Ide vidd el a párodat a hétvégén!

Összegyűjtöttünk pár ötletet hová vidd el a párodat hétvégén és elmondjuk miért ne félj az élményvezetés árától, se a kalandparkok világától.
Ide vidd el a párodat a hétvégén!

A hétvégék izgalmassá tétele nem egyszerű feladat, ha már ellőttük az alapnak mondható ötleteket mint a vacsorázás, túrázás stb. Éppen ezért, hogy változatos hétvégék elé nézhessünk összegyűjtöttünk pár ötletet, hogy hová vigyük el a párunkat hétvégén, ha nem csak otthon ücsörögnénk.

Állatfarm látogatás

Az állatkertek látogatása mindenképpen jó program lehet, de érdemes néha kicsit kisebb dolgokban is gondolkodni. Ezen a téren az állat és vadas farmokat érdemes kiemelni. Ezen téren ugyanis rengeteg opció közül válogathatunk, amik között bizony „tematikus” variációk közül is válogathatunk, mint amilyen például egy:

· szarvasfarm

· szafari park

· vidra farm, stb.

Ezeknek a helyeknek a nagy előnye, hogy testközelbe kerülhetünk az állatokkal, ami az állatkertekről nem mindig mondható el, illetve jellemző, hogy lehetőségünk van egy-egy finom étel elfogyasztására is a helyi ízek világából.

Füvészkert, arborétum látogatás

Hétvégi alapötlet lehet a túrázás természetjárás is, de ha ezen is szeretnénk egyet csavarni, akkor a füvészkerteket, arborétumokat lehet érdemes meglátogatni. Ezeken a helyeken különböző növényekkel találkozhatunk ahol tanösvény jelleggel sok mindent meg is tanulhatunk az adott fajtáról. Természetesen itt is találkozhatunk specifikus helyekkel, mint amilyenek a japánkertek. Ezekből ma már Magyarországon is többet is találhatunk, így válogathatunk kedvünkre.

Kalandpark

Azok akik egy kicsit izgalmasabb, de egyben természet közeli élményre vágynak azok számára a kalandparkokat tudjuk javasolni. Itt nem csak fizikai képességeinket tehetjük próbára, hanem akár a magasság iránti fóbiánkat is legyőzhetjük. Emellett kipróbálhatunk olyan izgalams dolgokat mint a bobozás, falmászás, amikre máskor nem lenne lehetőségünk. Ezért ha párunk vagy családunk inkább az ilyen izgalmak iránt nyitott, akkor a kalandpark lehet a megfelelő megoldás az unalmas hétvégék ellen.

VR kaland

Azok számára, akik előnybe részesítik a modern programokat, azoknak ideális lehetőséget kínálnak a VR élményt nyújtó létesítmények. Ezek között szimulátorokról kedve az oktatási célú programokon át a virtuális valóság játékélményének megtapasztalásáig bármit kipróbálhatunk. Így vezethetünk repülőt, vonatot, de egy zombi apokalipszist is megpróbálhatunk túlélni.

Élményvezetés

Az izgalmaknál maradva mindenképp érdemes még megemlíteni az élményvezetési lehetőségeket is. Egy ilyen programon ugyanis lehetőségünk adódhat arra, hogy kipróbáljunk egy valódi sportautótól fogva, az amerikai izomautókon és rally autókon át, egészen a munkagépekig szinte bármit. Mindezt ráadásul teljesen biztonságos, épített körülmények között, ahol így próbára tehetjük a jármű és saját képességeinket is. Ráadásul elmondhatjuk, hogy az élményvezetés árak nem kifejezetten magasak még egy luxus sportautó, mint mondjuk egy Ferrari, vagy Porsche esetében sem, így bárki megfontolhatja ez az opciót is.

Naplementés evezés

A naplementés ötlet a nyugodtságra, kikapcsolódásra vágyók számára lehet egy opció. Ezen a téren egy közös csónakázás, kajakozás, vitorlázás is jó megoldás lehet. Emellett egy különleges opció lehet ezen a téren az úgynevezett SUP is, amit akár bérelhetünk is és így közösen a vízen állva, evezve csodálhatjuk a naplementét is.

Különleges wellness programok

Szintén a hétköznapok kipihenésének egyik jó módja a wellness programokon való részvétel. Nem meglepő módon itt is válogathatunk a kifejezetten finn szauna szeánszok, az illatterápiák, különböző masszázsok közül. Így akár páros masszázson, vagy családi szaunázáson is kikapcsolódhatunk.

Összegezve:

A hétvégéken tehát jó pár program közül válogathatunk, attól függően, hogy természet közeli, izgalmas, modern, vagy épp relaxáló programot keresünk magunk, baráti társaságunk, vagy családunk számára.

Kapcsolódó cikkek

Ezekkel a trükkökkel két takarításközött is tisztának tűnik a lakás

Trükkök, hogy a lakásod tisztábbnak és rendezettebbnek tűnjön

Ha a takarítás nem a kedvenc elfoglaltságod, ezekkel a tippekkel nyerhetsz némi időt anélkül, hogy a káosz elhatalmasodna körülötted.

Egy szakács sosem rendelne étteremben ezt az öt ételt

5 étel, amiket egy szakács sosem rendelne étteremben

Akadnak olyan fogások, amiket jobb messziről elkerülni, ha jót akarunk magunknak.

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

5 szabály az otthoni munkavégzéshez

Az otthoni munka nem arról szól, hogy akkor most már lazíthatunk. Sőt, aki otthon dolgozik, nagyon is tisztában van vele, hogy néha mennyire nehéz betartani azokat a bizonyos szabályokat. Adunk néhány tanácsot, hogy könnyebben menjen az otthoni munka.