Vajon az "új férfi" az igazi férfi?

Az énekes és szexszimbólum Harry Styles lett az első, aki férfiként egyedül pózolhatott a Vogue címlapján, ezt ráadásul egy női blúzban tette. Az új generáció szexszimbólumai már egyszerre viselnek nőies és férfiak jegyeket is.
Vajon az "új férfi" az igazi férfi?

Styles példája megmutatja, hogy manapság már nincsen határozott előírás arra, milyen legyen egy férfi.

Senkinek nem kell tetőtől talpig bőrbe és a farmerbe öltöznie, hogy férfiasnak érezhesse magát. Az “új férfi” elég magabiztos ahhoz, hogy levetkőzze a régimódi férfiassági kényszert. Olyan ember, aki tisztában van önmagával - és ez rettenetesen szexi.

Az “új férfi” már nem olyan, mint a régi korok férfija: nem kemény, erős és egydimenziós. Az új férfi úgy viszonyul a régihez, mint a kalapácshoz a svájci óra, hiszen kifinomult, multifunkcionális és több szerepben is jól érzi magát.

Nem kötelező macsónak, heterónak, apának és férjnek lennie. Ha kell, a terepjáró helyett biciklire pattan, és barbizik a kislányával - legalábbis így jellemzik őt a modern irányzatok követői.

Érvelhetünk ugyanakkor amellett is, hogy a hagyományos férfiasságban is rejlenek értékek. Napjainkban egyre trendibbé vált “toxikus maszkulinitást” emlegetni - azaz mérgezőnek, károsnak állítani be az egyszerűen csak férfias vonásokat.

De miért is lenne probléma, ha egy férfi klasszikus macsóként, izmosan, szakállasan, egy sörrel a kezében érzi jól magát? És miért kell ennek a helyére feltétlenül egy ezzel ellentétes ideált állítanunk? Érdemes ezen is elgondolkodni.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Vajon az "új férfi" az igazi férfi?

Vajon az "új férfi" az igazi férfi?

Változnak a korok, és velük együtt az aktuális férfiideál is.

A megromló kapcsolatnak - 7 jel, hogy itt az ideje a szakításnak – vannak szembetűnő jelei.

7 jel, hogy itt az ideje a szakításnak

Minden kapcsolatban vannak bizonyos jelek, amelyek arra utalnak, hogy valami már nagyon nincs rendben. Ha nem értesz a kapcsolathoz, de érzed, hogy valami megváltozott, akkor ez a cikk épp aktuális számodra.

A férfiaknak is szüksége van a testpozitív szemléletre

A férfiaknak is szüksége van a testpozitív szemléletre

Nem az egészségtelen életmód dicsőitéséről van szó, hanem az irreális és torz elvárások káros hatásairól.