesíthető azoknál a pultoknál, ahol nem kell sorban állni az italért. Egy osztrák és egy lengyel fejlesztői csapat, két különböző megoldást is talált arra, hogyha rövid idő alatt, nagy mennyiségben van szükség frissen csapolt sörre.

Sörcsapolás mesterfokon

A magyar fogyasztók az elmúlt években egyebek mellett a VOLT Fesztiválon, a Puskás és a Groupama Arénában, a Balaton Soundon vagy az EFOTT-on is találkozhattak a Beerjet nevű gyorscsapoló berendezéssel. Az osztrák fejlesztésű Beerjet, amely óránként akár több mint ezer korsót is képes hibátlanul megtölteni – 7 másodperc alatt hatot –, előre programozott profilok segítségével dolgozik, ezért különböző sörtípusokra, pohárfajtákra, hőmérsékletre is finomhangolható.

A berendezéshez csatlakoztatható bármilyen söröshordó, sörtank, vagy akár egy egész tartálykocsi. A csapolórobot ezekből egy saját, hűtött tartályba szivattyúzza a sört, onnan történik – egyetlen gombnyomásra – a beépített számítógép vezérelte csapolás. A gép beállításai pedig könnyedén finomhangolhatóak, akár működés közben is.

A Beerjet mellé pedig megérkezett a kisebb rendezvényekre optimalizált rokon. A lengyel technikusok munkáját dicsérő RevolMatic – szemben a jókora Beerjettel – mobil, és kis helyen is elfér, mégis megközelíti a nagy testvér teljesítményét: óránként 450 korsó vagy pohár sört tud szervírozni.

A hasonló csapolórobotok előnyeit ötvöző RevolMaticot automata pohár adagolóval látták el, amely üveg- és műanyagpoharakkal is működtethető. A berendezés ugyancsak érintőképernyős vezérlőfelülettel van ellátva, és a csapolás folyamatai, illetve a rendelkezésre álló sörmennyiség, hőmérséklet online is figyelemmel kísérhető.

Három verhetetlen érv a csapolt sör mellett

A hordós sör tehát nem csak környezettudatosabb megoldás, mint a dobozos, vagy üveges termékek, hanem a legtöbb esetben frissebben is jut el a szomjas vendégekhez. Ennek oka, hogy a sörgyárak egész egyszerűen rövidebb szavatossági idővel bocsájtják ki a hordós söröket, mint a dobozos vagy üveges csomagolásúakat, annak érdekében, hogy azok a lehető legfrissebben kerüljenek csapra, ezzel fokozva a fogyasztói élményt.

Emellett pedig az is fontos szempont, hogy minél nagyobb a sör csomagolt mennyisége, annál jobban áll ellen a fény vagy hő behatásnak, amelyek a sör friss ízének legfőbb ellenségei. A hordóban tárolt sör nem érintkezik fénnyel, és a termék mennyisége is nagyobb, ezért nehezebben melegszik fel, élénkebbek lesznek benne az elsődleges aromák, kiváltképp a komló frissítő illata és íze.

Kapcsolódó cikkek

Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem szereted az edzőtermet? Akkor ez az 5 sport neked való!

Nem minden férfi szeret edzőterembe járni. Számos más sport közül is válogathatsz, ha nem szeretsz közösségben edzeni és még a barátaid társaságára sem vágysz, amikor sportolsz, csakis a magányra, az egyedüllétre.

A magabiztosság és a megjelenés

A magabiztosság és a megjelenés

Önmagunk megismerése már csak azért is nagyon lényeges, mert így sokkal magabiztosabbak leszünk. A magabiztosság pedig számos sikert garantál az életben.

Az agyunkat is edzeni kell - Ne csak a testedet tartsd edzésben, az agyadat is élesítsd! 4 tipp az agy trenírozására – nem csak a testünknek van szüksége erre.

Ne csak a testedet tartsd edzésben, az agyadat is élesítsd! 4 tipp az agy trenírozására

Nem csak a testünket, az agyunkat is trenírozni szükséges, hiszen az agyunk is öregszik és tennünk kell ellene.