A belső tér festése 5 lépésben

A belső tér átalakítására az egyik legjobb módszer nem más, mint a falak festése. Akár mi magunk is nekiláthatunk a munkálatoknak. Mutatjuk is azt az 5 lépést, amivel könnyen és egyszerűen felfrissíthetjük az otthonunkat!
A belső tér festése 5 lépésben

A szoba festéséhez az első lépés a falak és a szoba előkészítése. Festés előtt érdemes minden mozgatható bútort és dekorációt egy másik szobába szállítani. Ha ez nem megoldható, akkor húzzuk a bútorokat a szoba közepére és takarjuk le azokat védőfóliával. A falakról is el kell távolítani a festményeket, családi fotókat és az elektronikai eszközeinket is jó, ha megvédjük az esetleges festékcseppektől. Festés előtt, a falakat mindenképpen elő kell készíteni. Ezt a legegyszerűbben az alapozással tehetjük meg.

A belső tér, a falak festésénél, meghatározó szerepe van a színnek, a szín kiválasztásának. A szín meghatározása függ a személyes stílusunktól és a lakás stílusától. Dönthetünk a semleges színek mellett is, festhetjük a lakás minden helyiségét egységes vagy eltérő színre, azonban a színnél is fontosabb a kiválasztott festék minősége. A kiválasztott színt tesztelhetjük többféle környezetben is. Ezt megtehetjük egy ablak közelében, természetes és mesterséges megvilágításnál és egy kicsit sötétebb környezetben. Ennek tükrében könnyedén eldönthetjük, hogy tetszik az adott szín, vagy mégsem érezzük magunkhoz közel ezt a színvilágot. A FIT falfesték kiváló minőségű és kedvező áron vásárolhatjuk meg.

Mielőtt elindulunk festéket vásárolni, célszerű egy listát készíteni a beszerzendő termékekről, hiszen nem csak festékre, hanem egyéb felszerelésre, eszközre is szükségünk lesz majd. Többek között szükségünk lesz majd alapozóra, ecsetekre, létrára, festékes vödörre, festőruhára, kesztyűre. Miután mindent tételesen lejegyeztünk, kezdődhet is a vásárlás.

A festést bízhatjuk szakemberre, de mi magunk is nekiállhatunk, főleg, ha elég kreatívak és bátrak vagyunk a feladat megvalósításához. Mindig a mennyezet legyen az első, ha festésre kerül a sor, majd fentről haladjunk lefelé. A vödrökben történhet a festékek keverése, ha nem találtunk a színpalettában számunkra megfelelő festéket. Ha elvégeztük a munka oroszlánrészét, szellőztessünk annyit, amennyit csak tudunk, mert így gyorsabban száradnak a falak.

Kapcsolódó cikkek

A belső tér festése 5 lépésben

A belső tér festése 5 lépésben

Mi magunk is kifesthetjük a lakásunkat. Ehhez mindössze 5 lépésre van szükségünk.

Szépségápolási rutin és a férfiak

Szépségápolási rutin és a férfiak

Ma már a férfiak többsége is odafigyel a külsejére. A cikkben bemutatjuk azokat a lépéseket, amelyeket te is beilleszthetsz a napi szépségápolási rutinodba.

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

A kínai állami vezetés félti a fiatalokat a „férfiatlan férfi”-trend miatt. Mégis a tinifiúk nem gondolnak arra, hogy a hagyományos gender-normáknak kellene megfelelniük.