A belső tér festése 5 lépésben

A belső tér átalakítására az egyik legjobb módszer nem más, mint a falak festése. Akár mi magunk is nekiláthatunk a munkálatoknak. Mutatjuk is azt az 5 lépést, amivel könnyen és egyszerűen felfrissíthetjük az otthonunkat!
A belső tér festése 5 lépésben

A szoba festéséhez az első lépés a falak és a szoba előkészítése. Festés előtt érdemes minden mozgatható bútort és dekorációt egy másik szobába szállítani. Ha ez nem megoldható, akkor húzzuk a bútorokat a szoba közepére és takarjuk le azokat védőfóliával. A falakról is el kell távolítani a festményeket, családi fotókat és az elektronikai eszközeinket is jó, ha megvédjük az esetleges festékcseppektől. Festés előtt, a falakat mindenképpen elő kell készíteni. Ezt a legegyszerűbben az alapozással tehetjük meg.

A belső tér, a falak festésénél, meghatározó szerepe van a színnek, a szín kiválasztásának. A szín meghatározása függ a személyes stílusunktól és a lakás stílusától. Dönthetünk a semleges színek mellett is, festhetjük a lakás minden helyiségét egységes vagy eltérő színre, azonban a színnél is fontosabb a kiválasztott festék minősége. A kiválasztott színt tesztelhetjük többféle környezetben is. Ezt megtehetjük egy ablak közelében, természetes és mesterséges megvilágításnál és egy kicsit sötétebb környezetben. Ennek tükrében könnyedén eldönthetjük, hogy tetszik az adott szín, vagy mégsem érezzük magunkhoz közel ezt a színvilágot. A FIT falfesték kiváló minőségű és kedvező áron vásárolhatjuk meg.

Mielőtt elindulunk festéket vásárolni, célszerű egy listát készíteni a beszerzendő termékekről, hiszen nem csak festékre, hanem egyéb felszerelésre, eszközre is szükségünk lesz majd. Többek között szükségünk lesz majd alapozóra, ecsetekre, létrára, festékes vödörre, festőruhára, kesztyűre. Miután mindent tételesen lejegyeztünk, kezdődhet is a vásárlás.

A festést bízhatjuk szakemberre, de mi magunk is nekiállhatunk, főleg, ha elég kreatívak és bátrak vagyunk a feladat megvalósításához. Mindig a mennyezet legyen az első, ha festésre kerül a sor, majd fentről haladjunk lefelé. A vödrökben történhet a festékek keverése, ha nem találtunk a színpalettában számunkra megfelelő festéket. Ha elvégeztük a munka oroszlánrészét, szellőztessünk annyit, amennyit csak tudunk, mert így gyorsabban száradnak a falak.

Kapcsolódó cikkek

Japán italautomaták fotókon

Italautomata fotók hódították meg az Instagramot

Víz, kóla, dobozos kávé a kivilágított kirakatokban... ez az italautomata. Hinnéd, hogy van, akinek ők (nem "ezek"!) a modelljei?!

Szakáll vagy borosta?

Szakáll vagy borosta?

A férfiak egy része rendszeresen borotválkozik, mások a borostára esküsznek, megint csak mások a szakállt kedvelik. Érveket és ellenérveket sorakoztatunk fel a cikkben a szakáll és a borosta mellett, illetve azok ellen.

Mit mondd rólunk egy-egy fotó?

Mit mond rólunk egy-egy fotó?

Egy-egy fotó sok mindent elárul rólunk. Ez a cikk azoknak szól, akik nem tudják, hogy mit kezdjenek a kezükkel, vagy hogyan pózoljanak, amikor fotózzák őket.