Miért hasznos a vízfogyasztás?

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a dehidratáció mennyire veszélyes. A testünk nagy része vízből áll és nagyon fontos szerepe van a sejtek zavartalan működésében. Amennyiben nem iszunk elegendő folyadékot, úgy nem csak dehidratáltak leszünk, de sok betegséggel is számolnunk kell, hiszen a szervek megfelelő működéséhez vízre is szükségünk van. Mutatjuk, hogy milyen gondokat okozhat, ha nem fogyasztunk elegendő vizet.
Az egészségünk megőrzéséhez - Miért hasznos a vízfogyasztás? – vízre van szükségünk.

Székrekedés

Az emésztőrendszer sem működik megfelelően víz nélkül. Amennyiben, emellé még emésztőrendszeri betegség, nem megfelelő táplálkozás – kevés rostfogyasztás – és inaktív életmód is párosul, úgy a székrekedés problémája fokozódhat. Fokozatosan vezesd be az életedbe a rostos táplálékokat és fogyassz elegendő mennyiségű vizet, hogy a székrekedés ne okozzon a jövőben problémákat.

Ízületi gondok

Amennyiben valaki nem fogyaszt elegendő vizet, úgy az ízületeivel is gondjai lehetnek, hiszen a víz, mintegy kenőanyagként működik. Víz hiányában, gyulladások jönnek létre a test számos részében, az ízületek körül is, ami elősegíti a kopást és az ízületi gondok megjelenését.

Ásványi anyag veszteség

Amennyiben nem iszunk elegendő vizet, úgy nem csak dehidratáció lép fel, hanem a szervezetből, a nátrium és a kálium is kiürül, ami nagyon veszélyes, hiszen nem csak szédülés, fejfájás és zavartság, de még szívproblémák is jelentkezhetnek.

Veseproblémák

A vese segítséget nyújt a méreganyagok eltávolításában, de ehhez elegendő mennyiségű vizet szükséges fogyasztani. Amennyiben nem iszunk eleget, úgy a testben, méreganyagok halmozódhatnak fel. A kiszáradás olyan súlyos mértéket is ölthet, hogy a vesék működése egész egyszerűen leáll.

Koncentráció hiánya

Az agyunk megfelelő működéséhez is vízre van szükség. Bizonyára mindenki megtapasztalta már, hogyha kevés vizet fogyasztott, sokkal fáradtabbnak és dekoncentráltabbnak érezte magát. Ez mind a vízhiányra vezethető vissza.

Víz és fogyás

Egyértelmű, hogy a cukros üdítőitalok fogyasztása, mennyire egészségtelen. Amennyiben, azonban vizet fogyasztunk ezek helyett az italok helyett, úgy nagyobb esélyünk van a fogyásra.

A vérrögképződés

Még a szív - és érrendszer megfelelő működéséhez is vízre van szüksége a szervezetünknek. Amennyiben nem fogyasztunk elegendő mennyiségű vizet, úgy a szívünkre is nagyobb teher hárul, és még a vérrögképződés esélye is megsokszorozódik.

Mi az ideális mennyiség?

Mennyi vizet igyunk egy nap? Egy felnőtt embernek napi 1,5-2 liter vízre mindenképpen szüksége van, hiszen emellett más folyadékokat is fogyasztunk, mivel még a leves is folyadéknak számít. Azonban a vízivással sem szabad túlzásba esni, főleg, ha olyan gyógyszereket is szedünk, amelyek vízvisszatartást okoznak.

Kapcsolódó cikkek

Az egészségünk megőrzéséhez - Miért hasznos a vízfogyasztás? – vízre van szükségünk.

Miért hasznos a vízfogyasztás?

Ahhoz, hogy a testünk és az agyunk megfelelően működjön, elegendő vizet szükséges fogyasztanunk. Mutatjuk is, hogy miért is van olyan nagy szüksége a szervezetünknek a vízre.

A tünetek enyhíthetők - A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel – mégpedig természetes módszerekkel.

A krónikus fáradtság leküzdése természetes módszerekkel

A krónikus fáradtság számtalan tünettel jár együtt. Ez a betegség sok esetben nehezíti meg a betegségben szenvedő életét és sokan még csak nem is sejtik, hogy ez a betegség áll a tüneteik hátterében. Mutatjuk a tüneteket és néhány természetes módszert a t

A természet segít nekünk gyógyulni – Betegségek leküzdése természetes módszerekkel.

A természet segít nekünk gyógyulni – Betegségek leküzdése természetes módszerekkel

A természet patikája, sok betegség leküzdésében a segítségünkre lehet. Miért fordulnál a gyógyszerekhez, ha más módszerekkel is sikeresen meggyógyulhatsz?