A méret a lényeg? – Így válasszunk franciaágyat

Kiegyensúlyozott és vidám nappalunk alapfeltétele, hogy az éjszakánk nyugalomban, pihentető alvással teljen.
A tökéletes franciaágy jellemzői

Egy kiálló rugó, egy eltört léc, de akár a túl szűkös hely is problémássá teheti a másnapot, ha pedig rendszeressé válik az éjszakai tortúra, akkor nyűgösen, hátfájósan telnek majd a napjaink. Erre valószínűleg igen kevesen vágynak.

Egy pihe-puha fekhely, akár a luxusszállodákban, ahol mindenkinek éppen annyi hely jut éjszaka, amennyire szüksége van, ahonnan lehetetlenség kitúrni egymást, és minden reggel frissen és üdén kelhetünk fel belőle – erre vágyik mindenki, aki franciaágy vásárlására adja a fejét. Ehhez még a tárolási funkciók, illetve az esztétikum szokott társulni választási szempontként.

A hálószobánk főszereplőjének tehát jó néhány kritériumnak kell megfelelnie. De hogyan válasszuk ki az ideális franciaágyat, ami nem csak egy álmainkban létezik? Meghatározó a rendelkezésünkre álló hely, hiszen kisebb szobákban nagyon praktikus az ágyneműtartós változat, ahol tárolhatjuk az ágyneműt, de akár egyéb szezonális holmikat is, ha nincs hely számukra a szekrényünkben. A méret viszont azért is fontos, mert a magasságunknak megfelelő hosszúságú ágyat kell keresni. Semmi esetre se döntsünk olyan típus mellett, ami nem elég hosszú, hiszen a rajzfilmekben jól mutat a lelógó láb, de a valóságban senkinek nem okoz örömet. Fontos, hogy az ágyunk kellő teret biztosítson a pihenéshez, hogy alaposan ki tudjuk nyújtóztatni a végtagjainkat rajta.

A franciaágy választáskor továbbá nagyon fontos, hogy milyen matracot tartunk kényelmesnek. Ma már rengeteg változat közül választhatunk, érdemes átgondolni, hogy hideghabos, rugós vagy memóriahabos típust szeretnénk-e. A matrac kiválasztásában szerepet játszik a súlyunk és az egészségügyi állapotunk is, de ennek ellenére sem szabályszerű, hogy aki nehezebb, izmosabb, többletsúlya van, mindenképpen keményebb ágyat válasszon. Általában a félkemény ágyak jelentenek ilyenkor megoldást, de ez is ízlés kérdése.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan legyél őrjítően vonzó?

Hogyan legyél őrjítően vonzó?

A cikkben olyan tippekről olvashatsz, amelyek segítenek a vonzó külső megteremtésében.

Az óra 5 funkciója a férfiak szerint

Az óra 5 funkciója a férfiak szerint

Miért is visel sok férfi karórát? Miért is olyan fontos számukra? A cikkben, a karóra 5 funkcióját soroljuk fel.

Japán italautomaták fotókon

Italautomata fotók hódították meg az Instagramot

Víz, kóla, dobozos kávé a kivilágított kirakatokban... ez az italautomata. Hinnéd, hogy van, akinek ők (nem "ezek"!) a modelljei?!