Szakáll vagy borosta?

A férfiaknál örök dilemmát okoz, hogy növesszenek szakállt, vagy maradjanak a borostás arcnál? Persze, ma már olyan sok szakállápoló kozmetikum létezik a piacon, amivel rendezett külsőt varázsolhat magának egy szakállas férfi, ettől függetlenül létezik a férfiaknak egy olyan tábora, akik hallani sem akarnak arról, hogy szőrös arccal létezzenek. Felsorakoztatunk néhány érvet és ellenérvet a szakáll és a borostás arc mellett, ami talán segíthet a döntés meghozatalában.
Szakáll vagy borosta?

Borotválkozás – érvek és ellenérvek

Fiatalabbá tesz

Vitathatatlan, hogy a borotvált arc nem csak ápoltabbnak hat, de jóval fiatalosabb külsőt is eredményez. Általában azok a férfiak használják ezt az érvet a szakáll ellen, akik szeretnének örökké fiatalok maradni és nehezen viselik az idő múlását.

A borotvált arc rendezettebbnek hat

Annak ellenére, hogy számtalan szakállápoló termék közül válogathatsz, még mindig elfogadottabbnak hat egy simára borotvált arc, mint egy kvázi bozontosnak tűnő szakáll.

Fárasztó

Az ápolt külsőre időt kell szánni. 2-3 naponta borotválkozni kell, és erre időt kell szakítani. Sok férfi tartja ezt a szépségápolási rituálét fárasztónak, mégis emellett döntenek, mert úgy vannak vele, hogy a szakáll ápolása, gondozása, még több idejüket rabolná el.

Nagyon fiatal leszel tőle

Vannak férfiak, akik csak azért növesztenek szakállt, mert a borotválkozás olyannyira fiatalossá teszi őket, mintha csak kamaszok lennének. Egy ilyen külsővel pedig sokkal nehezebben boldogulnak, nem csak a munka világában, hanem a nők körében is.

Szakáll – érvek és ellenérvek

Férfias

A szakállas férfiak döntő többsége vallja úgy, hogy sokkal több hódítást tudhatnak magukénak, amióta szakállat növesztettek. Van vele gond, de megéri a fáradtságot, mert sikerük van a nőknél.

Macerás

Sok időt vesz igénybe a fazonigazítás, vágás, a szakállolaj használata és mindezt rendszeresen el kell végezni, hogy ne egy torzonborz szőrcsomó takarja az arcukat. A férfiak egy hányada saját maga ápolja a szakállát, de sokan mennek borbélyhoz, így pedig már nem is olyan fárasztó szakállasnak lenni.

Viszkető bőr

Nem mindenkinek bírja az arcbőre a növekvő borostát, így bármennyire is élvezi, hogy a szakálla mögé bújhat, kénytelen attól megválni.

Nem nő rendesen

A szakáll akkor néz ki jól, ha nem foltokban borítja az arcot, az állat. Bizony nem minden férfinak van szerencséje, hogy dús, egyenletes szakálla nő, így ők kénytelenek lemondani a szakáll adta örömökről.

Kapcsolódó cikkek

Minden, amit tudni akartál az öltönyről

Minden, amit tudni akartál az öltönyről

Eljön minden férfi életében az a pillanat, amikor először kell öltönyt viselnie. Ezután természetesen egyre gyakrabban lesznek ilyen alkalmak, így érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit is nevezünk öltönynek és hogy kell viselni azt. Olvasd tovább cikkün

Hogyan legyél őrjítően vonzó?

Hogyan legyél őrjítően vonzó?

A cikkben olyan tippekről olvashatsz, amelyek segítenek a vonzó külső megteremtésében.

Férfi divat, férfi ruhák - a Tchibo webáruház kínálatából válogattunk

Férfi divat, férfi ruhák - a Tchibo webáruház kínálatából válogattunk

Az őszi időszak a férfiakat is kihívás elé állítja öltözködés szempontjából, de szerencsére a Tchibo webáruház heti ajánlata számukra is rengeteg megoldást kínál, amelyekkel kifejezetten a változékony időjárású napokra készülhetnek fel.