Mit mond rólunk egy-egy fotó?

A férfiak többsége nem szereti, ha fényképezik őket. Általában rosszul vannak attól, ha igazolványképet készítenek róluk, a szelfi készítése sem az ő világuk, portréfotózásra is nehezen lehet rávenni őket, a portfólió fotózásra, készítésre pedig a legtöbb férfi nem is jelentkezne, hiszen egy fénykép sok esetben mutatja meg a pőre valóságot, vagyis sok mindent elárul a modellről, még akkor is, ha igyekszik azt jó mélyen elrejteni magában. Ha a férfiak magukról készítenek fotót valamelyik közösségi oldalra, akkor se fordítanak kellő időt és energiát arra, hogy tökéletes portréfotó készüljön róluk. A férfiak jelentős hányada nem pózol, nem fordít gondot a háttérre és arra, hogy igazán jó profilkép kerüljön ki a közösségi oldalára. Ebben a posztban arról olvashatsz, hogy mire ügyelj, amikor fényképet készítesz magadról, vagy éppen mást kérsz meg arra, hogy egy ütős fotót csináljon rólad. A testrészek és érzékszervek közül a szem, kiemelt fontossággal bír egy-egy kép elkészítésekor.
Mit mondd rólunk egy-egy fotó?

Az arc

Az arc, az arckifejezés adja meg az egész fénykép hangulatát. A fotózást megelőzően a tükör előtt lehet gyakorolni különböző arckifejezéseket, hogy éles bevetéskor a legjobb formádat hozd.

A szem

A szem a lélek tükre – tartja a mondás. Ez az érzékszerv az egyik legfontosabb kommunikációs eszközünk. Mire ügyelj? A tekinteted akkor lesz természetes, ha nem közvetlenül a kamerába, hanem azon túl nézel fényképezés közben. Vagy a távolban keresel egy pontot és arra fókuszálsz. A nyitott szem a nők kiváltsága. Egy férfi jó, ha hunyorít fotózás közben.

A fej

Nem csak a szem nem nézhet közvetlenül a kamerába, de a fej sem billenhet abba az irányba. Mert ez olyan mesterkélt hatást kelt.

Az áll

A nem megfelelő beállás, még akkor is csinálhat tokát, ha egyébként nincs is az illetőnek. A toka elkerüléséhez hajtsd egy picit le a fejedet, majd egy kicsit nyomd ki előre az álladat. De ne nagyon, mert akkor az orrlyukak fognak nagyon látszani.

A száj

A férfi modellek soha nem mosolyognak fülig érő szájjal. A fényképen akkor mutat jól a mosoly, ha az ajkak csak résnyire vannak nyitva, a fogak éppen csak kilátszanak. A szorosan összezárt ajkak pedig csak igazolványképre valók, nem egy közösségi oldalra szánt profilképre.

A test

Az ideális férfitest klasszikus V- alakú, vagyis széles vállak és keskeny derék jellemzi. Pózolásnál azért is kell kellő hangsúlyt fektetni a lábakra, mert a megfelelő lábtartás segít ellazítani a test izmait, így az nem lesz olyan merev. A jó testtartás biztosítja, hogy az arcról is jó fénykép készüljön. Milyen a jó testtartás? Egyenes hát és derék, laza vállak, behúzott has.

A kéz

Első és legfontosabb szabály, hogy a kéz nem lóghat csak úgy a semmibe. Mit csinálj fényképezés közben a kezeiddel? Tedd karba, tedd zsebre, a hüvelykujjadat akaszd a zsebedbe, fogd az övcsatodat, vagy a nyakkendődet, az egyiket lazán tedd zsebre, a másikban fogj valami tárgyat, kulcsold össze.

A láb

A leghétköznapibb fényképeken a férfi modellek állnak. Ezek a fotók általában semmilyen speciális eszközt vagy beállítást nem igényelnek. Egy ilyen álló kép azonban csak akkor lesz kifogástalanul jó, ha a testsúly az egyik lábra nehezedik, míg a másik láb enyhén be van hajlítva. Amennyiben mindkét lábra nehezedik a test súlya, az az egész fotó összhatását merevvé teszi.

Kapcsolódó cikkek

A divatos férfi ingek – mi alapján válasszunk?

A divatos férfi ingek – mi alapján válasszunk?

A rétegezés – ami a férfi ingek esetében is fontos – a stílusos őszi-téli öltözködés egyik alapeleme.

Japán italautomaták fotókon

Italautomata fotók hódították meg az Instagramot

Víz, kóla, dobozos kávé a kivilágított kirakatokban... ez az italautomata. Hinnéd, hogy van, akinek ők (nem "ezek"!) a modelljei?!

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

A kínai állami vezetés félti a fiatalokat a „férfiatlan férfi”-trend miatt. Mégis a tinifiúk nem gondolnak arra, hogy a hagyományos gender-normáknak kellene megfelelniük.