7 ok, amiért egy férfi karórát visel

Nagyon sok oka lehet annak, ha egy férfi karórát visel a csuklóján. A cikkből kiderül, hogy miért szeretik a férfiak a karórát. Olvasd el a posztot, hogy kiderüljön, te miért rajongsz annyira a csuklódat díszítő óráért?
A férfiak több ok miatt - 7 ok, amiért egy férfi karórát visel – viselnek karórát.

1. Az óra, mint kiegészítő

Igazából, szinte ez az egyetlen ékszer, amit egy férfi visel. Persze manapság már sokan hordanak karkötőt, nyakláncot, vagy gyűrűt, mégis manapság a legtöbb férfi az óráért van oda. Az óra lehet vagány, sportos, elegáns, így ez is nagyszerűen öltöztet és igazítható bármilyen öltözékhez. Az óraszíj készülhet bőrből, fémből és fából is gyártanak ma már, méghozzá gyönyörűen megmunkált darabokat.

A fából készült karórák nem csak egyediek, de nagyon elegánsak és igazán férfias megjelenésűek. Az ilyen óra a sportos és az elegáns öltözethez is egyaránt passzol. Hordhatod bármilyen alkalomhoz és éppen úgy illik egy húszéveshez, mint egy idősebb személyhez. Ma már többféle színváltozatban és stílusban lehet ilyen órákat kapni.

2. Óra a sport szerelmeseinek

A rendszeresen sportoló férfiak kelléktárából nem hiányozhatnak az olyan speciális órák sem, amelyek a test funkcióit hivatottak mérni. Ezek a pulzusmérő és a vérnyomásmérő órák, amelyek lehetővé teszik, hogy az adott sporttevékenység ne terhelje meg a szervezetet, vagyis nyomon lehet követni a test válaszát az adott intenzitású gyakorlatokra.

3. Baromi kényelmes a viselete

Sok színész megteheti, hogy a legtrendibb telefonjával villogjon, a legtöbbjük mégsem teszi. A színészek is kedvelik a karórákat, mert még mindig sokkal egyszerűbb azon figyelni az időt, mint a telefont előkeresni a zsebből, innen-onnan. Jó persze, ha nem is látjuk, hogy milyen hiper-szuper telefonjaik vannak, azt azért észrevesszük, ha egy gyönyörű Rolex feszül a csuklójukon.

4. A felnőttkort jelképezi

A legtöbb hímnemű akkor visel először karórát, amikor átlépi a felnőttkor küszöbét. Sok férfi büszkén is viseli, hiszen már lehet egy viszonylag drága holmija, ezzel pedig azt sugallják neki, hogy van már olyan komoly a gondolkodása, hogy képes vigyázni egy drágább tárgyra is.

5. Az óra, mint „műtárgy”

Sokan hordanak olyan órát, amely nem a legdrágább ugyan, de mesteri a kivitelezése és öröm hordani.

6. A funkciója miatt viselt órák

Mint, ahogyan a nevük is mutatja, ezek az órák, valamilyen funkciót töltenek be. A 19. századi órák is betöltöttek valamilyen funkciót, mégpedig manővereket szinkronizáltak a segítségükkel.

Ilyen funkcionális óra a búváróra, amelynek magasfokú vízállóságnak kell megfelelnie. Ezt az órát egyesek sportosnak vélik, James Bond mégsem foglalkozott ezzel, hiszen a szmokinghoz is búvárórát hordott.

A sportos óráknak is széles a választéka. Vagy ott vannak a pilóta karórák, amelyek segítségével a pilóták meg tudják határozni a repülés távolságát vagy sebességét.

7. Az óra, mint érzelmi érték

A pasik többsége képes az érzelmek kimutatására. Ha nem is vallják be, nekik is van kötődésük tárgyakhoz és a legtöbb férfi hatalmas szívvel van megáldva.

Sok férfi vagy a felmenőitől örököl karórát, vagy valamilyen fontos eseményre kap ilyen ékszert. Vagy az esküvőjére, vagy a diplomaosztójára, vagy egy előléptetés miatt lesz gazdagabb egy ilyen időjelzővel.

Kapcsolódó cikkek

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

A kínai állami vezetés félti a fiatalokat a „férfiatlan férfi”-trend miatt. Mégis a tinifiúk nem gondolnak arra, hogy a hagyományos gender-normáknak kellene megfelelniük.

Hogyan válassz stílusos férficipőt bármilyen alkalomra?

Hogyan válassz stílusos férficipőt bármilyen alkalomra?

Nem értesz a divathoz? Nem gond! Most átvesszük az alapokat..

Hogyan legyél őrjítően vonzó?

Hogyan legyél őrjítően vonzó?

A cikkben olyan tippekről olvashatsz, amelyek segítenek a vonzó külső megteremtésében.