A méret a lényeg? – Így válasszunk franciaágyat

Kiegyensúlyozott és vidám nappalunk alapfeltétele, hogy az éjszakánk nyugalomban, pihentető alvással teljen.
A tökéletes franciaágy jellemzői

Egy kiálló rugó, egy eltört léc, de akár a túl szűkös hely is problémássá teheti a másnapot, ha pedig rendszeressé válik az éjszakai tortúra, akkor nyűgösen, hátfájósan telnek majd a napjaink. Erre valószínűleg igen kevesen vágynak.

Egy pihe-puha fekhely, akár a luxusszállodákban, ahol mindenkinek éppen annyi hely jut éjszaka, amennyire szüksége van, ahonnan lehetetlenség kitúrni egymást, és minden reggel frissen és üdén kelhetünk fel belőle – erre vágyik mindenki, aki franciaágy vásárlására adja a fejét. Ehhez még a tárolási funkciók, illetve az esztétikum szokott társulni választási szempontként.

A hálószobánk főszereplőjének tehát jó néhány kritériumnak kell megfelelnie. De hogyan válasszuk ki az ideális franciaágyat, ami nem csak egy álmainkban létezik? Meghatározó a rendelkezésünkre álló hely, hiszen kisebb szobákban nagyon praktikus az ágyneműtartós változat, ahol tárolhatjuk az ágyneműt, de akár egyéb szezonális holmikat is, ha nincs hely számukra a szekrényünkben. A méret viszont azért is fontos, mert a magasságunknak megfelelő hosszúságú ágyat kell keresni. Semmi esetre se döntsünk olyan típus mellett, ami nem elég hosszú, hiszen a rajzfilmekben jól mutat a lelógó láb, de a valóságban senkinek nem okoz örömet. Fontos, hogy az ágyunk kellő teret biztosítson a pihenéshez, hogy alaposan ki tudjuk nyújtóztatni a végtagjainkat rajta.

A franciaágy választáskor továbbá nagyon fontos, hogy milyen matracot tartunk kényelmesnek. Ma már rengeteg változat közül választhatunk, érdemes átgondolni, hogy hideghabos, rugós vagy memóriahabos típust szeretnénk-e. A matrac kiválasztásában szerepet játszik a súlyunk és az egészségügyi állapotunk is, de ennek ellenére sem szabályszerű, hogy aki nehezebb, izmosabb, többletsúlya van, mindenképpen keményebb ágyat válasszon. Általában a félkemény ágyak jelentenek ilyenkor megoldást, de ez is ízlés kérdése.

Kapcsolódó cikkek

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

K-pop tinik Kínában - a férfiatlan férfi most a trend?

A kínai állami vezetés félti a fiatalokat a „férfiatlan férfi”-trend miatt. Mégis a tinifiúk nem gondolnak arra, hogy a hagyományos gender-normáknak kellene megfelelniük.

Otto Kern Beyond Horizon férfi parfüm - Összetett illatélmény kozmopoliták-nak

Otto Kern Beyond Horizon férfi parfüm - Összetett illatélmény kozmopoliták-nak

Férfi illat, amely stílust és eleganciát sugall, erősen kifejező, különleges jegyekkel, amelyek hangulatukban harmonizálnak egymással és elegáns illatélményt hoznak létre.

Japán italautomaták fotókon

Italautomata fotók hódították meg az Instagramot

Víz, kóla, dobozos kávé a kivilágított kirakatokban... ez az italautomata. Hinnéd, hogy van, akinek ők (nem "ezek"!) a modelljei?!