Ezért kell vizet inni

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a dehidratáció mennyire veszélyes. A testünk nagy része vízből áll és nagyon fontos szerepe van a sejtek zavartalan működésében. Amennyiben nem iszunk elegendő folyadékot, úgy nem csak dehidratáltak leszünk, de sok betegséggel is számolnunk kell, hiszen a szervek megfelelő működéséhez vízre is szükségünk van. Mutatjuk, hogy milyen gondokat okozhat, ha nem fogyasztunk elegendő vizet.
Ezért kell vizet inni

Székrekedés

Az emésztőrendszer sem működik megfelelően víz nélkül. Amennyiben, emellé még emésztőrendszeri betegség, nem megfelelő táplálkozás – kevés rostfogyasztás – és inaktív életmód is párosul, úgy a székrekedés problémája fokozódhat. Fokozatosan vezesd be az életedbe a rostos táplálékokat és fogyassz elegendő mennyiségű vizet, hogy a székrekedés ne okozzon a jövőben problémákat.

Ízületi gondok

Amennyiben valaki nem fogyaszt elegendő vizet, úgy az ízületeivel is gondjai lehetnek, hiszen a víz, mintegy kenőanyagként működik. Víz hiányában, gyulladások jönnek létre a test számos részében, az ízületek körül is, ami elősegíti a kopást és az ízületi gondok megjelenését.

Ásványi anyag veszteség

Amennyiben nem iszunk elegendő vizet, úgy nem csak dehidratáció lép fel, hanem a szervezetből, a nátrium és a kálium is kiürül, ami nagyon veszélyes, hiszen nem csak szédülés, fejfájás és zavartság, de még szívproblémák is jelentkezhetnek.

Veseproblémák

A vese segítséget nyújt a méreganyagok eltávolításában, de ehhez elegendő mennyiségű vizet szükséges fogyasztani. Amennyiben nem iszunk eleget, úgy a testben, méreganyagok halmozódhatnak fel. A kiszáradás olyan súlyos mértéket is ölthet, hogy a vesék működése egész egyszerűen leáll.

Koncentráció hiánya

Az agyunk megfelelő működéséhez is vízre van szükség. Bizonyára mindenki megtapasztalta már, hogyha kevés vizet fogyasztott, sokkal fáradtabbnak és dekoncentráltabbnak érezte magát. Ez mind a vízhiányra vezethető vissza.

Víz és fogyás

Egyértelmű, hogy a cukros üdítőitalok fogyasztása, mennyire egészségtelen. Amennyiben, azonban vizet fogyasztunk ezek helyett az italok helyett, úgy nagyobb esélyünk van a fogyásra.

A vérrögképződés

Még a szív - és érrendszer megfelelő működéséhez is vízre van szüksége a szervezetünknek. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő mennyiségű vizet, úgy a szívünkre is nagyobb teher hárul, és még a vérrögképződés esélye is megsokszorozódik.

Mi az ideális mennyiség?

Mennyi vizet igyunk egy nap? Egy felnőtt embernek napi 1,5-2 liter vízre mindenképpen szüksége van, hiszen emellett más folyadékokat is fogyasztunk, mivel még a leves is folyadéknak számít. Azonban a vízivással sem szabad túlzásba esni, főleg, ha olyan gyógyszereket is szedünk, amelyek vízvisszatartást okoznak.

Kapcsolódó cikkek

5 tipp a jó egészséghez

5 tipp a jó egészséghez

Ahhoz, hogy sokáig éljünk, az egészséges életvitelt szükséges szem előtt tartanunk. Mégis, milyen tényezők játszanak szerepet az egészség megőrzésében? Mit tehetünk, hogy szép, hosszú életkort éljünk meg? A cikkből kiderülnek a válaszok.

A spenót - Spenótos turmix és a spenót pozitív hatásai – nagyon hasznos a szervezet számára.

Spenótos turmix és a spenót pozitív hatásai

A spenót az egyik legegészségesebb táplálék a világon. Illeszd rendszeresen az étrendedbe, mivel így számtalan előnyét kiélvezheted. Mutatjuk is, hogy melyek ezek!

A fehérjehiány 4 szembetűnő tünete

A fehérjehiány 4 szembetűnő tünete

A táplálkozásunkat úgy kell kialakítani, hogy megfelelő arányban fogyasszunk zsírokat, szénhidrátokat és fehérjéket. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő fehérjét, úgy nagyon sok tünettel kell szembenéznünk.