Az 6 leghasznosabb akkumulátoros kerti gép

Egy kertes házban elengedhetetlen a megfelelő kerti gépek beszerzése ahhoz, hogy helyesen rendbe tarthassuk udvarunkat. Mostani cikkünkben megemlítjük azt a 6 leghasznosabb akkumulátoros kerti gépet, amik használatával a kerti munka is sokkal könnyebben fog menni.
Az 6 leghasznosabb akkumulátoros kerti gép

Akkumulátoros gépek

Az akkumulátoros gépek lehetőséget nyújtanak a környezettudatos élethez is mivel használatukkal elkerülhetjük az üzemanyag vásárlást és annak tárolását, így az ebből származó szennyeződések sem érintenek minket. Rengeteg pozitívum szól tehát az akkumulátoros gépek mellett, mint például, hogy itt nincsenek vezetékek, amik balesetet okoznának, ráadásul az akkumulátor sem szennyezi a levegőt és a mozgás is könnyebb velük.

Szerencsére ma már számos akkus gépet online is beszerezhetünk, így széles a merítési lehetőség. Lássuk tehát a leghasznosabbakat!

1, Láncfűrész

Egy akkumulátoros láncfűrész rendkívül nagy hatékonysággal bír, mivel többnyire szénkefementes motorral van ellátva és külső, közvetlen meghajtású rendszerrel rendelkezik. Ezeken kívül ezek ma már rendelkeznek még:

· szerszám nélkül állítható láncfeszességgel

· rönktámasszal

· változtatható sebességkapcsolóval,

· LED akku kapacitás jelzővel.

Ezeken kívül rendelkezik még olajszint kémlelő ablakkal, acél láncvezető biztosítóval, állandó fordulatszám-szabályozással, ami hozzájárul a biztonságos munkához.

2, Akkus metszőolló

Egy akkus metszőolló tökéletes megoldás a kertben dolgozók számára, de nagy segítség lehet a hobbi kertészeknek is. Nagyon gyakran használják ott ahol kisebb és finomabb formázás a lényeg, de a szőlészeteken is gyakran használják, hiszen akár egész napos munkákat is könnyedén elvégezhetünk segítségével.

3, Sövényvágó

Az akkumulátoros sövényvágók úgymond a mesterei a precíz és egyenes vágást teszik lehetővé. Ezért is ha kertünkben sövény is van mindenképp érdemes beszereznünk egy ilyen gépet, hiszen rendkívül hasznosak. Típusát illetően több közül válogathatunk, amik eltérhetnek a vágás hosszában vagy szélességében is egyaránt. Az elektromos sövényvágók előnyei mellett áll az is hogy könnyen kézre állnak, típustól függően akár több funkcióval is rendelkezhetnek. Remek megoldás lehet például nőknek is, hiszen nem olyan nehezek és kisebb kezekbe is könnyedén beleillik.

4, Fűnyíró

Az akkumulátoros fűnyírók egyik legnagyobb előnye hogy sokkal csendesebbek, mint benzinmotoros társaik így bátran használhatjuk akár hátvégén is anélkül, hogy zavarnánk szomszédjaink nyugalmát. Ha gyepünket rendszeresen nyírjuk és gondozzuk, akkor mindenképpen meg fogja az hálálni, így akár a miénk lehet a legszebb kert az utcában, amivel igazán kitűnhetünk a tömegből.

5, Fűkasza

Akkus fűkaszát bátran használhatunk gyomos helyeken vagy réteken, de akár fás területeken is alkalmazhatjuk. Egyik legnagyobb előnye használatának, hogy sem üzemanyagra, sem kábelre nincs szükségünk és még a káros anyagokkal sem szennyezzük környezetünket használata közben.

6, Légseprű

Napjainkban a légseprők egyre népszerűbbek, hiszen sokban segítik munkánkat a kertben, használatukkal könnyedén eltávolíthatjuk a zöldhulladékot, ráadásul akár még fel is apríthatjuk, hogy teljesen késszen álljanak a levelek a komposztra.

Összegezve

Ha a kerti munkákat akkumulátoros kerti gépekkel végezzük, nemcsak kertünk és annak levegője, de a lelkiismeretünk is tiszta marad, mert használatukkal tudatosan teszünk a környezetszennyezés ellen.

Kapcsolódó cikkek

Az 6 leghasznosabb akkumulátoros kerti gép

Az 6 leghasznosabb akkumulátoros kerti gép

Összegyűjtöttük a 6 leghasznosabb akkumulátoros kerti gépet, amikkel nem csak hatékonyak lehetünk, de a környezetet is védhetjük.