Spenótos turmix és a spenót pozitív hatásai

A spenótot sokan nem kedvelik, pedig az egyik legegészségesebb zöldség. Oxálsav-tartalma miatt egyszerre nem javasolt sokat fogyasztani belőle, azonban, ha rendszeresen beillesztjük az étrendünkbe, úgy nagyon sok egészségügyi előnyét kiélvezhetjük. A cikkben bemutatjuk a spenót néhány előnyét, illetve egy nagyon egészséges turmixital receptjét is közöljük.
A spenót - Spenótos turmix és a spenót pozitív hatásai – nagyon hasznos a szervezet számára.

A spenót jobb látást és egészségesebb immunrendszert biztosít

A spenótban olyan tápanyagok találhatók meg, amelyek többek között biztosítani tudják a megfelelő immunfunkciókat és még az egészséges látást is. Mivel a spenót gazdag béta –karotinban, azaz luteinben, zeaxantinban és klorofillban is, így nem csak a szem egészségét védi, de az immunrendszert is fellendíti. Az egyes zöldségekben található béta-karotin azért is rendkívül hasznos, mivel rendszeres fogyasztásukkal, csökkenhet a makula degeneráció kialakulásának a kockázata. Ez a betegség, elsősorban az idősebb emberek betegsége, de már fiatalabb korban is kialakulhat, amennyiben a táplálkozásunk nem bővelkedik tápanyagokban.

A spenót és a magnézium

Az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetünk számára, a magnézium. A spenót bővelkedik ebben az ásványi anyagban. A magnézium nagyon hatékony az idegrendszer kiegyensúlyozásában és a megfelelő izomműködést is biztosítani tudja.

A spenót, a lutein és a szív betegsége

A spenót lutein-tartalma kiemelkedő, amely antioxidáns, a szív egészségét biztosítja. Hogyan? A spenótban, nagy mennyiségben található meg a lutein, amely megakadályozza az artériák falának megvastagodását, ezzel viszont a szívroham kialakulásának kockázata csökken jelentősen. Mindemellett meggátolja a zsírlerakódásokat, ami szintén csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

A csonterősítő spenót

A spenót gazdag tárháza a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak. A vitaminok közül a K-vitamintartalmát szükséges megemlítenünk. A K-vitaminnak nagy szerepe van a csontok egészségének megőrzésében, hiszen mintegy stabilizálja a csontokba kerülő kalciumot. A spenót, majdnem minden olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek a csontok egészségének fenntartásához szükségesek. Azaz megtalálható benne a K-vitamin, a kalcium és még magnéziumot is tartalmaz. A csontok egészségéhez a megfelelő kollagénmennyiség is elengedhetetlen. A kollagéntermelést a C-vitamin segíti elő. A spenót ebben a vitaminban is rendkívül gazdag.

Spenót-turmix

Spenótos mangó turmixot is készíthetünk. Ehhez nem is kell más, mint egy marék spenót, egy érett mangó és 2 dl növényi tej. Hogyan készítsd? Mosd meg a spenótot és tépkedd kisebb darabokra. Mosd meg a mangót, kockázd fel és a spenóttal, illetve a növényi tejjel együtt turmixold le.

Kapcsolódó cikkek

A természet segít nekünk gyógyulni – Betegségek leküzdése természetes módszerekkel

A természet segít nekünk gyógyulni – Betegségek leküzdése természetes módszerekkel

A természet patikája, sok betegség leküzdésében a segítségünkre lehet. Miért fordulnál a gyógyszerekhez, ha más módszerekkel is sikeresen meggyógyulhatsz?

Eszközök nélkül is lehet - 3 gyakorlat, amelyet eszköz nélkül is végezhetsz – edzeni.

3 gyakorlat, amelyet eszköz nélkül is végezhetsz

Vannak olyan helyzetek az életünkben, amikor nem tudunk elmenni az edzőterembe, azonban nem akarunk egyetlen edzést sem kihagyni. Most ahhoz adunk tippeket, hogyan lehet eszközök nélkül is karban tartani a testünket.

5 természetes vérnyomáscsökkentő módszer

5 természetes vérnyomáscsökkentő módszer

A magas vérnyomás, évekig, szinte észrevétlenül támad. Éppen ezért jó, ha megelőzzük ezt az egészségügyi problémát. Mivel érhetjük el, hogy a vérnyomásunk a normális tartományban maradjon? A cikkből kiderülnek a válaszok.