Vajon az "új férfi" az igazi férfi?

Az énekes és szexszimbólum Harry Styles lett az első, aki férfiként egyedül pózolhatott a Vogue címlapján, ezt ráadásul egy női blúzban tette. Az új generáció szexszimbólumai már egyszerre viselnek nőies és férfiak jegyeket is.
Vajon az "új férfi" az igazi férfi?

Styles példája megmutatja, hogy manapság már nincsen határozott előírás arra, milyen legyen egy férfi.

Senkinek nem kell tetőtől talpig bőrbe és a farmerbe öltöznie, hogy férfiasnak érezhesse magát. Az “új férfi” elég magabiztos ahhoz, hogy levetkőzze a régimódi férfiassági kényszert. Olyan ember, aki tisztában van önmagával - és ez rettenetesen szexi.

Az “új férfi” már nem olyan, mint a régi korok férfija: nem kemény, erős és egydimenziós. Az új férfi úgy viszonyul a régihez, mint a kalapácshoz a svájci óra, hiszen kifinomult, multifunkcionális és több szerepben is jól érzi magát.

Nem kötelező macsónak, heterónak, apának és férjnek lennie. Ha kell, a terepjáró helyett biciklire pattan, és barbizik a kislányával - legalábbis így jellemzik őt a modern irányzatok követői.

Érvelhetünk ugyanakkor amellett is, hogy a hagyományos férfiasságban is rejlenek értékek. Napjainkban egyre trendibbé vált “toxikus maszkulinitást” emlegetni - azaz mérgezőnek, károsnak állítani be az egyszerűen csak férfias vonásokat.

De miért is lenne probléma, ha egy férfi klasszikus macsóként, izmosan, szakállasan, egy sörrel a kezében érzi jól magát? És miért kell ennek a helyére feltétlenül egy ezzel ellentétes ideált állítanunk? Érdemes ezen is elgondolkodni.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A férfiaknak is szüksége van a testpozitív szemléletre

A férfiaknak is szüksége van a testpozitív szemléletre

Nem az egészségtelen életmód dicsőitéséről van szó, hanem az irreális és torz elvárások káros hatásairól.

Oroszország

Oroszország

A matrjoska baba, Oroszország szerves része, de nem csak ez. Érdekességek Oroszországról.

5 dolog, amit mindenképpen tanulj meg

5 dolog, amit mindenképpen tanulj meg

Egy férfinak sok mindent meg kell tanulnia az életben. A cikkben most 5 olyan dologról olvashatsz, amelyek szintén benne vannak ebben a bizonyos listában.