3 ok, amiért a férfiaknak is érdemes megtanulniuk főzni

Sok okot fel lehetne sorolni, hogy a férfiaknak miért is nem kell tudniuk főzni, azonban ezek a mai világban már nem biztos, hogy megállják a helyüket. A konyhai tevékenységek nemcsak a táplálkozásra vannak hatással, hanem ezáltal jobban megismerhetjük magunkat, nagyobb önbizalomra tehetünk szert. Amikor elkészül egy fogás és látni, hogy a családtagok mennyire örülnek, az bennünket is jó érzéssel tölt el. Nincs ez másként a férfiak esetében sem!
3 ok, amiért a férfiaknak is érdemes megtanulniuk főzni

A férfiak és a főzés

Sokáig kizárólag a nők dolga volt az asztalra tenni mindazt a kész ételt, amit a férfiak által hazahozott alapanyagból készített. Mivel az asszonyok általában otthon voltak, gyermeket neveltek, háztartásbeli dolgokat csináltak, így jutott idejük folyamatosan ebédet és vacsorát gyártani. Eközben ugye az urak dolgoztak és pénzt kerestek. Manapság azonban ez már nem teljesen így van, hiszen mind a két nem eljár otthonról, a főállású anyák is jóval kevesebben vannak. Nem véletlen tehát, hogy jó, ha a férfiak is tudnak főzni.

Miért is kell mindez?

Hatalmas a különbség az urak által “összedobok valamit” és a főzés között. Míg az előbbi esetében maximum egy gyors szendvicsről van szó, addig utóbbi sokkal többet jelent.

1. ok: Egészségesebb életmód

Nem mindegy, hogy készételt vásárlunk az egyik szupermarketben, esetleg rendelünk valamit a közeli étteremből, vagy pedig otthon készítünk valami ízletes fogást. A legtöbb megvett élelmiszer esetében fogalmunk sincs, hogy mi van benne, nem tudjuk, hogy mit is teszünk az asztalra. Ezzel szemben, amit mi készítünk, az nagyobb eséllyel lesz egészségesebb és persze finomabb is. A férfiak sokszor nem törődnek vele, hogy mennyi zsírt is tartalmaz mondjuk egy jó sajtos pizza, pedig mindez hosszútávon nem sok előnnyel szolgálhat. A házi gyártású tésztához adhatunk egy kis zöldséget, amit a hétvégén a piacon vásároltunk közösen, esetleg mehet bele pár egészséges zsír is, mint az avokádó vagy éppen az olívabogyó.

2. ok: Háttérben meghúzódó betegségek

A modern világban egyre többen érzékenyek a különféle összetevőkre. Legyen szó tejről, tojásról, esetleg gluténról, szinte minden családban találni valamelyik betegséggel küzdőt. A Schär termékek vásárlása webáruházból is történhet, így még férfiként sem kell az üzletben bóklászni a különféle mentes ételek között. Ennek köszönhetően pedig, ha a párunk, vagy mi magunk küzdünk ezekkel a dolgokkal, akkor is tudunk otthon készíteni egy finom vacsorát. Ehhez azonban az kell, hogy mindkét nem tudjon alapdolgokat készíteni a konyhában.

3. ok: Otthon főzni jóval olcsóbb

Előfordulhat, hogy agglegényként se kedvünk, se energiánk azzal törődni, hogy mit is viszünk be a szervezetünkbe. Pedig amellett, hogy egészségesebb otthon elkészíteni a fogásokat, jóval olcsóbban ki is lehet jönni, mintha minden hétköznap a közeli étteremben ebédelnénk vagy zárnánk le a napot. Egyes összetevőkből sokszor annyi ételt lehet megfőzni, mintha azt megrendelnénk. Gondoljunk csak bele, hogy milyen gazdaságos is egy csomag rizs és egy kis hús megvásárlása, amit jobb esetben sem vásárlunk meg ezer forint alatt, szinte sehol.

Összegezve

Bár férfiként nem elsődleges szempont, hogy valami egészségesebb, sok más szempontból is megérheti megtanulni főzni. Az egyik az, hogy ennek hatására akár gluténérzékenyként is tehetünk ízletes vacsorát az asztalra a család számára. A Schär termékek vásárlása webáruházból is történhet, így akár a kényelmes kanapéból is megrendelhetjük azokat az összetevőket, amire a hétvégi nagy ebédhez szükség van.

Kapcsolódó cikkek

Eszközök nélkül is lehet - 3 gyakorlat, amelyet eszköz nélkül is végezhetsz – edzeni.

3 gyakorlat, amelyet eszköz nélkül is végezhetsz

Vannak olyan helyzetek az életünkben, amikor nem tudunk elmenni az edzőterembe, azonban nem akarunk egyetlen edzést sem kihagyni. Most ahhoz adunk tippeket, hogyan lehet eszközök nélkül is karban tartani a testünket.

3 egészséges turmixital

3 egészséges turmixital – mind a három gyorsan elkészül és még finom is

Az egészségünk megőrzése érdekében, fogyasszunk rendszeresen turmixitalokat. Az italok elkészítéséhez használhatunk gyümölcsöket, zöldségeket, magvakat és növényi tejet is.

A fehérjehiány 4 szembetűnő tünete

A fehérjehiány 4 szembetűnő tünete

A táplálkozásunkat úgy kell kialakítani, hogy megfelelő arányban fogyasszunk zsírokat, szénhidrátokat és fehérjéket. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő fehérjét, úgy nagyon sok tünettel kell szembenéznünk.